januari 17, 2021

#9 Veel Voorkomende Fouten Bij Het Verliezen Van Gewicht!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • #9 Veel Voorkomende Fouten Bij Het Verliezen Van Gewicht!

Heb je enig idee wat op dit moment het grootste gevaar voor onze volksgezondheid is? Overgewicht. Veel te veel mensen in ons land zijn te zwaar, waardoor zij een groter risico op verschillende gezondheidsproblemen lopen. Ondertussen lopen zij in hun leven ook tegen beperkingen aan, aangezien overgewicht ook bijvoorbeeld ervoor zorgt dat je een stuk minder conditie hebt.

Merk je aan jezelf ook dat je last van overgewicht hebt? Wil je daarom definitief iets aan jouw overgewicht gaan doen? Dan heb je in ieder geval al de eerste belangrijke stap gezet! Nu je dit besloten hebt, is het zaak om op de juiste manier aan de slag te gaan.

Je kunt tegenwoordig uit tal van diëten kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een koolhydraatarm dieet, voor een dieet waarin je alleen maar vloeibaar voedsel nuttigt of voor een dieet waarbij je alles mag eten wat je maar wilt. Wat dan voor jou het beste dieet is? Daar kun je maar op één manier achter komen: door meerdere diëten uit te proberen.

Ook kun je gebruik maken van tal van ‘dieet goeroes’, kun je op het internet veel informatie vinden en kun je tal van dieetboeken aanschaffen. Maar, wat is nou de beste manier om gewicht kwijt te gaan raken? Eigenlijk bestaat er geen beste manier.

De manier waarop jij gewicht kwijt kunt raken, is namelijk uniek. Elk lichaam reageert anders op een dieet, waardoor dieet A voor jou wel kan werken, terwijl dieet A bij jouw partner helemaal niet werkt. In mijn ogen heb ik hiermee direct één van de grootste misvattingen te pakken: niet alle diëten zijn voor iedereen geschikt.

Dit is echter niet de enige misvatting of de enige fout die gemaakt wordt bij het verliezen van gewicht. Nee, er zijn enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken als ze gewicht willen verliezen. Welke fouten dat precies zijn? Hoe je deze fouten zelf kunt voorkomen? En op welke manier je wél snel gewicht kunt verliezen? Op al die vragen geef ik je in dit artikel graag een passend antwoord. Ik start dit artikel met het benoemen van allerlei fouten die veelvuldig gemaakt worden.

Fout 1: te weinig geduld

Is het jouw grote wens om van jouw overgewicht af te komen? Wil je een bepaald streefgewicht gaan behalen? Dan is het goed om te weten dat je hiervoor jouw pijlen moet richten op de lange termijn. Het is mogelijk om op korte termijn de kilo’s kwijt te raken, maar het gaat er juist om dat je op lange termijn nóg meer kilo’s kwijt weet te raken. Lukt dat niet? Dan krijg je met het welbekende jojo effect te maken.

Een gekend probleem is echter dat veel mensen te snel al van alles verwachten. Het is niet mogelijk om 10 kilo in 2 weken tijd kwijt te krijgen. Het is ook niet mogelijk om in een maand tijd 30 kilo kwijt te raken. Nee, als je bijvoorbeeld 10 of 30 kilo kwijt wilt raken, is het onwijs belangrijk om geduld te bewaren.

Hoe je het beste jouw geduld kunt bewaren? Nou, hiervoor kun je onder meer de hulp van diëtist inschakelen. Een diëtist is namelijk in staat om jouw verwachtingen te temperen, zodat je door krijgt dat je niet altijd op korte termijn veel kilo’s kwijt kunt raken.

Mijn advies is in ieder geval om te allen tijde jouw geduld te bewaren. Het kwijt raken van de overtollige kilo’s is een interessant en dynamisch proces. Tijdens dit proces kan alles soepel lopen, maar het is ook goed mogelijk dat je met enige tegenslagen te maken krijgt. Om die tegenslagen te kunnen overwinnen, is het opbrengen van geduld van cruciaal belang. Verwacht dus niet te veel op korte termijn en richt je pijlen juist op de lange termijn.

