december 27, 2020

Kinderlijk Eenvoudig Spieren Kweken Als Je Mager Bent?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kinderlijk Eenvoudig Spieren Kweken Als Je Mager Bent?
Ben je op dit moment niet tevreden met jouw lichaam? Vind je jezelf bijvoorbeeld veel te mager? Zie je aan jouw vrienden dat zij wél brede armen, een brede borstkas en sterke benen hebben? Dan is het tijd om in actie te komen! Je kunt namelijk prima spieren kweken als je mager bent, waardoor je dus een veel gespierder lichaam weet te krijgen.

Hoe ik dit zo zeker weet? Nou, zelf ben ik ook niet altijd de sterkste of breedste geweest. Met name tijdens mijn tienerjaren was ik vrij iel. Net zoals jou was ik daar echter niet tevreden mee, waardoor ik in actie ben gekomen. Middels enkele handige aanpassingen in mijn dagelijkse leven heb ik het uiteindelijk voor elkaar gekregen om een stuk(je) breder te worden.

In dít artikel wil ik graag mijn bevindingen met jou delen. Zo geef ik je in dit artikel allemaal handige tips, zodat ook jij spieren kunt gaan kweken. Met deze tips weet je relatief snel afscheid van jouw magere lichaam te nemen. Is dat jouw wens? Neem dit artikel dan direct even door!

Richt je pijlen op compoundoefeningen in de sportschool

Wil je graag meer spieren gaan kweken? Dan kun je eigenlijk maar één ding doen: een abonnement bij een sportschool afsluiten. Alleen door de juiste oefeningen in de sportschool uit te voeren, kun je vervolgens spieren gaan kweken.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het sóórt oefening hierbij bepalend is. Ik heb namelijk enkele weken gedacht dat het verstandig zou zijn om elke keer één spiergroep te trainen. Dit betekende dat ik op maandag mijn benen trainde, op woensdag mijn rug/schouders en op vrijdag mijn armen.

Al snel merkte ik dat hiermee weinig progressie wist te boeken. Ik besloot daarom om contact met een personal trainer op te nemen, waarna ik een waardevolle tip kreeg: ga aan de slag met compoundoefeningen. Ik ging aan de slag met het bijbehorende Spiermassa Protocol.

Dit zijn oefeningen waarmee je meerdere spiergroepen tegelijkertijd weet te trainen. Het is een vrij complex en medisch verhaal, maar op deze manier weet je sneller spieren te kweken.

Wat nou typische compoundoefeningen zijn? Dat zijn onder meer bench presses, pull-ups, squats en deadlifts. Dergelijke oefeningen zijn zeer zwaar te noemen, maar zorgen dus voor een relatief snelle kweek van de spieren.

Zodra je een abonnement bij de sportschool afgesloten hebt, is het dus aan te raden om direct met deze oefeningen te starten. Je voorkomt hiermee dat je – net zoals ik – enkele weken voor Jan met de korte achternaam in de sportschool aan het trainen bent!

Lees ook: 15 tips om snel spieren te bouwen in korte tijd!

Wissel de intervallen af

Als je bijvoorbeeld meermaals in een week squats gaat doen, is het aan te raden om hierbij met de intervallen te variëren. Je kunt bijvoorbeeld daarbij het volgende schema aanhouden:

  • Maandag: 3 x 20 squats met 40 kilo
  • Woensdag: 4 x 5 squats met 60 kilo
  • Vrijdag: 3x 20 squats met 40 kilo

Juist door op deze manier met aantal herhalingen en gewicht te variëren, kun je het uiterste van jouw spieren vragen. Door het uiterste van jouw spieren te vragen, weet je jouw spieren beetje bij beetje sterker te maken. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait als je gespierder wilt worden, niet waar?

spiermassa-kweken-als-je-mager-bent-squat-compound

Let heel goed op jouw voeding

Kun je gespierd worden door alleen maar te trainen? Ja, dat is mogelijk, maar het is zeker niet de beste of snelste manier. Nee, als je echt spieren wilt gaan kweken, is het minstens net zo belangrijk om jouw voedingspatroon aan te gaan passen.

