juni 12, 2020

Wat Is De Beste Eiwitshake Om Af Te Vallen?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat Is De Beste Eiwitshake Om Af Te Vallen?

Onlangs kreeg ik de vraag ''wat is de beste eiwitshake om af te vallen''. Hele goede vraag waarvan het antwoord voor vele mensen interessant is.

Dit is een periode waarin je nu eenmaal af wil gaan vallen. Het lekkere weer staat om de hoek waardoor je zomerlichaam dus weer ready moet zijn.

Maar wat is nu de beste eiwitshake om af te vallen en welke moet je vooral niet nemen in deze periode?

Allemaal vragen waarop je het antwoord gaat lezen in dit korte, maar interessante artikel!

Wat Is De Beste Eiwitshake Om Af Te Vallen?

Onlangs schreef ik ook een artikel over ''wat is de beste eiwitshake voor spieropbouw''.

Hier schreef ik dat er niet perse een beste eiwitshake is. De beste shake is namelijk de shake die het best bij jou en jouw situatie past.

In dit artikel ga ik je dus helpen met het maken van de juiste keuze. Ik vertel je waar je op moet letten als je eiwitpoeder gaat kopen en natuurlijk wat mijn beste keuze is!

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Eiwitpoeder?

Als je gaat droog trainen of afvallen dan wil je doorgaans zo weinig mogelijk calorieën binnen krijgen. Je wil ze in ieder geval niet drinken.

Als je een eiwitpoeder gaat kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden.

 1. Hoog in eiwitten
 2. Laag in koolhydraten
 3. Laag in vetten
 4. De prijs

Als allereerste wil je natuurlijk dat je een poeder kiest die een zo hoog mogelijke eiwitgehalte heeft. Zeker ten opzichten van koolhydraten en vetten.

Eiwitten dragen niet bij aan het behoud van de spiermassa waar je zo hard voor gewerkt hebt, maar ook draagt het bij aan verbranding en geeft het je een verzadigd gevoel.

Verder wil je dat er zo min mogelijk calorieën in je shake zitten. Hiervoor is het slim om een shake te kiezen met zo min mogelijk koolhydraten en vetten.

En als laatste kijk je natuurlijk naar de prijs, want je wil zo min mogelijk betalen.

Je kunt echter niet alles hebben dus je zult een beetje water bij de wijn moeten doen!

De Verschillende Soorten Eiwitpoeder

Nu je weet waar je op moet letten kunnen we eens gaan kijken naar wat de opties zijn.

Je hebt namelijk 3 soorten whey eiwitpoeders die je kunt kopen.

 1. Whey isolaat
 2. Whey hydrydrolisaat
 3. Whey concentraat

Whey Isolaat

Whey isolaat is de meest gekozen eiwitpoeder. Dit komt, omdat deze poeder hoog in eiwitten is, weinig koolhydraten en vetten bevat en een redelijke prijs bevat.

Het is niet de goedkoopste shake, maar zeker wel goed betaalbaar. Verder neemt je lichaam deze eiwitten vrij snel op wat het dus een fijne poeder voor direct na het trainen maakt.

Ik wissel de whey isolaat af en toe af met de whey concentraat. Ik ben een enorme fan van de shakes van MyProteïn.

Als je gaat voor de whey isolaat dan is dit een enorme aanrader!

whey-isolaat

Whey Hydrolisaat

Whey hydrolisaat bevat 24 gram eiwit per scoop, waar de whey isolaat er 23 bevat. Deze zit dus een klein beetje hoger in eiwitten.

Deze poeder is echter zo ontworpen dat het extra snel door het lichaam opgenomen kan worden. Is dit echt nodig? Nee, niet perse.

Het is belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt (2-2,5 gram per kilo lichaamsgewicht). Wanneer je dit doet maakt niet uit.

Deze poeder is echter wel de duurste die je kunt vinden. Dit is dus niet een echte aanrader!

Bekijk de hydrolisaat whey op MyProteïn.

Whey concentraat

De whey concentraat is een andere veel gekochte eiwitpoeder. Deze poeder bevat echter het minste eiwitten per scoop, namelijk: 21 gram.

Daarnaast zit deze shake wat hoger in koolhydraten en vetten, wat hem minder geschikt maakt voor het droog trainen of afvallen.

Wat ik zelf echter wel gemerkt heb, is dat deze shake het lekkerste smaakt en mixt.

Het is de goedkoopste versie die je kunt krijgen, maar bevat dus wel wat meer calorieën en wat minder eiwitten per scoop.

Toch is dit de shake die ik zelf gebruik tijdens het droog trainen EN met bulken. Ik track mijn calorieën dus dan maakt het verder niet zo veel uit hoeveel calorieën er in je shake zitten.

Daarom kies ik voor de lekkerste! Als je voor de concentraat gaat dan kan ik deze absoluut adviseren (tip: de banaan, chocolate brownie en vanille zijn erg lekker).

Lees ook: wat is flexibel diëten?

impact-dieet-whey

Mijn Beste Keuze

Wat is nu de beste eiwitshake om af te vallen in mijn optiek? Allemaal!

Nee, maar even zonder gekkigheid. Alle eiwitshakes zijn prima om mee af te vallen. Je gaat namelijk niet afvallen van het nemen van eiwitshakes.

Eiwitshakes zijn een toevoeging op je dieet. Als jij je dagelijkse eiwitdoel niet kan halen dan zijn eiwitshakes een goede toevoeging.

Zelf neem ik dagelijks 2 tot 3 scoops concentraat whey. Ik vind deze shake van MyProteïn veruit het beste. Dit is dan ook zeker de shake die ik adviseer voor mensen die ook hun calorieën tracken.

Doe je dit niet en wil je simpelweg afvallen, maar wel nog wat spier behouden? Dan zou ik persoonlijk kiezen voor de isolaat whey van MyProteïn.

Mocht je je afvragen waarom MyProteïn en geen Body & Fit? Dat komt doordat ik de eiwitpoeder van MyProteïn 10x beter vind.

 • Ze mixen beter
 • Smaken beter
 • En op de een of andere manier krijg ik van de body & fit shakes altijd een raar hoestje. Geen last van mij MyProteïn!

Conclusie

Er is dus niet perse een ''beste eiwitshake voor afvallen'' te noemen. De beste eiwitshake om af te vallen is de shake die op dit moment bij jou en jouw situatie past.

Alle shakes zijn prima. De meeste merken bevallen mij echter niet. MyProteïn is veruit de beste van de eiwitpoeders die ik ooit genomen heb.

Lees bovenstaande lijstje nog eens door en kies de shake die het beste bij jou past!

Hulp Bij Het Afvallen?

Ben je nu op zoek naar hulp bij het afvallen of wil je simpelweg je skills een frisse boost geven?

Snap ik! Ik heb zelf een tijd geleden het droog trainen protocol gevolgd. Dit is een enorm goede manier om zelf te leren hoe je goed kunt droog trainen en afvallen.

Lees onderstaande artikelen eens voor meer informatie!


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?