april 5, 2020

Pull-Up-Bar Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Opties!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pull-Up-Bar Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Opties!

Een van de beste oefeningen om je rug te trainen is het doen van pull-ups.

Zeker thuis, nu alle sportscholen dicht zijn. Daarom is het kopen van een pull-up-bar een ontzettend goed idee.

Door dagelijks een aantal setjes pull-ups te doen blijf je alle spier behouden en kun je zelfs spier opbouwen als je hier progressive overload toepast.

In dit artikel heb ik de beste pull-up-bars voor je op een rijtje gezet. Kies welke voor jou geschikt is en bestel hem vandaag nog om morgen te trainen!Een Pull-Up-Bar Kopen: Hier Moet Je Op Letten!

Een pull-up-bar komt in verschillende vormen en maten. Niet elke optrekstang kun je ook gebruiken voor elke plek.

Daarom help ik je eerst met waar je op moet letten als je een pull-up-bar gaat kopen.

Om te beginnen heb je pull-up-bars voor tussen de deur, bars voor aan de muur of aan het plafond.

Heb jij al een plek in gedachte waar je de bar wil gaan hangen? Zo niet, zoek eens een mooie plek.

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een plek voor aan de muur. Eentje die je goed vast kunt zetten door middel van schroeven.

Pull-up-bars voor tussen de deur zijn ook prima, maar altijd iets minder betrouwbaar dan een bar die je vast kunt schroeven.

Daarnaast zul je moeten kijken naar welke materialen jij fijn vindt. Wil je bescherming om de stam heen of vind je het fijn om gladde hendels te hebben?

Als het goed is weet je nu ongeveer wat je wil hebben. Bekijk onderstaande lijst en kies hier de geschikte optie uit.

Elke pull-up-bar die je tussen deze lijst vindt is uitermate geschikt!


5 - Easy In Shape Deurtrainer

Deze Easy In Shape deurtrainer is niet alleen geschikt voor het doen van pull-ups, maar ook voor buikspieren en voor push-ups.

Deze bar is geschikt voor mensen die maximaal 135 kilo wegen. Hij pasy tussen deuropeningen van 61 tot 81 cm.

Alles om de bar te bevestigen word bijgeleverd. Ook al moet ik wel zeggen dat ik deze bevestigingsmaterialen niet heel erg goed vind.

Je doet er dus goed aan om nog even langs de bouwmarkt te gaan. Daarnaast komt het wel eens voor dat je de deurpost beschadigd met deze bar. 

Easy In Shape Deurtrainer-pull-up-bar-2 (1)
Easy In Shape Deurtrainer-pull-up-bar (1)

4 - CoreXL - Pull-Up-Bar

Dit is een schoolvoorbeeld van een pull-up-bar voor tussen de deur. Met deze Core XL pull-up-bar kun je pull-ups-doen tussen het kozijn van de deur. 


Naast pull-ups kun je de bar ook gebruiken voor hanging leg raises. Ook kun je de bar onder in de deur klemmen om zo je voeten hieronder te haken voor sit-ups.


Goed voor meerdere oefeningen dus. Deze bar kun je gebruiken voor kozijnen van 60 tot 100 cm. Alles om de bar goed op te kunne hangen word meegeleverd bij de bestelling.


Als je klaar bent kun je de bar gemakkelijk verwijderen.

corexl-pull-up-bar (1)
corexl-pull-up-bar-2 (1)

3 - SOUTHWALL - Multi Grip Optrekstang

Als je ergens plek hebt om een pull-up-bar aan het plafond of aan het dak vast te maken dan is deze SOUTHWALL - Multi Grip Optrekstang absoluut een topper.


Met de verschillende grepen kun je je rug op allerlei manieren trainen. Daarnaast kun je hier ook je buik trainen door bijvoorbeeld leg raises.


Het maximaal belastbaar gewicht wat aan deze bar kan hangen is 150 kilo. De bevestigingsmaterialen de handleiding worden gewoon meegeleverd.


Helaas heb ik geen plek waar ik deze goed op kan hangen. Anders had dit zeker mijn keuze geweest!

SOUTHWALL - Multi Grip Optrekstang - Plafond Montage (1)

2 - Iron Gym Pull-Up-Bar

Op nummer 2 vind je de Iron Gym pull-up-bar. Dit is een van mijn favoriete opties vanwege de meerdere grepen die je hebt.


Zo kun je je rug op verschillende manieren trainen met 1 pull-up-bar. Deze bar word wederom weer tussen de deurpost gehangen. Ook de materialen worden meegeleverd om hem te bevestigen.


Het maximaal belastbaar gewicht van deze bar is 130 kg. Dit is absoluut de nummer 1 optie als je op zoek bent naar een pull-up bar voor tussen de deur!

Iron Gym Pull-Up-Bar (1)

1 - SOUTHWALL - Pull-up-bar

Deze SOUTHWALL pull-up-bar staat op nummer 1 vanwege het gemak en de mogelijkheid om hem overal op te hangen.


Je bevestigd deze pull-up-bar eenmalig aan de muur. Je hoeft hem verder nooit meer op te hangen of iets mee te doen. De bevestigingsmaterialen worden meegeleverd. Zo kun je direct aan de slag.


Dankzij de multi-grip kun je de rugspieren ook op meerdere manieren trainen. Daarnaast kun je hier ook buikoefeningen op doen.


Het maximaal belastbare vermogen is wederom 150 kg bij dit product van SOUTHPLAY. Het blijft een van mijn favoriete merken!


Absolute aanrader en een van de beste pull-up-bars die er te vinden is!

SOUTHWALL-Pull up bar-Optrekstang muurmontage (1)

Pull-Up-Bar Accessoires

Als je nog geen pull-ups kunt of hier heel weinig van kunt doen dan kan het ontzettend handig zijn om een weerstandsband te gebruiken om het zo wat makkelijker te maken.

Ben je gevorderd? Dan kan het uitdagend zijn om een weerstandsband te gebruiken om het moeilijker te maken. Deze banden van Tunturi zijn mijn favoriet.

Je kunt de iron gym pull-up-bar (nummer 2) ook aan de muur bevestigen met dit setje safety brackets. Dit kan handig zijn als je eigenlijk geen ruimte hebt bij het deurkozijn.


Welke Pull-Up-Bar Koop Jij?

Ik vind het tof als je even laat weten voor welke pull-up-bar jij gekozen hebt of gaat kiezen.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je die natuurlijk ook altijd stellen onder dit artikel!


Meer Voor Thuis Trainen?

Ben je nu op zoek naar meer trainingsspullen voor thuis? Lees dan dit artikel eens met de beste fitnessapparaten voor thuis.

Of dit artikel waarbij je een lijst krijgt met de beste dumbell setjes die je voor thuis kunt kopen.

Liever helemaal zonder spullen trainen? En dus een lichaamsgewicht workout? Lees dan mijn full-body workout met lichaamsgewicht eens!


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?