TIP: De Keto Revolutie is een van de populairste cursussen waarin je leert om in een korte tijd zo veel mogelijk af te vallen op een gezonde manier. Lees mijn Keto Revolutie review om hier meer over te weten te komen!
veel-voorkomende-fouten-afvallen-1-geen-geduld

Fout 2: focus alleen op voeding

Heb je enig idee hoe je van de overtollige kilo’s af kunt komen? Sommige mensen hebben het vermoeden dat dit mogelijk is door alleen het voedingspatroon aan te passen. In de basis zou je op die manier gewicht kwijt kunnen raken, maar het is zeker niet de beste manier.

Wat dan wel de beste manier is? Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat het een combinatie van voeding en sporten betreft. Je moet dus niet alleen heel gezond en gevarieerd eten, maar je moet ook in beweging komen. Juist doordat je in beweging komt, stel je jouw lichaam in staat om het overtollige vet te verbranden. Op den duur gaat dit zorgen voor een (flinke) vermindering van jouw lichaamsgewicht!

Richt dus nooit jouw pijlen op alleen maar de voeding. Ja, het is onwijs belangrijk om goed te eten, maar bewegen is minstens net zo belangrijk. Deze twee facetten gaan hand in hand met elkaar, versterken elkaar en zorgen uiteindelijk samen voor het best mogelijke resultaat. Als je graag gewicht wilt verliezen, moet je dus jouw pijlen richten op voeding én op sporten.

Fout 3: focus alleen op sporten

Ook zijn er mensen die dagelijks – mogelijk met enige tegenzin – naar de sportschool gaan. Dat is super, maar het heeft weinig zin als je daarna op de bank weer een zak chips opentrekt. Hiermee kom ik eigenlijk weer uit op het hierboven genoemde punt: je moet voeding en beweging op de juiste manier met elkaar gaan combineren.

Het heeft dus ook geen zin om jouw focus alleen maar te leggen op het sporten. Sporten is goed voor jouw lichaam en voor jouw gezondheid, maar jouw lichaam heeft ook behoefte aan goede voeding. Zorg er dus voor dat je voeding en beweging altijd met elkaar combineert. Als je dit op de juiste manier weet te combineren, kun je relatief snel de overtollige kilo’s kwijtraken.

Fout 4: onvoldoende discipline

Heb je wel eens naar het televisie programma Obese gekeken? In dit programma wordt het afslankproces van vrij zware mensen van A tot Z gevolgd. Aan het einde van het programma zie je uiteindelijk of de betreffende persoon het gewenste streefgewicht behaald heeft.

Als je alle resultaten van dit programma naast elkaar legt, valt iets op. De meest gemotiveerde mensen hebben het streefgewicht wél weten te behalen, terwijl de iets minder gemotiveerde mensen het streefgewicht niet behaald hebben. Wat ik op basis hiervan kan concluderen? Dat het onwijs belangrijk is om gemotiveerd te zijn en om héél veel discipline te hebben.

Is het mogelijk om gewicht kwijt te raken zonder daarbij discipline op te brengen? Nee, dat is eigenlijk niet mogelijk. alleen als je voldoende discipline dagelijks kop kunt brengen, merk je dat het dieet uiteindelijk zijn vruchten af gaat werpen. Het is dan ook onwijs belangrijk om elke dag weer gedisciplineerd te zijn.

Een veelgemaakte fout hierbij is dat veel mensen denken dat het vanzelf komt. Zij denken dat gezond eten en af en toe sporten voldoende is om (veel) gewicht te verliezen. Op korte termijn is dat mogelijk zo, maar op de lange termijn is het puur een kwestie van volhouden, volhouden en nog eens volhouden. Om een dieet vol te kunnen houden, heb je simpelweg veel discipline nodig.

