januari 24, 2021

Loopband Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Keuzes!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Loopband Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Keuzes!

Wil jij graag op een efficiënte manier aan jouw uithoudingsvermogen werken? Wil je graag te allen tijde kunnen sporten? En vind je het ook aangenaam om in huis te sporten? Als je op deze vragen ‘ja’ beantwoordt het, is het aan te raden om eens te kijken naar de aanschaf van een loopband.

Als je dit artikel nu leest, is de kans groot dat je al interesse in het kopen van een loopband hebt. Wat mij betreft heb je dan al een verstandige keuze gemaakt, aangezien een loopband echt heel veel voordelen met zich mee brengt. Over deze voordelen lees je in dit artikel meer; in dit artikel geef ik je eigenlijk alle relevante informatie waardoor je direct de beste loopband kunt kopen.

Hoe ik dat doe? Nou, ik heb het uitgebreide aanbod van loopbanden aan een strenge keuring onderworpen. Door mijn uitgebreide test heb ik een top 5 samen weten te stellen. Over deze vijf beste loopbanden ben ik zéér te spreken, waardoor ik de aanschaf van deze loopbanden aan kan raden. Over deze vijf beste loopbanden vind je hieronder meer informatie; ik heb namelijk korte reviews over deze loopbanden opgesteld.

Tevens vind je aan het einde van dit artikel een koopgids. In deze koopgids vind je de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het vergelijken van loopbanden. Met dank aan die koopgids kun jij direct een goed vergelijk maken tussen de vijf loopbanden die je hieronder kunt vinden!

#5. VirtuFit TR-90i Loopband

Wil jij graag een loopband in jouw huis neer gaan zetten? Dan moet je rekening houden met de afmetingen van dit apparaat. Over het algemeen is een loopband vrij groot, waardoor het apparaat al snel in jouw woning in de weg staat. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door voor deze VirtuFit TR-90i loopband te kiezen.

Dit is namelijk één van de meest compacte loopbanden waar je momenteel voor kunt kiezen. Deze loopband heeft niet alleen een compacte vormgeving, maar is ook nog eens volledig in te klappen. Op de momenten dat je deze loopband niet gebruikt, staat deze dus ook nooit in de weg.

VirtuFit TR-90i Loopband

Ook over het prijskaartje ben ik zeer te spreken. Je betaalt namelijk een bedrag van ongeveer 650 euro voor deze hoogwaardige loopband. Daarbij ben je verzekerd van de volgende eigenschappen:

 • Maximale belasting: 150 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 15 stuks
 • Maximale snelheid: 14 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 10%
 • Hartslagfunctie? Ja
 • Motorvermogen: 1,25 pk
Deze eigenschappen in combinatie met de bovengenoemde voordelen zorgen voor een hele interessante loopband. Een loopband die de aanschaf wat mij betreft méér dan waard is. Andere kopers zijn in ieder geval blij met hun aankoop, zoals uit onder meer de volgende review blijkt:
VirtuFit TR-90i Loopband-ervaring

#4. RS Sports Loopband Run 30

Als je een nieuwe loopband aan wilt schaffen, is het aan te raden om voor een variant van een gerenommeerd merk te kiezen. Een merk dat nog niet al te bekend is, is het merk RS Sports. Dit merk heeft echter wel al bewezen dat zij sublieme loopbanden weten te ontwikkelen, waaronder deze RS Sports Loopband Run 30. Dit is wat mij betreft één van de beste loopbanden die je op dit moment kunt kopen.

Zo ben ik bijvoorbeeld zeer te spreken over de bediening van deze loopband. Aan de bovenkant van de loopband vind je een duidelijk scherm terug, waarop je tal van waarden af kunt lezen. Via dit scherm kun je echter ook moeiteloos de snelheid, hellingshoek en andere instellingen bepalen. Juist vanwege dit scherm kun je op een simpele en doeltreffende manier de loopband naar wens instellen.

