maart 14, 2021

LifeSpan Fitness TR5500iT Review & Ervaring!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • LifeSpan Fitness TR5500iT Review & Ervaring!

Bewuster leven; meer en meer Nederlanders kiezen hiervoor. Logisch ook, aangezien een gezond en fit gevoel steeds hoger in het vaandel komt te staan. Zelf ben ik hier ook al enkele jaren mee bezig. Ik werk vrij veel, maar ik merk dat ik juist tijdens het sporten mijn hoofd even helemaal leeg kan maken.

Het voordeel? Ik weet op deze manier stress te voorkomen, ik blijf gezond én ik geniet ook nog eens meer van het mooie leven. Tegelijkertijd heb ik wel echt een hekel aan buiten sporten op de momenten dat het regent, hard waait of koud is.

Enige tijd geleden ben ik daarom op zoek gegaan naar een handig alternatief. Een alternatief waarmee ik alsnog aan mijn gewenste beweging zou komen, maar dan lekker binnen. Lekker warm en lekker droog. Al snel kwam ik met de LifeSpan Fitness TR5500iT in aanraking.

Deze veelzijdige loopband sprak mij – om meerdere redenen – direct aan. Ik besloot dan ook om deze loopband aan te schaffen; al mijn bevindingen deel ik graag met je in deze LifeSpan Fitness TR5500iT review. Zo bespreek ik in deze LifeSpan Fitness TR5500iT review graag wat ik nou zo prettig aan deze loopband vind, wat ik voor deze loopband betaald hebt en welke nadelen ik ontdekt hebt. Kortom: na het lezen van deze LifeSpan Fitness TR5500iT review heb jij een compleet en eerlijk beeld van deze veelbelovende loopband!

Wat is de LifeSpan Fitness TR5500iT precies?

Het merk LifeSpan Fitness heeft de TR5500iT op de volgende manier in de markt gezet: dit is een semiprofessionele én inklapbare loopband. Met deze woorden slaat het merk wat mij betreft direct de spijkers op zijn kop.

Dit is namelijk een loopband die je prima in jouw huis neer kunt zetten. Aangezien het een semiprofessionele loopband betreft, is de loopband geschikt voor zeer serieuze hardlopers maar ook voor de recreatieve hardlopers. Doordat je de loopband ook nog in kunt klappen, staat de loopband eigenlijk nooit in de weg.

Al met al is de LifeSpan Fitness TR5500iT een loopband waarvan je er meerdere in het huidige aanbod kunt vinden. Naar mijn mening brengt deze loopband wel het nodige extra met zich mee; daarover informeer ik je dan ook graag in deze LifeSpan Fitness TR5500iT review. 

Voordat ik dat ga doen, wil ik alvast één ding verklappen: deze loopband heeft mij nog nooit laten staan. De loopband voldoet nu nog steeds aan mijn wensen, is van een prima kwaliteit en draagt bij aan de lifestyle die ik ambieer. Ik blijf in ieder geval gezond met alle dank aan deze loopband van het merk LifeSpan fitness!

LifeSpan Fitness TR5500iT

Voor wie is de LifeSpan Fitness TR5500iT geschikt?

Is het zo dat deze loopband van LifeSpan fitness voor iedereen geschikt is? Nee, dat is zeker niet het geval. In mijn ogen is deze loopband wel echt geschikt voor mensen die met enige regelmaat hardlopen.

Op het moment dat jij bijvoorbeeld 1 keer per 2 weken hardloopt, is de aanschaf van een loopband eigenlijk zonde van het geld. Dat geldt ook zeker voor deze loopband, aangezien dit niet de meest voordelige loopband is.

Vind je het echter heerlijk om meerdere keren per week hard te lopen? Of ben je mogelijk voor een bepaalde hardloopwedstrijd aan het trainen? In dergelijke situaties is deze loopband echt voor jou op het lijf geschreven. Deze loopband is namelijk in staat om een flinke snelheid te behalen én kent meerdere trainingsprogramma’s. Dat zijn – in mijn ogen – dan ook de twee voornaamste redenen waarom dit een zogeheten semiprofessionele loopband betreft.

Al met al is de LifeSpan Fitness TR5500iT dus niet voor iedereen geschikt. Alleen als je écht serieus met deze loopband aan de slag wilt gaan, voldoet deze loopband aan jouw wensen. Als je heel af en toe hard wilt lopen, kun je beter voor een meer basic (en voordeligere) loopband gaan.

Wat zijn de belangrijkste specs van de LifeSpan Fitness TR5500iT?