Workout Work Hard GIF by Adarsh Vijay Mudgil

Fout 5: geen concreet doel

Bij sommige belangrijke sportwedstrijden is het opvallend dat sommige sporters opeens goed presteren. De weken daarvoor hebben zij mogelijk minder gepresteerd, maar juist op het moment suprême presteren zij super. Heb je enig idee hoe dit mogelijk is? In veel gevallen komt dit doordat de betreffende sporter juist díe wedstrijd als doel voor zichzelf had gesteld.

Wat dit wilt zeggen? Dat het onwijs belangrijk is om doelen voor jezelf in het leven te stellen. Als je een doel in het leven hebt, ben je gericht met dit doel bezig. Hierdoor verkrijg je al snel veel discipline voor jezelf en is het ook makkelijker om het dieet vol te houden.

Het is niet alleen voor sporters van belang om een concreet doel te hebben, maar ook voor mensen die af willen vallen. Als jij met een afslanktraject wilt beginnen, is het dus zaak om een concreet doel op te gaan stellen. Sommige mensen kiezen er echter voor om géén concreet doel vast te stellen, waardoor zij ook niks hebben om naar toe te werken. In mijn ogen is dit één van de meest gemaakte (en cruciale) fouten bij het kwijt willen raken van overtollige kilo’s.

Wil jij het afslankproces direct goed starten? Dan is het dus aan te raden om voor jezelf een concreet doel vast te gaan stellen. Dit doel kan bijvoorbeeld het volgende zijn: binnen 4 weken wil ik 2 kilo kwijtgeraakt zijn. Tijdens deze 4 weken ben je onwijs druk bezig met dit ene doel; de kans is dan ook groot dat je dit doel gaat bereiken.

Heb je het doel bereikt? Die kans is groot én brengt direct voordelen met zich mee. Zo ben je vanaf dat moment waarschijnlijk nog gemotiveerder om ook jouw andere doelen te gaan behalen. Op het moment dat je een doel behaald hebt, geniet je simpelweg van een voldaan gevoel!

TIP: De Keto Revolutie is een van de populairste cursussen waarin je leert om in een korte tijd zo veel mogelijk af te vallen op een gezonde manier. Lees mijn Keto Revolutie review om hier meer over te weten te komen!

Fout 6: omringd zijn met de ‘verkeerde mensen’

Zie jij op tegen het afslankproces? Zie je het bijvoorbeeld niet zitten om regelmatig te sporten? Of vind je het vervelend dat je lekkere hapjes links moet laten liggen? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Dergelijke ‘verplichtingen’ zijn echter wel noodzakelijk als je graag het gewenste streefgewicht wilt gaan behalen.

Om dat voor elkaar te krijgen, is het ook aan te raden om je met de juiste mensen te omringen. Je hebt niks aan mensen die jou niet steunen, die jou niet motiveren of die jou het volgen van een dieet juist moeilijker maken. Nee, in plaats daarvan kun je je beter gaan omringen met mensen die jou volledig steunen.

Probeer dus mensen in jouw kring te vinden die ook met een dieet bezig zijn. Zij weten als geen ander wat jou te wachten staat en hoe je een dieet tot een goed einde kunt volbrengen. Zij zijn dan ook in staat om jou perfect te motiveren, te helpen en te ondersteunen. Tijdens het volgen van een dieet is het echt heel prettig als je op mensen kunt steunen!

Fout 7: geen hulp inschakelen

Is jouw BMI echt veel te hoog? Merk je dat jouw overgewicht jou echt in het dagelijkse leven belemmerd? En wil je hier graag iets aan gaan doen? Dan kun je ervoor kiezen om op eigen houtje aan de slag te gaan. Op voorhand lijkt dit de makkelijkste manier, maar het is echter een veelgemaakte fout. Als je op eigen houtje aan de slag gaat, is de kans namelijk groot dat je het verkeerd aanpakt.