Voor deze loopband betaal je een bedrag van ongeveer 600 euro. In mijn ogen is dat een hele schappelijke prijs, gezien alle mogelijkheden van deze loopband. Voor het overzicht heb ik de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

 • Maximale belasting: 120 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 18 stuks
 • Maximale snelheid: 12 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 15%
 • Hartslagfunctie? Ja
 • Motorvermogen: 3,2 pk

Wat mij betreft spreken deze eigenschappen tot de verbeelding. Het enige nadeel is mogelijk dat de maximale snelheid op slechts 12 kilometer per uur ligt. Als je een recreatieve hardloper bent, is dat echter meer dan voldoende. Tot slot wil ik je nog wijzen op onderstaande review, waarin je de beoordelingen van een tevreden koper kunt vinden:

RS Sports Loopband Run 30-ervaring

#3. Tunturi Cardio Fit T30 Loopband – Hardloopband

In het assortiment van loopbanden vind je veel verschillende varianten terug. Zo zijn er duidelijke verschillen zichtbaar op het gebied van afmetingen, op het gebied van functies en ook op het gebied van de prijskaartjes. Wil jij graag de beste loopband kopen met één van de meest interessante prijs-kwaliteitsverhoudingen? Dan is de Tunturi Cardio Fit T30 loopband voor jou op het lijf geschreven.

Voor deze loopband betaal je een bedrag van slechts 597,99 euro. Het is hiermee niet de duurste loopband, maar het is wel één van de beste loopbanden die je op dit moment kunt kopen. Dat is overigens volledig te danken aan het merk Tunturi; dit merk heeft de zaakjes prima op orde en weet een geweldige kwaliteit te leveren.

Om meerdere redenen ben ik zeer te spreken over deze loopband. De mogelijkheden, de kwaliteit, het prijskaartje en de afmetingen spreken mij stuk voor stuk aan. Ook heeft deze loopband enkele interessante eigenschappen:

 • Maximale belasting: 135 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 12 stuks
 • Maximale snelheid: 12 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 8%
 • Hartslagfunctie? Ja
 • Motorvermogen: 1,5 pk

Het enige nadeel is de beperkte snelheid en beperkte hellingshoek. Voor een recreatieve hardloper biedt dat echter geen enkel probleem. Met de maximale hellingshoek van 8% en de maximale snelheid van 12 kilometer per uur kun je alsnog prima uit de voeten. Al met al kan ik de aanschaf van deze beste loopband voor thuisgebruik absoluut aanraden!

Onder meer de volgende beoordeling geeft aan dat ik niet als enige positief over deze loopband ben:

Tunturi Cardio Fit T30 Loopband – Hardloopband-ervaring

#2. Flow Fitness DTM300i Loopband

Ben je bereid om meer geld uit te geven aan een nieuwe loopband? Heb je bijvoorbeeld een budget tot pakweg 1000 euro? Ook dan kun je uit meerdere goede loopbanden kiezen, waarbij deze Flow Fitness DTM300i loopband mijn absolute favoriet is. Wat mij betreft is dit één van de beste loopbanden die je op dit moment voor minder dan 1000 euro kunt kopen.

Waarom ik over deze loopband te spreken ben? Dat komt onder meer door de afmetingen van de loopband. De loopband is namelijk relatief compact uitgevoerd, terwijl het loopvlak alsnog relatief breed is. De vormgeving is al met al zeer slim en handig te noemen. Ook de kwaliteit van deze loopband is dik in orde, zoals eigenlijk altijd wel het geval is bij loopbanden van het merk Flow Fitness.

Ook dankzij onderstaande eigenschappen is de aanschaf van deze goede loopband aan te raden:

 • Maximale belasting: 110 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 12 stuks
 • Maximale snelheid: 12 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: niet bekend
 • Hartslagfunctie? Ja
 • Motorvermogen: 2,5 pk

Al met al kan ik de aanschaf van deze loopband van harte aanraden. Ik ben ervan overtuigd dat óók jij veel plezier aan deze loopband gaat beleven, net zoals deze koper doet:

Flow Fitness DTM300i Loopband-ervaring

#1. Sole Fitness F65 Professionele Loopband - Inklapbaar

Wat nou echt de beste loopband is die je nu kunt kopen? In mijn ogen kun je het beste kiezen voor deze Sole Fitness F65 professionele loopband. Deze loopband is voor zowel recreatieve als semiprofessionele haardloper geschikt. Dat is echter niet de enige reden waarom ik over deze loopband te spreken ben.

