februari 28, 2021

Tunturi Hometrainer kopen? Dit Zijn de #5 Beste!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Tunturi Hometrainer kopen? Dit Zijn de #5 Beste!

Wil jij graag vanuit huis kunnen sporten? Wil je ook ’s avonds laat nog even een halfuurtje kunnen sporten? En wil je nooit meer in de regen en in de kou gaan sporten? Dan is de aanschaf van een hometrainer sowieso aan te raden. Dankzij een hometrainer ben je eigenlijk altijd in staat om te trainen; ongeacht hoe laat het is en wat het weer buiten is.

Eén van de belangrijkste voordelen van een hometrainer is dan ook de veelzijdigheid. Je kunt te allen tijde van deze hometrainer gebruik maken; dat is wel zo wenselijk in deze dynamische maatschappij. Ondertussen geniet je ook nog van de gezonde aspecten van een hometrainer; sporten is simpelweg super gezond voor lichaam en geest.

Wil jij daarom ook graag een hometrainer voor in jouw huis aan gaan schaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt de keus uit heel veel soorten hometrainers. Je kunt uit meerdere varianten kiezen en je kunt ook tussen meerdere merken kiezen.

Daarbij is het interessant om ook naar de hometrainers van het merk Tunturi te kijken. Waarom? Omdat deze hometrainers over het algemeen een prima prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden. Persoonlijk ben ik echt fan van Tunturi én wil ik je graag kennis laten maken met het interessante assortiment. In dit artikel vind je daarom een top 5 van de beste Tunturi hometrainers die je op dit moment kunt kopen. Van een Tunturi hometrainer kopen ga je in ieder geval geen spijt krijgen!

#5. Tunturi Competence F20 Hometrainer - Fitness Fiets

Wil jij mogelijk een Tunturi hometrainer kopen? Dan heb je in mijn ogen al een verstandige keuze gemaakt. Het assortiment van Tunturi is namelijk uitgebreid, interessant en hoogwaardig te noemen. Binnen het assortiment van Tunturi heb je dan ook voldoende om uit te kiezen; gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide en comfortabele hometrainer? Ben je ook bereid om daar relatief geld aan uit te geven? Dan kun je het beste kiezen voor de Tunturi Competence F20 Hometrainer.

De Tunturi Competence F20 Hometrainer is eigenlijk een hometrainer zoals we deze al decennialang kennen. Het apparaat bestaat uit een onderstel, uit een zadel en een uit een display inclusief handvatten aan de voorzijde. Iets waar deze variant absoluut in uitblinkt, is de ergonomie.

Zo is het zadel super comfortabel en kun je het zadel naar wens instellen. Dit geldt niet alleen voor het zadel, maar ook voor het stuur. Doordat je deze componenten naar wens in kunt stellen, kun je altijd een perfecte zithouding aan gaan nemen. Dit komt niet alleen jouw sportieve prestaties ten goede, maar is ook belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen.

Zodra je op de Tunturi Competence F20 hometrainer gaat zitten, merk je direct dat dit echt een kwaliteitshometrainer is. dit zie je ook terug aan het duidelijke display; dit display heeft de juiste afmetingen en biedt veel mogelijkheden. Zo kun je via dit display kiezen tussen de 8 weerstandsniveaus en de 3 trainingsprogramma’s.

Bovendien vind je op dit display altijd alle waarden terug: het calorieverbruik, jouw hartslag, de tijd, de snelheid en de afstand die je hebt afgelegd. Door de weergave van deze waarden kun je jouw trainingen optimaliseren en je eigen prestaties continu monitoren. Ook dat monitoren is erg belangrijk.

Ook kent deze hometrainer nog enkele handige extra’s. Zo heeft de hometrainer een handige bidonhouder onder het display, werkt het display op batterijen en heeft de hometrainer een lage instap. Dat laatste voordeel zorgt ervoor dat deze hometrainer eigenlijk voor iedereen geschikt is; ook voor ouderen die hun benen niet meer zo makkelijk de lucht in gooien.

