maart 9, 2021

Tunturi Fitness Mat Kopen? Dit Zijn De #5 Beste!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Tunturi Fitness Mat Kopen? Dit Zijn De #5 Beste!

Meer en meer mensen kiezen ervoor om vanuit huis te gaan sporten. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar het is ook nog eens leuk om te doen. Bovendien heb je niemand die naar je zit te kijken, tijdens het uitvoeren van de verschillende oefeningen.

Bijkomend voordeel: je kunt ook nog eens relatief veel geld besparen. Je hoeft namelijk geen duur sportschoolabonnement te kopen. Als dit bij jou als muziek in de oren klinkt, is het wel zaak om de juiste attributen voor in huis aan te schaffen.

Eén van de absolute benodigdheden is een fitness mat. Dankzij een fitness mat ben je in staat om op een veilige, comfortabele en lekkere manier verschillende fitness oefeningen uit te voeren. Binnen het aanbod van fitness matten spelen enkele merken een hoofdrol, zoals bijvoorbeeld Tunturi.

In dit artikel wil ik je graag kennis laten maken met de beste Tunturi fitness matten. Ik bespreek hierbij waar je een Tunturi fitness mat kunt kopen, waar je op moet letten bij het kopen van een Tunturi fitness mat én wat in mijn ogen de beste varianten van dit merk zijn. Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval in staat om direct een Tunturi fitness mat te kopen!

Waarom een Tunturi fitness mat kopen?

Wil jij vanuit huis fitness oefeningen uit gaan voeren? Dan is de aanschaf van een goede fitness mat essentieel te noemen. Alleen met een goede fitness mat ben je in staat om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Om meerdere redenen is het hierbij aan te raden om specifiek voor een Tunturi fitness mat te kiezen:

 • Het aanbod is uitgebreid. In het aanbod van Tunturi vind je meerdere soorten fitness matten terug. Ook vind je de fitness matten in bijvoorbeeld meerdere kleuren terug, waardoor je meer dan voldoende keuze hebt.
 • De kwaliteit is top. Tunturi is één van de beste leveranciers van sportattributen voor in huis. Dat bewijst het merk ook met het aanbod van kwalitatief hoogwaardige fitness matten.
 • De prijzen zijn prima. Als je een goede fitness mat wilt hebben, moet je hier een bepaald bedrag aan gaan besteden. Indien je een Tunturi fitness mat gaat kopen, weet je zeker dat je veel waar voor je geld krijgt. Mijns inziens zijn de prijzen relatief gezien ook prima te noemen.

Deze drie voordelen tezamen zorgen er eigenlijk voor dat ik je nu al één ding aan kan raden: ga een Tunturi fitness mat kopen. Van de aanschaf van een dergelijke fitness mat ga je absoluut geen spijt krijgen. Daar ben ik persoonlijk van overtuigd.

De vijf beste Tunturi fitness matten

Wil je graag een Tunturi fitness mat kopen? Verstandige keus. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, brengen de fitness matten van dit merk de nodige voordelen met zich mee.

Bijkomend voordeel: het aanbod van Tunturi is vrij divers. Je hebt dus meer dan genoeg uit te kiezen, maar daardoor kan het maken van een keuze ook vrij lastig worden. Graag help ik je daar dan ook een handje bij. Het aanbod van fitness matten van Tunturi heb ik aan een strenge keuring onderworpen, waarna ik een top 5 samen heb kunnen stellen. Over de vijf beste Tunturi fitnes matten lees je hieronder iets meer informatie!


#5. Tunturi Pro Fitnessmat - Oefenmat - 140x60x1,5cm – Zwart

Ben je zelf niet al te groot? Dan heb je ook niet al te veel behoefte aan een lange fitness mat. Dat is ook het geval als je specifieke oefeningen uitvoert, waarbij je simpelweg geen al te grote fitness mat nodig hebt. In dat geval kun je het beste kiezen voor deze Tunturi Pro Fitnessmat.

Het meest opvallende is toch wel de lengte van deze mat; slechts 140 centimeter. Voor sommige mensen is dit een voordeel, terwijl het voor andere mensen echt een beperking vormt. Ik ben in ieder geval te spreken over deze fitness mat, aangezien de mat lekker dik is. Met een dikte van 1,5 centimeter is deze mat behoorlijk comfortabel te noemen.

 Daarnaast is de kwaliteit ook dik in orde en heeft deze fitness mat handige oogjes. Met dank aan deze oogjes kun je de fitness mat makkelijk ophangen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Deze Tunturi fitness mat kun je kopen voor een bedrag van 61,89 euro bij mijn partner Bol.com.
Tunturi Pro Fitnessmat - Oefenmat - 140x60x1,5cm - Zwart

#4. Tunturi XPE Fitnessmat - Oefenmat - 160 cm x 60 cm x 0,7 cm – Blauw

In het uitgebreide aanbod van Tunturi is onder meer deze XPE Fitnessmat te vinden. Deze mat is niet al te duur, heeft een fraaie blauwe kleur en is prettig te gebruiken. Wel moet je goed rekening houden met de afmetingen van dit matje. Of beter gezegd: met de dikte van dit matje.

Dit matje is namelijk slechts 0,7 centimeter dik. Gezien deze geringe dikte is deze mat naar mijn mening beter in te zetten voor yoga. Als je echt met zware fitness oefeningen aan de slag gaat, is het beter om voor een dikkere mat te kiezen.

Neemt niet weg dat de prijs-kwaliteitsverhouding van deze fitness mat prima te noemen is. Voor een bedrag van 20,90 euro kun jij al genieten van deze fraaie en kwalitatief hoogwaardige Tunturi fitness mat. Alleen de geringe dikte is een belangrijk aandachtspuntje.

