juni 28, 2021

Samsung galaxy Fit E review- Sporthorloge

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Samsung galaxy Fit E review- Sporthorloge

Gewoon lekker bewegen of juist fanatiek sporten, in beide gevallen ben je bezig om jouw lichaam gezond te houden. Om jouw vooruitgangen en leefgewoontes in de gaten te houden zijn er ontzettend handige gadgets op de markt gekomen. Zo ook de smart watches. In dit geval specifiek de Samsung Galaxy Fit E. Een mond vol kun je wel zeggen, maar zeker het bespreken waard. 

In deze review vertel ik je val alles over deze gadget en wat mijn ervaringen hiermee zijn. Ben je dus geïnteresseerd in de fit E, dan ben je hier aan het goede adres. Ik vertel je alle ins en outs van deze Samsung gadget en daarbij ook voor wie deze bijvoorbeeld geschikt is. Wellicht geeft deze oprechte review jou net de extra informatie die je nog zocht om de juiste keuze te maken.

Wat is de Samsung Galaxy Fit E?

Het merk Samsung ken je waarschijnlijk wel. Misschien heb je wel een Samsung telefoon of hangt er een Samsung tv bij jullie in de woonkamer. Het is in ieder geval een bekend merk onder de gadgets en apparatuur. Zo ook onder de smart watches. De Samsung Galaxy Fit E is namelijk een slim horloge dat bedoeld is als sporthorloge. De meeste sporthorloges kosten aardig wat knaken, maar de Samsung Galaxy Fit E heb je voor nog geen 40 euro in huis. Ik wilde het eerst niet geloven toen ik het prijskaartje zag, maar het is werkelijk een betaalbaar horloge. 

Je kunt nu waarschijnlijk begrijpen dat het woord Fit staat voor fitheid, wat weer aangeeft dat het om een sporthorloge gaat. De E staat daarentegen voor everyone, dus vertaald naar iedereen. Daarmee wordt aangegeven dat dit horloge voor iedereen bedoel is. Niet alleen omdat de prijs erg toegankelijk is, maar ook omdat het voor zowel mannen als vrouwen als kinderen bedoeld is. Daarnaast is het horloge in drie verschillende kleuren te verkrijgen. Zwart, wit en geel. Zo is er voor iedereen een leuk basis kleurtje om te kiezen. Met het gele horloge val je dan weer lekker op.

Wat kun je met de Samsung Galaxy Fit E?

Deze smartwatch van Samsung heeft ontzettend veel opties, terwijl je dat niet per se zou verwachten van zo’n goedkoop horloge. Toch kun je aardig wat met deze fitness-tracker. Ik noem het even een tracker omdat je er daadwerkelijk gegevens mee kunt bijhouden. Dat is wel zo belangrijk voor een sporter. 

Hartslagmeter

Je kunt bijvoorbeeld je hartslag bijhouden tijdens het sporten, maar ook tijdens het wandelen of zwemmen. Daarnaast kun je verschillende activiteiten bijhouden. Het horloge herkent automatisch welke sport je aan het beoefenen bent. Er staan zo’n 90 verschillende activiteiten geprogrammeerd in de Galaxy Fit E.

samsung galaxy fit E

Slaapmonitor

Bij sporten hoor natuurlijk rusten. Het liefst doen we dat lekker in ons bed met onze oogjes dicht. Deze smart watch kun je zelfs tijdens het slapen omhouden. Er zit namelijk een slaap monitor in die ons slaapgedrag kan bijhouden. De slaap monitor houdt bij hoeveel uur je slaapt en kan ook aantonen hoelang je diep of licht hebt geslapen. Op deze manier krijg je een beter besef van je slaap routine.

Notificaties

Een smartwatch zou een smartwatch niet zijn als je deze niet kon koppelen aan je telefoon. Ook de Samsung Galaxy Fit E kun je via bluetooth verbinden met je telefoon. Mocht je een berichtje binnen krijgen dan kun je deze gemakkelijk aflezen vanaf je horloge. Ook afspraken of andere agendapunten zij te zien vanaf de smartwatch. Je kunt zelf instellen welke belangrijke apps je wilt toevoegen aan jouw Fit E. Via het touchscreen kun je deze vervolgens bedienen.

Waterproof

Je hebt al kunnen lezen dat de smart watch je keuze geeft in 90 verschillende activiteiten. Zo ook zwemmen. Met de Samsung Galaxy Fit E kun je namelijk ook zwemmen. Het horloge is waterdicht tot maar liefst 50 meter. Een work-out in het zwembad of een uur lang baantjes trekken is hierbij geen probleem. Duiken is alleen niet aan te raden. Je hoeft dus voortaan niet meer in paniek te raken als je je horloge per ongeluk mee onder de douche hebt genomen. 

samsung galaxy fit E

Wat is het verschil tussen de Fit en de Fit E?

Misschien heb je de twee verschillende soorten sporthorloges van Samsung al voorbij zien komen. De ene wordt gezien als de normale Fit watch en de andere als de Fit E, maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? Qua opties valt het reuze mee. Daarin zijn ze beide ongeveer hetzelfde. Zo zijn ze allebei waterbestendig en hebben ze een touch screen. Ook hebben ze allebei een slaapmonitor, een afstandsmeter en een activiteitenmeter.