Aan de ene kant is het belangrijk om de juiste hoeveelheid koolhydraten binnen te krijgen. Deze koolhydraten heeft jouw lichaam in de vorm van energie nodig, bijvoorbeeld tijdens het trainen.

Ondertussen moet je jouw lichaam ook van de nodige vetten voorzien. Deze vetten gaat jouw lichaam namelijk óók omzetten in energie, waardoor je ook jouw spieren weet te kweken. Mijn advies is dan ook om gericht jouw focus te leggen op de hoeveelheid koolhydraten, vetten, eiwitten én calorieën die je binnenkrijgt.

Ik weet als geen ander dat het vrij lastig is om op dit vlak zelf de juiste keuzes te maken. Mede daarom wil ik je graag aanraden om hiervoor aan te kloppen bij een personal trainer of een diëtist. Dergelijke vakmensen weten precies welk voedingsschema jij het beste kunt gaan hanteren.

Zelf heb ik ook gebruik gemaakt van een diëtiste. Zij wist voor mij een compleet voedingsschema op te stellen, waardoor ik al snel meer en meer energie kreeg. Dat was echter niet het enige voordeel. Nee, een ander voordeel was dat ik vrij snel spieren wist te kweken. Mijn lichaam kreeg immers alle voedingsmiddelen binnen om op de juiste manier te ‘groeien’. Het juiste voedingspatroon is bij mij in ieder geval doorslaggevend geweest tijdens het gehele proces!

Later ben ik aan de slag gegaan met het Spiermassa Protocol. In dit protocol krijg je hulp van personal trainers die jou leren hoe je de juiste voedingsschema's kunt maken en hier de beste trainingsschema's bij kunt maken. Dit is een absolute aanrader als je spiermassa wil kweken terwijl je mager bent.

Pas op met alcohol

Vind je het leuk om met jouw vrienden lekker de kroeg in te duiken? Of drink je graag bij het avondeten één of meerdere biertjes? Ik wil je graag adviseren om de inname van alcohol zoveel mogelijk te beperken.

Alcohol is namelijk schadelijk voor jouw lichaam, voor jouw conditie én ook voor de opbouw van jouw spieren. Bovendien kun je door een kater niet op de gewenste manier trainen, waardoor je eigenlijk een hele waardevolle dag hebt verspild.

Al met al wil ik je dus aanraden om alcohol even links te laten liggen. Focus je echt op de juiste oefeningen, de intensieve trainingen én het juiste voedingspatroon. Dit vergt mogelijk een aanpassing van jouw dagelijkse leven én van jouw mindset, maar deze aanpassing is de moeite dubbel en dwars waard.

Richt je pijlen op de lange termijn

Als je op dit moment vrij mager bent, ga je niet binnen één week een spierbonk zijn. Nee, zodra je spieren gaat kweken, is het van belang om geduld op te gaan brengen. Ik wil je dan ook graag aanraden om jouw pijlen op de lange termijn te richten.

Pas na enkele weken of na enkele maanden ga je het resultaat van jouw trainingen, van jouw voedingsschema en van de aanpassingen in jouw leven zien/merken. Verwacht dus niet dat je direct binnen één week al een flinke spiermassa hebt weten te creëren, aangezien dit simpelweg ijdele hoop is.

Slotwoord

Wil je graag spieren gaan kweken? Richt je pijlen dan op een goed trainingsschema, op een gezond voedingsschema én op een aanpassing van jouw mindset. Ook wil ik je graag aanraden om professionele vakmensen hierbij in te schakelen; onder meer een diëtiste en een personal trainer kunnen jou op dit vlak écht helpen.

Het Spiermassa Protocol is daarom voor jou nu ook absoluut de juiste stap. In ieder geval veel succes met het kweken van spieren als je op dit moment nog mager bent!

spiermassa-protocol-mannen-review

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?