Heb je interesse om een loopband voor in huis aan te schaffen? Ben je daarvoor een vergelijking tussen meerdere loopbanden aan het maken? Dan merk je al snel dat alle loopbanden hun eigen specs hebben. Dat geldt dus ook voor de LifeSpan Fitness TR5500iT. Graag laat ik je hieronder kennis maken met de belangrijkste specs van deze loopband:

 • Maximale belasting: 159 kilogram
 • Hoeveelheid trainingsprogramma’s: 50
 • Hoeveelheid trainingsniveaus: 24
 • Motorvermogen in pk: 4
 • Maximale snelheid: 22 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 13%
 • Gewicht van de loopband: 123 kilogram

Het mag eigenlijk direct duidelijk zijn: de LifeSpan Fitness TR5500iT is een veelbelovende loopband. De bovenstaande specs zijn namelijk om van te likkebaarden. Met name de hellingshoek (max. 13%) en de maximale snelheid (22 km/u) vallen in positieve zin op.

Persoonlijk ben ik echter nog het meest te spreken over de hoeveelheid trainingsprogramma’s en –niveaus. Dankzij de vele mogelijkheden die je hebt, kun je altijd wel een programma of niveau vinden die perfect op jouw training aansluit. Ik ben er dan ook van overtuigd dat eenieder met deze loopband zéér gericht kan trainen.

Ben ik te spreken over echt alle specs van de LifeSpan Fitness TR5500iT? Nee, dat is zeker niet het geval. Verderop in deze LifeSpan Fitness TR5500iT review bespreek ik graag wat in mijn ogen de belangrijkste nadelen zijn. Je leest dan ook dat ik mijn bedenkingen bij één van bovengenoemde specs heb!

Wat zijn de voordelen van de LifeSpan Fitness TR5500iT?

Ben je op dit moment geïnteresseerd in de LifeSpan Fitness TR5500iT? Dan ben je in deze LifeSpan Fitness TR5500iT review in ieder geval aan het juiste adres. Met deze review kijk je namelijk een compleet en reëel beeld van deze loopband.

Zoals je eerder in deze review al hebt kunnen lezen, ben ik in ieder geval erg te spreken over deze loopband. Dit komt met name door meerdere voordelen waar ik eigenlijk elke keer weer van geniet. Over deze belangrijkste voordelen vertel ik je hieronder graag iets meer.

Tal van trainingsmogelijkheden

In mijn ogen is het een absoluut voordeel dat deze loopband tal van trainingsmogelijkheden aanbiedt. Zo kun je op je gemakje hardlopen, maar kun je ook echt intensieve trainingen volgen. Deze variatie is te danken aan de 24 trainingsniveaus en de 50 verschillende trainingsprogramma’s.

Daarbovenop komt ook nog eens dat ik zeer te spreken ben over de hellingshoek van deze loopband. Je kunt deze hellingshoek namelijk tot 13% instellen, waardoor je echt een steile helling weet te stimuleren. Je kunt hiermee dus heerlijk jouw kuiten (en jouw conditie) trainen. Wil je echter ook hard naar beneden kunnen lopen? Ook dat is mogelijk met de LifeSpan Fitness TR5500iT; je kunt de hellingshoek namelijk ook tot -2% instellen.

Tot slot ben ik ook te spreken over de maximale snelheid van dit apparaat. Het komt niet vaak voor dat ik 22 kilometer per uur loop, maar deze loopband biedt daar dus wel de mogelijkheid voor. Zeker voor de redelijk serieuze hardloper is dit meer dan prima te noemen!

Geweldig display

Als ik aan het hardlopen ben, vind ik het prettig om enkele waarden in de gaten te kunnen houden. Zo monitor ik graag de hartslag die ik heb en hou ik ook graag de afgelegde afstand in de gaten. Met het 10 inch full-color touchscreen display van de LifeSpan Fitness TR5500iT is dat gelukkig een fluitje van een cent.

Op dit display kun je echt van alles laten tonen. Je kunt de waarden – zoals hierboven aangegeven – op het display laten tonen, maar je kunt daarbij ook nog uit drie verschillende dashboards kiezen. Zo kun je kiezen voor een grafiekweergave, voor een meterweergave of voor een trackweergave.

In mijn ogen kun je echt alle kanten op met dit display. Daarbij vind ik het ook prettig dat het een touchscreen display betreft en dat het display vrij groot uitgevoerd is. Zelfs tijdens het hardlopen is het hierdoor goed te doen om alle waarden af te lezen.