 Tot slot nog enkele specificaties van deze hometrainer op een rijtje:
 • Afmetingen: 99 cm x 59 cm x 157 cm (lxbxh)
 • Maximaal belastbaar gewicht: 135 kilogram
 • Hartslagfunctie: ja
 • Afmetingen display: 5,5 inch
 • Aantal weerstandsniveau: 8
 • Aantal trainingsprogramma’s: 3

Al met al is deze Tunturi hometrainer echt aan te raden. Wel moet je rekening houden met een vrij fors prijskaartje; bij mijn partner Bol.com betaal je een bedrag van 489 euro voor deze hometrainer. Dat is prijzig te noemen, maar deze hometrainer is zijn prijskaartje dubbel en dwars waard!

Tunturi Competence F20 Hometrainer - Fitness Fiets

#4. Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer - Fitness Fiets

Als je een nieuwe hometrainer wilt kopen, moet je enkele belangrijke knopen door gaan hakken. Zo moet je nadenken over de vormgeving van de fiets, over het prijskaartje van de fiets en over eventuele functies waar je graag over wilt gaan beschikken. Ga jij graag voor een hometrainer met een ‘normale’ vormgeving? En wil je hierbij van een scherpe prijs genieten? Dan is de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer voor jou op het lijf geschreven!

Zoals je al op de foto kunt zien, is dit een hometrainer zoals we deze al jarenlang kennen. Het zadel, het stuurt en het onderstel zijn bij deze variant stuk voor stuk erg robuust en duurzaam te noemen. Je geniet hierdoor jarenlang van deze geweldige Tunturi hometrainer.

Ook is het zo dat deze hometrainer te allen tijde super stevig en stabiel staat. Dit is te danken aan de extra brede voetsteunen in combinatie met het stevige frame. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat de hometrainer onverhoopt kantelt.

Ook qua trainingen kun je met de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer alle kanten op. Deze hometrainer heeft namelijk 8 verschillende trainingsniveaus; je kunt dus altijd voor een passende training kiezen. Ondertussen weet je ook nog van het duidelijke display te genieten.

Dit display heeft de juiste afmetingen én biedt tal van informatie. Zo kun je op dit display de volgende waarden aflezen: jouw snelheid, de tijd, de afgelegde afstand, jouw hartslag en de hoeveelheid calorieën die je (al) verbruikt hebt. Doordat je deze waarden continu in kunt zien, kun je jouw trainingen perfect sturen. Bovendien is het prettig dat je jouw hartslag kunt monitoren.

Wil je tijdens het fietsen naar een leuk filmpje kijken? Dat is mogelijk dankzij de houder bij het stuur van de fiets. In deze houder kun je jouw tablet of smartphone leggen, waardoor je nog meer geniet van het afleggen van een afstand op deze hometrainer!

Ondertussen hoef je je over de ergonomie ook geen zorgen te maken. Het zadel zit heerlijk, het stuur houdt prettig vast en je kunt zowel het stuur als het zadel naar wens instellen. Je weet hierdoor altijd de perfecte zithouding aan te nemen én aan te houden!

Al met al ben ik zéér te spreken over deze hometrainer. Wil jij graag direct deze Tunturi hometrainer kopen? Voor een bedrag van slechts 229 euro kun je deze hometrainer al bij mijn partner Bol.com kopen. De prijs-kwaliteitsverhouding van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer is hierdoor echt subliem te noemen.

Tot slot nog enkele specificaties van deze hometrainer op een rijtje:

 • Afmetingen: 87 cm x 51 cm x 131 cm (lxbxh)
 • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kilogram
 • Hartslagfunctie: ja
 • Aantal weerstandsniveau: 8
 • Aantal trainingsprogramma’s: 1
Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer - Fitness Fiets

#3. Tunturi Star Fit X100 X-bike - Opvouwbare hometrainer

Een gekend nadeel van een hometrainer is dat deze al snel veel ruimte in beslag neemt. Dat is spijtig, aangezien je niet de gehele dag door gebruik van de hometrainer maakt. De hometrainer staat echter wel de hele dag ruimte in beslag te nemen; dit past dus eigenlijk niet bij elkaar. Gelukkig kun je nu ook voor de Tunturi Star Fit X100 X-bike kiezen. Dit is in mijn ogen de beste opvouwbare hometrainer van het merk Tunturi!

Ja, je leest het goed; je bent in staat om deze hometrainer in te klappen. Doordat je de hometrainer in kunt klappen, neemt dit fitnessapparaat nooit meer onnodig ruimte in jouw huis in beslag. Op de momenten dat je de hometrainer niet gebruikt, staat deze simpelweg niet in de weg. Wil je op een avond gebruik gaan maken van deze hometrainer? Dan klap je hem bovendien in een handomdraai uit!