Nee, ik vind het ook super dat je deze loopband in kunt klappen. Op de momenten dat je deze loopband niet gebruikt, kun je de loopband in een handomdraai inklappen. Je zet de loopband vervolgens op een handige plek neer, waardoor deze loopband nooit meer in de weg staat.

Ook over de kwaliteit van deze loopband ben ik te spreken. Hierbij valt met name de demping in positieve zin op. Sole Fitness heeft gekozen voor een unieke demping, waardoor de meeste krachten opgevangen en weggevoerd worden. Dit betekent dat jouw gewrichten een stuk minder zwaar belast worden. Ook de volgende eigenschappen spreken tot de verbeelding:

 • Maximale belasting: 150 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 15
 • Maximale snelheid: 20 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 15%
 • Hartslagfunctie? Ja
 • Motorvermogen: 6pk

Dankzij deze eigenschappen én bovengenoemde voordelen ben ik onder de indruk geraakt. Ik wil je dan ook het volgende aanraden: je kunt deze beste loopband zonder enige twijfel aanschaffen. Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is het prijskaartje van ongeveer 1800 euro. Volgens de onderstaande koper is deze investering dubbel en dwars de moeite waard:

Sole Fitness F65 Professionele Loopband - Inklapbaar-ervaring

Loopband kopen koopgids

Zo, naar welke van bovengenoemde loopbanden gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Als je de beste loopband wilt kopen, is het onwijs belangrijk om een goed vergelijk te maken. Maar, waar let je nou precies op bij het vergelijken van bijvoorbeeld de hierboven genoemde varianten?

In de onderstaande koopgids bespreek ik graag wat de belangrijkste criteria van een loopband zijn. Juist door goed op deze criteria te letten, kun je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf maken.

Afmetingen van de loopband

Wil je de loopband in huis gaan plaatsen? Dan is het belangrijk om goed naar de afmetingen van de loopband te kijken. De loopband moet immers in bijvoorbeeld jouw sportkamer passen én moet niet al te veel in de weg staan.

Bij dit criteria is het goed om op de volgende facetten te letten:

 • Wat zijn de afmetingen van de loopband zelf?
 • Wat zijn de afmetingen van het loopvlak?
 • Kun je de loopband mogelijk inklappen?

In mijn ogen is het ideaal als je een loopband in zou kunnen klappen. Op de momenten dat je de loopband niet gebruikt, kun je de loopband moeiteloos inklappen. Juist door deze inklapmogelijkheid staat de loopband in principe nooit in de weg.

Demping van de loopband

In principe is hardlopen niet heel erg geschikt voor het menselijk lichaam. Elke keer dat je met jouw voeten op de grond komt, krijgen jouw benen namelijk met een flinke klap te maken. Deze klappen kunnen op den duur jouw gewrichten te zwaar belasten, waardoor je last van een blessure kunt krijgen.

Om dit te voorkomen, is het van belang om een loopband met een goede demping te kopen. De meeste bekende merken hebben hun eigen dempingsysteem ontwikkeld, waardoor je van een goede demping verzekerd bent. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik je aan kan raden om altijd voor een loopband van een gerenommeerd merk te kiezen.

Display van de loopband

Nagenoeg alle loopbanden worden tegenwoordig met een fraai display uitgevoerd. Op dit display kun je bepaalde instellingen zelf bepalen, maar je kunt er ook nog allerlei waarden aflezen. Bij het beoordelen van het display is het van belang om op de volgende facetten te letten:

Hoe verloopt de bediening? Heb je hier drukknoppen voor of iets anders?

 • Hoe verloopt de bediening? Heb je hier drukknoppen voor of iets anders?
 • Welke waarden kun je op het display aflezen?
 • Kun je één waarde aflezen of mogelijk ook meerdere waarden?