Als je écht veel kilo’s kwijt wilt raken, is het daarom aan te raden om professionele hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld een diëtist is in staat om jou perfect te begeleiden tijdens het volgen van een dieet. Ook kun je bijvoorbeeld een personal trainer inschakelen, zodat je alle oefeningen in de sportschool op de juiste manier uit gaat oefenen. Ook dit draagt bij aan het uiteindelijke resultaat!

Moraal van het verhaal: denk niet dat je het allemaal op eigen houtje aankunt. Je hebt de hulp van professionals nodig, zeker als je echt veel kilo’s kwijt wilt gaan raken.

veel-voorkomende-fouten-afvallen-7-geen-hulp-inschakelen

Fout 8: alles geloven wat je op het internet leest

Op het internet vind je tal van artikelen, websites en goedbedoelde adviezen. Veel van deze adviezen zijn echter gegeven door niet-professionals. Dit zijn mensen die niet de gewenste kennis hebben om het juiste advies te kunnen geven. Ik wil je dan ook graag aanraden om niet alles te geloven wat je op het internet tegenkomt.

De adviezen op het internet zijn goedbedoeld, maar veel adviezen slaan de plank volledig mis. Probeer daarom betrouwbare bronnen te vinden en schakel professionals in. Als je professionals in gaat schakelen, weet je simpelweg dat je de juiste adviezen voorgeschoteld gaat krijgen. Dat komt jouw afslankproces alleen maar ten goede!

Fout 9: alleen maar focussen op de weegschaal

Ben je op dit moment met een afslankproces bezig? Sta je daarom elke dag op de weegschaal om jouw gewicht bij te houden? Dan wil ik je graag adviseren om dit niet meer te doen. Een veelgemaakte fout is namelijk dat veel mensen de focus alléén maar op de weegschaal leggen.

Het nadeel hiervan is dat je continu bezig bent met jouw vorderingen. Dat klinkt op zich goed, maar je moet goed beseffen dat jouw lichaamsgewicht dagelijks kan variëren. Dit heeft niet zo zeer met jouw dieet te maken, maar puur met het feit dat een lichaam niet elke dag hetzelfde weegt. Het heeft daarom ook géén zin om dagelijks op de weegschaal te staan.

In plaats daarvan kun je beter één keer per week op de weegschaal staan. Je legt dan jouw focus op de langere termijn, waardoor je minder bewust met de weegschaal bezig bent. Bovendien is het aan te raden om een weegschaal te kopen waarmee je meerdere lichaamswaarden kunt meten, zoals de spiermassa en het vetpercentage. Het gaat namelijk niet alleen om jouw lichaamsgewicht, maar óók om dergelijke waarden.

Conclusie & snel veel gewicht verliezen?

Snel veel gewicht verliezen lukt de meeste mensen wel, maar de grootste valkuil is hier het jojo-effect. Mensen vallen 10 kilo af in een relatief korte periode, maar komen die 10 kilo in een net zo snelle periode of soms zelfs sneller weer aan.

Gebruik een methode en dieet dat voor jou werkt. Zorg dat dit ook een bewezen methode is en ga hiermee aan de slag. Maak de fouten die in dit artikel beschreven staan niet en je bent in ieder geval al een heel eind op weg.

Als je vervolgens ook nog eens de juiste methodes volgt, dan kan ik je garanderen dat je snel veel gewicht gaat verliezen.

Ik wil je graag een methode aanraden: het ketogeen dieet. In de basis is dit een heel simpel dieet, maar er komt toch echt meer bij kijken om dit gezond te doen en om ervoor te zorgen dat je hier alles uithaalt.

Daarom adviseer ik je om met De Keto Revolutie aan de slag te gaan. Dit is een videotraining met begeleiding waarin je door Mitchel van Duuren (afvalexpert) begeleid wordt in het hele proces. 

Als je echt gewicht op korte termijn wil gaan verliezen, dan is dit voor jou een logische vervolgstap. Lees mijn De Keto Revolutie review eens om meer te weten te komen over mijn ervaringen en die van andere mensen of klik op onderstaande groene knop om direct meer te leren!

de-keto-revolutie

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?