Nadat je de hometrainer uitgeklapt hebt, geniet je direct van meerdere voordelen. Zo is het super dat deze hometrainer een comfortabel zadel heeft en dat de hometrainer zeer stevig staat. Dit is onder meer te danken aan de extra brede voetsteunen, zoals je deze op de foto ook naar voren ziet komen.

Ook geniet je direct van het duidelijke display van deze hometrainer. Dit display is op een fraaie manier in het stuur geïntegreerd en biedt veel informatie. Op dit display kun je bijvoorbeeld de afgelegde afstand, de snelheid en de hoeveelheid calorieën zien die je verbrand hebt. Het enige wat je niet op dit display kunt zien, is jouw hartslagfunctie.

Verder kun je bij deze unieke Tunturi hometrainer kiezen uit 8 weerstandsniveaus. Door met deze niveaus te variëren, kun je je elke training weer flink uitdagen. Je weet hierdoor jouw prestaties te verbeteren, conditie op te bouwen en meer en meer plezier aan deze geweldige hometrainer te beleven.

Voor deze hometrainer hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Nee, bij mijn partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 189 euro voor deze Tunturi hometrainer. Voor dat bedrag krijg je dus een veelzijdige, een handige en een hoogwaardige hometrainer. Een hometrainer die bovendien altijd in jouw huis past, dankzij de opvouwmogelijkheid!

 Tot slot nog enkele specificaties van deze hometrainer op een rijtje:
 • Afmetingen: 81 cm x 46 cm x 115 cm (lxbxh)
 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram
 • Hartslagfunctie: nee
 • Aantal weerstandsniveau: 8
 • Aantal trainingsprogramma’s: 1
Tunturi Star Fit X100 X-bike - Opvouwbare hometrainer

#2. Tunturi Cardio Fit B40 Hometrainer met lage instap - Fitness Fiets

Welke van bovengenoemde Tunturi hometrainers spreekt jou vooralsnog het meeste aan? We komen dichter en dichter bij de nummer 1, waardoor de kwaliteit van de hometrainers alleen maar omhoog gaat. Dat is ook duidelijk terug te zien aan de Tunturi Cardio Fit B40 Hometrainer. In mijn ogen is dit één van de beste Tunturi hometrainers van dit moment.

Wil je graag voor een scherp prijsje de beste Tunturi hometrainer aanschaffen? Dan kun je eigenlijk niet om deze variant heen. Deze variant biedt namelijk veel mogelijkheden aan, is gunstig geprijsd én heeft een lange levensduur. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je jarenlang van deze hometrainer kunt gaan genieten.

Iets wat mij absoluut aan deze hometrainer aanspreekt, is de lage instap. Bij het ontwerpen van deze hometrainer heeft Tunturi daar bewust voor gekozen, zodat deze hometrainer door jong en oud gebruikt kan worden. Ook als je met jouw benen niet meer zo lening bent, kun je van deze hometrainer gebruik maken.

Daarbij geniet je ook direct van de gewenste ergonomie. Zo kun je het stuur in hoogte verstellen, kun je het zadel in hoogte verstellen en kun je de pedalen naar wens om jouw voeten heen ‘vastmaken’. Dankzij deze verstelmogelijkheden weet je in ieder geval zeker dat je altijd de perfecte zithouding op de fiets aan kunt nemen.

Wil je jezelf graag uitdagen? Ook dat is mogelijk met deze Tunturi hometrainer. Je hebt namelijk de keus uit 8 weerstandsniveaus, waardoor je de gewenste training uit kunt gaan voeren. Ondertussen zie je op het display tal van waarden naar voren komen: de snelheid, de afgelegde afstand, de hoeveelheid calorieën die je verbruikt hebt, je hartslag en de tijd.

Ook is het handig dat het display op batterijen werkt en dat je bij het stuur een handige houder tot je beschikking hebt. In deze houder kun je bijvoorbeeld jouw smartphone of jouw tablet neerleggen. Ideaal als je je tijdens het fietsen (extra) wilt vermaken.

Ondertussen hoef je ook zeker niet de hoofdprijs voor deze Tunturi hometrainer te betalen. Als je deze Tunturi hometrainer wilt kopen, moet je rekening houden met een investering van 264 euro. In mijn ogen is dat écht subliem te noemen!