In mijn ogen is het wenselijk dat het display lekker uitgebreid is. Op die manier kun je meerdere waarden in beeld houden, waardoor je zeer gericht kunt gaan trainen.

Kwaliteit van de loopband

Uiteraard is het ook van belang om goed naar de kwaliteit van de loopband te kijken. Hoe je de kwaliteit kunt beoordelen? Nou, ik wil je sowieso aanraden om altijd voor een loopband van een gerenommeerd merk te kiezen. Daarmee ben je min of meer al verzekerd van de gewenste kwaliteit.

Daarnaast is het ook aan te raden om beoordelingen/reviews op het internet te lezen. In die beoordelingen vind je vaak duidelijke informatie terug over de kwaliteit van de loopband.

loopband-kopen-koopgids-waar-op-letten

Belangrijke eigenschappen

In bovenstaande reviews heb ik continu enkele eigenschappen van de betreffende loopband vermeld. Dit heb ik bewust gedaan, aangezien deze eigenschappen echt cruciaal zijn. Het gaat hierbij om onder meer de volgende eigenschappen:

 • Maximale belasting: de maximale belasting geeft aan wat het maximale gewicht is dat door de loopband gedragen kan worden. Jouw lichaamsgewicht moet dus onder deze maximale belasting zitten.
 • Motorvermogen: des te hoger het vermogen is, des te sneller de loopband kan draaien. Een loopband met een hoger motorvermogen is dan ook in staat om een hogere maximale snelheid te behalen.
 • Maximale snelheid: hoe hard wil jij hardlopen? Let goed op de maximale snelheid; deze kan bijvoorbeeld 12, 15 of 20 kilometer per uur zijn.
 • Maximale hellingshoek: wil je een training nog zwaarder maken? Dan kun je simuleren dat de weg schuin omhoog loopt. Daarvoor is het wenselijk dat je een bepaalde hellingshoek op de loopband in kunt stellen.
 • Hartslagfunctie: in mijn ogen is dit één van de belangrijkste functies. Als deze functie op de loopband aanwezig is, kun je namelijk continu jouw hartslag in de gaten houden. Dat is absoluut wenselijk en belangrijk!
 • Aantal trainingsprogramma’s: bij veel loopbanden kun je kiezen uit programma’s, zoals vet verbranden of conditie. Door dergelijke programma’s te gebruiken, weet je op een handige manier efficiënt te trainen.

Kortom: let goed op deze eigenschappen. Deze eigenschappen zijn eigenlijk bepalend voor de manier waarop je gebruik van de loopband kunt maken. Om een goed vergelijk te maken, is het wel van belang dat je jouw wensen op een rijtje gaat zetten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een maximale snelheid van 20 kilometer per uur? Of is een maximale snelheid van 12 kilometer per uur voldoende? Probeer voor jezelf antwoorden te vinden op dergelijke vragen!

Prijskaartje

Tot slot wil ik je ook nog aanraden om goed naar het prijskaartje van de loopband te kijken. Voor sommige loopbanden betaal je een bedrag van 600 euro, terwijl je voor andere varianten bijna 2000 euro moet betalen. Aan jou de keus om te bepalen hoeveel geld je uit wilt én kunt geven.

Is het aan te raden om te investeren in een goede loopband? Ja, dat is wat mij betreft zeker aan te raden. Juist met een goede loopband ben je verzekerd van de gewenste eigenschappen, de gewenste demping en de gewenste kwaliteit. Dit zie je dan ook vaak terug in het prijskaartje.

Slotwoord

Wil jij de beste loopband kopen? Je weet nu precies waar je op moet letten én welke varianten in je aan kan raden. Maak een goed vergelijk voor jezelf en hak de knoop direct door. Als je de beste loopband gaat kopen, is het maken van een goed vergelijk cruciaal. Als je eenmaal de beste loopband in jouw huis hebt staan, ga je hier ongetwijfeld veel plezier aan beleven!


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?