november 20, 2020

Tunturi Cardio Fit R30 Review & Ervaringen! [MUST READ]

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Tunturi Cardio Fit R30 Review & Ervaringen! [MUST READ]

Roeimachines zijn doorgaans ontzettend goede apparaten om je hele lichaam mee te trainen, mits je een goed roeiapparaat weet te vinden.

Daarom schrijf ik vandaag deze Tunturi Cardio Fit R30 review. Je ontdekt wat mijn ervaringen met dit apparaat zijn en of ik het prettig in gebruik vond, of totaal niet.

Na het lezen van dit artikel kun je een weloverwogen keuze maken en besluiten om aan de Tunturi Cardio Fit R30 te kopen of op zoek te gaan naar een alternatief.

1.0 Tunturi Cardio Fit R30 review

Mijn zoektocht naar een goede roeitrainer duurde al een aantal weken. De Tunturi Cardio Fit R30 was al enkele keren voorbij gekomen, maar ik nam het nooit te serieus.

Het bedrag dat je moet betalen voor deze complete roeitrainer is namelijk vrij laag, waardoor ik er vanuit ging dat het apparaat niet goed genoeg was.

Dat is nu eenmaal onze conditionering denk ik? Goedkoop is slecht en duur is goed? Eigenlijk onzin natuurlijk, want het licht aan de kracht van het merk!

Na lang zoeken en veel reviews gelezen te hebben besloot ik om de Tunturi Cardio Fit R30 te kopen. Waarom zou ik dit apparaat geen kans geven? Tunturi bevalt mij namelijk meestal wel. In mijn artikel over hometrainer kopen komt Tunturi ook vaker voor.

Ik heb het apparaat nu enkele weken in gebruik en je gaat in deze review ontdekken of mijn ervaringen positief zijn of niet!

1.1 Het ergonomische design van de Tunturi Cardio Fit R30

Laten we het eerst eens hebben over het ergonomische design van deze roeitrainer. Bij de meeste roeitrainers in deze prijsklasse word er niet echt gelet op het ergonomisch maken van het apparaat.

Bij deze Tunturi roeitrainer is dat echter anders. Het ontwerp is speciaal zo ergonomisch gemaakt om jou een zo goed mogelijke sportervaring te geven.

Je merkt ook direct als je gaat zitten dat het gewoon fijn zit. Geen onnatuurlijke houding, alles valt als het ware direct goed op zijn plaats. Dit is wat mij betreft het eerste pluspuntje van de Tunturi Cardio Fit R30 roeitrainer.

Je zit namelijk vaak een tiental minuten op dit apparaat. Als je dit met een verkeerde houding zou doen, dan krijg je na een tijd behoorlijk last van je lichaam.

tunturi

1.2 Lekker compact en dus goed te gebruiken voor thuis

Het volgende dat eigenlijk direct opviel is dat dit roeiapparaat ontzettend compact is. Het apparaat zelf is helemaal niet zo overdreven groot en daarnaast kun je deze roeitrainer opklappen.

Hit zitgedeelte met de rails kun je omhoog tillen, zodat je het apparaat ergens goed in de hoek kwijt kan. Als je het apparaat opgeklapt en vastgeklikt hebt dan kun je hem simpel wegrijden door de aangebrachte wieltjes.

Er is hier ook veel gelet op gemak.

Nog een voordeel voor het thuisgebruik is dat het apparaat ook bijna geluidloos is. Hierdoor hebben andere bewoners of de buren geen last van geluidoverlast als jij weer eens een sportsessie houd.

In mijn ervaring is dit een groot voordeel. Zeker als je met meerdere mensen in een huis woont.

tunturi-cardio-fit-r30-review

1.3 Rekening gehouden met de kleinste details

Voor de een zijn het kleine details voor de ander is het van groot belang. Ze hebben in ieder geval met veel rekening gehouden. Zo is de zitting ook ergonomisch gebouwd en vallen je billen hier precies goed in.

Verder heb je een tablethouder om tijdens het trainen naar bijvoorbeeld je favoriete serie te kijken. Dit leid een beetje af van de heftige sportsessie die je aan het doen bent. Het maakt het wat draaglijker 😉

De pedalen zijn robuust en groot genoeg met een laag rubbel, zodat je voeten niet wegglijden. Dit vind ik zelf erg prettig, want er is niks vervelender dan dat je voeten niet goed vaststaan tijdens het roeien.

Zo zitten er ook banden om die je aan kan trekken op je schoenen.

tunturi-cardio-fit-r30-review
tunturi-cardio-fit-r30-review-voetsteun

1.4 Lichtgewicht

Verder is dit roeiapparaat ook een lichtgewicht. Met 26 kg verplaats je de Tunturi roeier zonder enige problemen. In veel gevallen voelt het apparaat dan wat goedkoop aan en merk je dit tijdens het roeien.

Met deze Tunturi heb ik hier geen enkele last van gehad. Bovendien hoef je hem verder nooit op te tillen, maar kan je hem zo weg rijden met de wieltjes.

1.5 Maximaal belastbaar vermogen

Als het apparaat licht is dan kan je logischerwijs ook niet een ontzettend zwaar persoon op deze roeier zetten. Echter vind ik dat de Tunturi nog best wat gewicht kan houden.

Zo is namelijk het maximaal belastbaar vermogen van deze roeier 110 kg. Als je iets zwaarder bent dan kan dit ook nog wel, maar ga je over de marge van 10 kg heen dan zou ik toch echt op zoek gaan naar een ander apparaat.

Alle specificaties kun je overigens hier bekijken.

Jelly Roll GIF - Jelly Roll GIFs

1.6 1,90+? Dan is de Tunturi Cardio Fit R30 niks voor jou!