Tunturi XPE Fitnessmat - Oefenmat - 160 cm x 60 cm x 0,7 cm - Blauw

#3. Tunturi Pro Fitnessmat - Oefenmat - 180 cm x 60 cm x 1,5 cm – Blauw

Ben je van plan om veel en vaak fitness oefeningen thuis uit te gaan voeren? Dan is de aanschaf van een goede fitness mat absoluut belangrijk. In mijn ogen doe je er in dat geval verstandig aan om voor deze Tunturi Pro Fitnessmat te kiezen.

Deze mat heeft prima afmetingen, is lekker dik (1,5 cm) en is uitgevoerd in een opvallende blauwe kleur. Bovendien kun je deze fitness mat makkelijk reinigen, heeft de fitness mat handige oogjes waarmee je ‘m op kunt hangen en heeft deze mat een antislip oppervlakte. Je weet hierdoor ook zeker dat je op een veilige manier jouw fitness oefeningen uit kunt voeren.

 Het enige waar je rekening mee moet houden, is het prijskaartje. Voor deze Tunturi fitness mat betaal je bij mijn partner Bol.com namelijk een bedrag van 63,30 euro. Voor dat bedrag krijg je heel veel waar voor je geld, maar het is dus niet de meest voordelige variant. Desalniettemin kan ik je aanraden om deze Tunturi fitness mat te kopen!
Tunturi Pro Fitnessmat - Oefenmat - 180 cm x 60 cm x 1,5 cm - Blauw

#2. Tunturi Fitnessmat - 180 cm x 60 cm x 1,5 cm - met draagkoord – Blauw

Vind jij het leuk om af en toe ook op andere locaties met fitness oefeningen aan de slag te gaan? Dan is het aan te raden om voor deze Tunturi fitness mat te gaan. Deze fitness mat heeft namelijk een handig draagkoord, waardoor je ‘m moeiteloos overal mee naar toe kunt nemen.

Ook deze fitness mat heeft de juiste afmetingen: een lengte van 180 cm, een breedte van 60 cm en een dikte van 1,5 cm. Met name die dikte spreekt mij erg aan, aangezien je hierdoor op een comfortabele manier alle fitness oefeningen uit kunt voeren.

Verder is deze fitness mat vrij zacht, heeft de fitness mat een fraaie blauwe kleur en is de fitness mat zéker betaalbaar te noemen. Bij mijn partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 27,39 euro voor deze sublieme Tunturi fitness mat!

Tunturi Fitnessmat - 180 cm x 60 cm x 1,5 cm - met draagkoord - Blauw

#1. Tunturi Fitnessmat - NBR - 1.5cm – Turquoise

Er kan er maar één de beste zijn. Deze uitspraak is ook zeker van toepassing op het aanbod van Tunturi. In het aanbod van Tunturi gaat mijn voorkeur absoluut uit naar deze Tunturi Fitnessmat NBR. In mijn ogen is dit de beste Tunturi fitness mat die je kunt kopen.

Waarom? Dit heeft onder meer de dikte en de afmetingen te maken. Deze mat is 1,5 centimeter dik, waardoor de mat heel veel comfort biedt. Daarnaast is de mat 180 centimeter lang, waardoor de mat ook geschikt is voor lange(re) mensen.

Tevens is de prijs van deze fitness mat echt subliem te noemen. Bij mijn partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 19,95 euro voor deze fitness mat. In mijn ogen is dat echt ongekend weinig, aangezien de kwaliteit van deze fitness mat dik in orde is.

Vind je de turquoise kleur niet al te fraai? Dan kun je ook kiezen voor een roze of een donkerblauwe variant. Ongeacht voor welke kleur je kiest, maak je wat mij betreft een prima beslissing. Van deze Tunturi fitness mat ga je in ieder geval jarenlang genieten!

Tunturi Fitnessmat - NBR - 1.5cm - Turquoise

De beste Tunturi fitness mat kopen; hier moet je op letten

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de vijf beste Tunturi fitness matten. Welke mat spreekt jou op dit moment het meeste aan? Ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt om dat te bepalen. Een fitness mat is immers ook geen product dat je elke dag of elke week aanschaft.

Graag wil ik je daarom op de volgende criteria wijzen. Als je goed op die criteria weet te letten, kun je voor jezelf de juiste fitness mat uitkiezen:

 • Afmetingen: let goed op de lengte en de breedte van de fitness mat. Als je relatief lang bent, heb je wel een fitness mat van 180 centimeter lang nodig. Over het algemeen is 60 centimeter een prima breedte voor een fitness mat.
 • Dikte: ook de dikte van de mat is onwijs belangrijk. In mijn ogen kun je het beste kiezen voor een dikte van 1,5 centimeter. Daarmee geniet je van een comfortabele en zachte ondergrond tijdens het uitvoeren van de oefeningen.
 • Kleur: wil jij een blauwe, een roze of een zwarte fitness mat hebben? De keus is aan jou.
 • Handige extra’s: let tevens goed op de aanwezigheid van handige extra’s. De oogjes en een draagkoord zijn hier typerende voorbeelden van.
 • Prijskaartje: hoeveel geld wil én kun jij uitgeven aan een Tunturi fitness mat? Probeer dit ook voor jezelf te bepalen, zodat je gericht op zoek naar de beste variant kunt gaan.

Wil jij een Tunturi fitness mat kopen? Verstandige keus. Kies voor één van de hierboven besproken varianten en je geniet jarenlang van de comfortabele fitness mat!


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?