 Tot slot nog enkele specificaties van deze hometrainer op een rijtje:
 • Afmetingen: 103 cm x 50 cm x 130 cm (lxbxh)
 • Maximaal belastbaar gewicht: 110 kilogram
 • Hartslagfunctie: nee
 • Aantal weerstandsniveau: 8
 • Aantal trainingsprogramma’s: 3
Tunturi Cardio Fit B40 Hometrainer met lage instap - Fitness Fiets

#1. Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

Wil jij de beste Tunturi hometrainer kopen? Wil je deze hometrainer op een handige manier in jouw huis kunnen gebruiken? En wil je een zéér scherpe prijs voor deze hometrainer betalen? Dan kun je wat mij betreft maar één keuze maken; deze Tunturi Cardio Fit B25 X-bike is de beste Tunturi hometrainer die je kunt kopen!

Zoals je op de foto al kunt zien, hebben we met een bijzondere hometrainer te maken. Dit betreft namelijk een hometrainer die je volledig in kunt klappen, waardoor je veel ruimte in jouw woning kunt besparen. Handig voor de momenten dat je géén gebruik van deze hometrainer maakt.

Ondertussen geniet je met deze hometrainer wel van de gewenste ergonomie. Je hebt bij deze hometrainer namelijk de beschikking over een heerlijke rugleuning, je kunt het zadel naar wens instellen en je kunt het stuur naar wens instellen. Je kunt al met al op een super aangename manier op deze hometrainer plaatsnemen en je sportieve arbeid leveren.

Daarbij geniet je ook van de mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld bij de Tunturi Cardio Fit B25 X-bike de keus uit 8 weerstandsniveaus. Door deze weerstandsniveaus kun je de intensiteit van jouw trainingen naar wens aanpassen. Ondertussen kun je op het display van deze hometrainer tal van waarden in de gaten houden: jouw snelheid, de cadans, de gemiddelde snelheid en de afgelegde afstand. Ook wordt jouw hartslag weergegeven!

Nadat je klaar met het fietsen bent, kun je deze hometrainer dus weer moeiteloos opklappen. Tijdens de training zelf geniet je ook nog van handige extra’s, waaronder de houder bij het display. Dankzij deze houder kun je jouw smartphone of tablet neerleggen, waardoor je tijdens het fietsen bijvoorbeeld een filmpje kunt bekijken.

Voor deze geweldige Tunturi hometrainer betaal je bovendien een bedrag van slechts 218 euro. Zeker dankzij dit prijskaartje klopt in mijn ogen alles. Deze Tunturi hometrainer is erg compact, biedt veel handige extra’s, staat zeer stabiel, heeft een lange levensduur én is dus voordelig geprijsd. Wat wens je nog meer?

Tot slot nog enkele specificaties van deze hometrainer op een rijtje:

 • Afmetingen uitgevouwen: 110 cm x 53 cm x 117 cm (lxbxh)
 • Afmetingen ingevouwen: 101,5 cm x 53 cm x 22,5 cm (lxbxh)
 • Maximaal belastbaar gewicht: 110 kilogram
 • Hartslagfunctie: ja
 • Aantal weerstandsniveau: 8
Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike - Hometrainer - X-Bike - Opvouwbare hometrainer - Opklapbare hometrainer met rugleuning - Fitness Fiets

Koopgids

Wil jij een Tunturi hometrainer kopen? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Dit merk weet simpelweg prijs en kwaliteit op een unieke manier met elkaar te combineren. Indien je een Tunturi hometrainer wilt kopen, is het wel zaak om een goed vergelijk te maken. Let hierbij in ieder geval goed op de onderstaande criteria:

 • De ergonomie van de fiets; kun je bijvoorbeeld het zadel en stuur in hoogte verstellen?
 • Het display: hoe groot is het display? En welke waarden worden op het display aangegeven?
 • Soort hometrainer: betreft het een ‘normale’ hometrainer? Of een hometrainer die je op kunt vouwen?
 • Trainingsmogelijkheden: kun je uit meerdere weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s kiezen?
 • Hartslagfunctie: het is absoluut wenselijk dat de hometrainer een hartslagfunctie heeft.
 • Handige extra’s: denk hierbij aan een bidonhouder of een houder voor je smartphone/tablet
 • Prijskaartje: probeer voor jezelf te bepalen hoeveel geld je aan de Tunturi hometrainer uit wilt geven!

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?