Een nadeel aan deze roeimachine is dat je niet al te lang moet zijn om prettig gebruik te kunnen maken van dit apparaat. Als je namelijk langer dan 1,90 m bent dan is het apparaat niet echt ergonomisch meer te noemen.

Begrijp me niet verkeerd: je kan nog prima trainingen op dit apparaat als je langer bent dan 1,90 m. Alleen zou het zo kunnen zijn dat je last gaat krijgen van je lichaam, doordat het allemaal net even te klein en krap is.

Ben je langer? Zoek dan naar een ander roeiapparaat. Hier zitten genoeg roeiapparaten tussen die wel bruikbaar zij voor langere mensen.

1.7 De montage gaat zonder problemen

Hier en daar lees ik van mensen dat ze vinden dat het apparaat lastig in elkaar te zetten is. Ik snap hier geen snars van, want bij mij was dit binnen 10 minuten geregeld.

Deze mensen waarbij het niet lukt hebben of twee ontzettend linkerhanden of niet het geduld om even uit te zoeken wat je nu precies moet doen.

Het werkt heel simpel met wat boutjes en het op elkaar schuiven/klikken van de onderdelen die je meegeleverd gekregen hebt. Het meeste zit al gewoon in elkaar.

Het monteren is dus wat mij betreft prima geregeld!

Tunturi Cardio Fit R30 Roeier-makkelijk-monteerbaar

2.0 8 verschillende weerstandsniveaus

De Tunturi Cardio Fit R30 heeft 3 programma's met 8 verschillende weerstandsniveaus. De volledige beginners zullen ergens op stand 1 of 2 beginnen. 

Als je al wat conditie hebt en vaker roeit dan zal dit ergens zijn rond niveau 3,4 of 5. Er is in ieder geval nog voldoende ruimte voor jou om te groeien en om beter te worden.

Op de programma's en niveaus is verder niks aan te merken. Het had uitgebreider gekund, maar voor deze prijs is dit zeer naar behoren!

3.0 Het LCD scherm van de Tunturi Cardio Fit R30

Het LCD scherm is heel basic. Je kunt hier een aantal waardes op aflezen, zoals:

 • De tijd
 • Afstand
 • Calorieën verbrand
 • RPM
 • Snelheid
 • Tunturi Cardio Fit R30 Roeier-lcd-scherm (1)

  Het vervelende aan dit schermpje is dat het continu blijft wisselen van waardes als je geen programma gebruikt. Je ziet dus niet continu hetzelfde.

  Zelf vind ik dit geen probleem, want ik hoef niet elke verbrande calorie op het schermpje te zien verschijnen. Maar er zijn mensen die hier wel problemen mee hebben.

  Als jij dit ook niet prettig vindt dan zal je op zoek moeten gaan naar een ander roeiapparaat.

  4.0 Tunturi Cardio Fit R30 test

  In de korte test video van de Tunturi Cardio Fit R30 kun je goed zien hoe het scherm er in het echt uitziet en hoe simpel het apparaat 'op te vouwen' is.

  Het design vind ik zelf ook erg mooi, maar dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur 😉

  Prijs & garantie

  De Tunturi Cardio Fit R30 is vaak uitverkocht, maar als deze er wel is dan is hij behoorlijk scherp geprijsd. Zo is de adviesprijs ruim €300,- euro, maar betaal je bij bol.com een kleine €269,95 op het moment van schrijven.

  Vandaag besteld is zelfs morgen in huis!

  Je krijgt verder 1 jaar fabrieksgarantie op het roeiapparaat en natuurlijk de 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren van bol.com. De levering verloopt heel soepeltjes!

  Tunturi Cardio Fit R30 review conclusie

  Voor deze prijsklasse krijg je een heel complete roeimachine thuis geleverd. Het monteren van het apparaat gaat kinderlijk eenvoudig en het belangrijkste is dat het apparaat ook fijn traint.

  Als je niet 110+ kg weegt en/of langer bent dan 1,90 m dan is dit een uitermate geschikt roeiapparaat voor jou. 

  Dankzij het oog voor details en het maken voor thuisgebruik zorgt Tunturi ervoor dat het apparaat voor vrijwel iedereen geschikt is. Dat is ook waarom ik de Tunturi Cardio Fit R30 van harte aan kan raden.

  Twijfel je nog? Probeer het dan risicovrij dankzij de 30 dagen garantie en gratis verzending & retourneren.

  Tunturi Cardio Fit R30 Roeier - Roeimachine - Roeiapparaat

  Voor- & nadelen van dit roeiapparaat

  • Roeit en traint heerlijk zonder enige problemen
  • Scherpe prijs met een goede garantieregeling
  • Gelet op detail
  • Lekker compact dankzij de 'opvouw functie'
  • Genoeg weerstandsniveaus om lang te trainen en op te bouwen
  • Niet voor mensen langer dan 1,90 m
  • Niet geschikt als je zwaarder bent dan 110 kg

  Tunturi Cardio Fit R30 kopen

  Zelf heb ik de Tunturi Cardio Fit R30 bestelt op bol.com. Hier is het roeiapparaat het goedkoopste en de levering via bol.com is ontzettend snel en soepel.

  Bovendien ben ik een groot van van de klantenservice van bol.com en regelen ze eigenlijk alles voor je als er ergens iets mis gaat.

  Bestel of bekijk hier meer over het roeiapparaat op bol.com!

  Tunturi Cardio Fit R30

  8.7

  Prijs

  8.5/10

  Kwaliteit

  9.0/10

  Opties

  8.5/10

  Gebruiksvriendelijkheid

  8.5/10

  Ervaringen

  9.0/10

  About the author 

  Sander

  Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

  You may also like

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?