LifeSpan Fitness TR5500iT-dashboard

Ideaal voor de gewrichten

Enige jaren geleden kreeg ik behoorlijk veel last van mijn gewrichten. Volgens mijn fysio lag dat aan een verkeerde ondergrond tijdens het hardlopen. Toen ik enige tijd terug naar een nieuwe loopband op zoek ging, was ik dan ook op zoek naar een loopband met een ideale demping. Nou, daar is bij de LifeSpan Fitness TR5500iT absoluut sprake van.

De samenstelling van deze loopband is namelijk uniek te noemen. Het loopoppervlakte en de console zijn niet direct met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen alle dreunen op het loopoppervlakte perfect geabsorbeerd en verwerkt worden.

Ondertussen geniet je ook nog van een trillingvrij display. Door deze unieke samenstelling worden de krachten namelijk ook niet doorgevoerd naar het display. Eigenlijk zorgt deze samenstelling dus voor twee significante voordelen.

Top kwaliteit

Als laatste voordeel wil ik de kwaliteit van deze loopband aanstippen. Het is allesbehalve een goedkope loopband, maar je krijgt echt heel veel waar voor je geld. Zo ben je verzekerd van veel mogelijkheden, van een perfecte demping én van een lange levensduur.

In mijn ogen heeft LifeSpan Fitness namelijk uitsluitend voor de beste onderdelen en materialen gekozen. Dit merk je terug aan de robuustheid, aan de betrouwbaarheid en aan de levensduur van deze loopband!

LifeSpan Fitness TR5500iT-grip

Wat zijn de nadelen van de LifeSpan Fitness TR5500iT?

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de belangrijkste voordelen van deze loopband. De loopband brengt echter nog veel meer voordelen met zich mee, maar de hierboven besproken voordelen zijn in mijn ogen de belangrijkste voordelen.

Tegelijkertijd moet ik ook concluderen dat deze loopband enkele nadelen met zich mee brengt. Over de twee belangrijkste nadelen vertel ik je hieronder graag iets meer.

Gewicht van de loopband

Ben je op zoek naar een loopband die je relatief makkelijk in jouw woning kunt verplaatsen? Dan is de LifeSpan Fitness TR5500iT eigenlijk niet voor jou geschikt. Deze loopband heeft namelijk een totaal gewicht van maar liefst 123 kilogram.

In mijn ogen is dit écht aan de zware kant. Tegelijkertijd snap ik ook wel dat dit het gevolg is van de keuzes die LifeSpan Fitness gemaakt heeft. De beste kwaliteit brengt immers het nodige gewicht met zich mee. 

Touchscreen display hapert soms

Over het algemeen ben ik te spreken over het display, maar toch staat één iets mij tegen. Als ik tijdens het hardlopen begin te zweten, gaat het bedienen van het display steeds lastiger. Dit komt puur doordat eigenlijk vocht op het touchscreen display terechtkomt, waardoor het display deels in de war raakt.

Wat kost de LifeSpan Fitness TR5500iT?

Ben je door deze LifeSpan Fitness TR5500iT review nóg geïnteresseerder geraakt in deze loopband? Logisch! Als je deze loopband aan wilt schaffen, moet je rekening houden met een investering van 1999 euro.

Dit is vrij veel geld, maar je krijgt wel echt heel veel waar voor je geld. Zo biedt deze loopband veel mogelijkheden aan, is de kwaliteit van de loopband subliem en geniet je van een lange levensduur. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat niet iedereen in staat is om een dergelijk bedrag voor een loopband te betalen.

Wat vinden andere mensen van de LifeSpan Fitness TR5500iT?

Bij mijn partner Bol.com scoort deze loopband een score van 5,0 op een schaal van 1 tot 5. Kijk, dat is nog eens een voorbeeld van perfectie. Het doet mij in ieder geval goed om te zien dat veel andere mensen ook over deze loopband te spreken zijn.

Graag wil ik je hiervoor wijzen op onderstaande beoordelingen. Deze beoordelingen zijn in mijn ogen veelzeggend voor deze loopband:

LifeSpan-Fitness-TR5500iT-ervaring

Mijn persoonlijke bevindingen

Kan ik me vinden in bovenstaande beoordelingen? Ja, dat kan ik zeker. Ik heb namelijk echt nog geen moment spijt gehad van de aankoop van de LifeSpan Fitness TR5500iT. Deze loopband voldoet aan mijn verwachtingen, draagt bij aan mijn lichaamsbeweging en is wat mij betreft de aankoop meer dan waard.

Je moet echter wel rekening houden met het prijskaartje van 2000 euro. Dit is niet mals te noemen, maar de mogelijkheden van deze LifeSpan Fitness loopband zijn eigenlijk onbetaalbaar!

LifeSpan-Fitness-TR5500iT

9.7

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Opties

10.0/10

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?