Het grootste verschil zit vooral in het formaat van het horloge. De normale Fit heeft namelijk een iets groter scherm. Dit is bij de normale Fit 95 inch en bij de Fit E 74 inch. Hierdoor is er wat meer te zien op het scherm, maar maakt het gewicht de smart watch wel wat zwaarder. Daarentegen heeft de Galaxy Fit E een always on display wat betekent dat je de hele dag door de tijd kunt zien zonder dat je het horloge hoeft aan te raken.

Voor wie is de Fit E bedoelt?

Zoals je weet is de Samsung Galaxy Fit E geschikt voor iedereen. Uiteraard zijn er wel bepaalde groepen mensen die meer baadt hebben bij deze smart watch dan anderen. Zo Is dit horloge natuurlijk geschikt voor sporters. Zowel professionele sporters als amateurs. Voor elke sporten is het handig om te weten hoe je ervoor staat op het gebied van gezondheid. Zo kan het horloge je helpen jouw trainingen te verbeteren en je voortgang bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het hardlopen je hartslag in de gaten houden. Hoe stabieler je hartslag wordt, hoe beter je conditie wordt. Dit kan zorgen voor meer motivatie.

samsung galaxy fit E

Ook voor mensen die over het algemeen meer inzicht willen hebben in hun gezondheid is de Galaxy Fit E geschikt. Wil je na een werkdag op kantoor toch nog even wat bewegen, dan kun je met de smart watch gemakkelijk je stappenteller bijhouden. Ook kun je je slaapritme in de gaten houden, zodat je ervoor kunt zorgen dat je voldoende slaap hebt om weer fit aan de volgende werkdag te beginnen.

Mijn ervaring met de Samsung Galaxy Fit E

Sinds een aantal maanden ben ik ook trotse eigenaar van een Samsung Galaxy Fit E. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik in het begin een beetje sceptisch was over deze aankoop door de prijs van het horloge. Ik kon me niet voorstellen dat hier zoveel opties opzaten en dat deze ook daadwerkelijk werken naar behoren. Na een tijdje het horloge gebruikt te hebben kan ik met zekerheid zeggen dat het de prijs meer dan waard is. 

Normaal ben ik niet echt een fan van horloges, maar ik wilde graag mijn fitness activiteiten en actieve minuten in de gaten houden. Voor mij was het dus erg belangrijk dat het horloge niet zo aanwezig was. Ik ben daarom erg blij dat het horloge zo klein en licht is. Het sluit goed aan om mijn pols waardoor ik eigenlijk niet in de gaten heb dat ik de smart watch draag. Ook maakt dit het prettig om het horloge ‘s nachts te dragen. Hierdoor kan ik ook mijn slaapritme in de gaten houden.

samsung galaxy fit E

De accu van De Fit E gaat erg lang mee, zelfs al gebruik je hem een keer tijdens het slapen. Meestal hoef ik het horloge 1 keer per week op te laden. Nu gebruik ik hem niet elke nacht, maar toch is een duurzame accu prettig zodat je niet overdag met een leeg horloge komt te staan. Als ik het horloge om heb met slapen, dan kan ik er meestal 2 tot 3 dagen mee voordat ik hem moet opladen. Daarnaast zijn de letters op het scherm goed leesbaar. In de avond is het scherm niet zo fel, zodat je gemakkelijk de tijd of eventuele berichten kunt aflezen.

Zodra ik begin met sporten heeft de Fit E snel in de gaten dat ik aan het hardlopen ben. Andere activiteiten zoals yoga moet ik handmatig instellen, omdat deze niet zo makkelijk te traceren zijn ben ik bang. Over het algemeen zijn alle metingen erg accuraat. Het enige wat mij opvalt is dat de stappenteller niet altijd even juist is. Dit komt natuurlijk ook omdat dit wordt gemeten aan de hand van armbewegingen en niet zozeer de daadwerkelijke passen die worden gezet. Je kunt de stappenteller dus meer zien als een schatting. Wil je 10.000 stappen per dag zetten, dan weet je dat je het uiteindelijke aantal met een korreltje zout moet nemen.

Verder ben ik enorm tevreden over de Samsung Galaxy Fit E. Ik gebruik de smart watch gemakkelijk in combinatie met mijn telefoon. Tijdens het sporten kan ik de binnenkomende berichtjes aflezen en word ik niet afgeleid door mijn mobiel. Het werkt voor mij erg motiverend om te zien hoeveel calorieën ik heb verbrand met sporten en het geeft mij meer inzicht in mijn algehele gezondheid. 

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet je hopelijk een stuk meer over de Samsung Galaxy Fit E. Je weet nu wat je zoal met dit horloge kan en wat hier de voordelen van zijn. Dit horloge is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil hebben in zijn of haar conditie en behaalde activiteiten. Al ben je een fanatiek sportende twintiger of 50+, het kan nooit kwaad om je hartslag in de gaten te houden. De smart watch heeft een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Misschien biedt het zelfs nog meer kwaliteit voor deze prijs in vergelijking met andere sporthorloges. Ook is deze makkelijk te bedienen door het touch screen en in combinatie met de Samsung app voor op je telefoon. Ben je geen fan van grote opvallende horloges, dan is de Fit E zeker een aanrader als compact en modern alternatief. 


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?