februari 14, 2021

Krachtstation Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Keuzes!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Krachtstation Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Keuzes!

Is het ook jouw droom om een gespierd en krachtig lichaam te hebben? Wil je hiervoor liever niet naar de sportschool toe gaan? Of wil je het trainen in de sportschool combineren met het trainen in eigen huis? Dat is mogelijk indien je de juiste sportattributen aan weet te schaffen!

Als ik het over een goed sportattribuut voor in huis heb, heb ik het absoluut over een krachtstation. Met een krachtstation kun je tal van oefeningen uitvoeren, waardoor je ook tal van spiergroepen kunt trainen. Hoe ideaal is dat? Graag wil ik je daarom ook kennis laten maken met de 5 beste krachtstations.

De 5 krachtstations die ik in dit artikel ga bespreken, behoren stuk voor stuk tot mijn favorieten. Ik heb deze krachtstations ook zelf uit mogen proberen, waardoor ik echt een goed oordeel heb kunnen vellen. Daarnaast heb ik aan het einde van dit artikel ook nog een koopgids opgesteld. In die koopgids vind je alle belangrijke criteria waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende krachtstations. Al met al kun je met de informatie uit dit artikel direct een krachtstation kopen!

#5. OneTwoFit krachtstation

Is het nou zo dat je veel geld aan een krachtstation uit moet geven? Nee, dat is zeker niet het geval. Die stelling wordt absoluut onderschreven door dit krachtstation van het merk OneTwoFit. Dit krachtstation is vrij uitgebreid, biedt daardoor veel mogelijkheden en is ook nog eens voordelig geprijsd.

Het lijkt me verstandig om deze review af te trappen met het benoemen van het prijskaartje. Voor dit krachtstation van het merk OneTwoFit betaal je een bedrag van ongeveer 200 euro. Ja, je leest het goed: je hoeft slechts 200 euro uit te geven aan dit geweldige krachtstation.

Voor dat minieme bedrag krijg je een krachtstation waarmee je tal van spiergroepen kunt trainen. Dat is te danken aan de samenstelling: je vindt in dit krachtstation onder meer een optrekstang, een dipstang en push up stands. Dankzij deze onderdelen ben je in staat om jouw biceps, jouw rug, jouw schouders, jouw triceps, jouw borst en jouw core te trainen.

Dit alles doe je vanuit huis, aangezien dit krachtstation voor thuis bestemd is. Het in elkaar zetten van dit krachtstation gaat gelukkig vrij eenvoudig; je hoeft hiervoor alleen maar de handleiding op te volgen. Als je dat gedaan hebt, kun je direct gaan genieten van dit uitgebreide en hoogwaardige krachtstation.

Over de veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Bij de fabricatie is namelijk bewust antislip aan de onderkant aangebracht, waardoor dit krachtstation geen enkele kant op kan. Zelfs als je onwijs veel kracht zet, blijft het station op zijn plaats staan.

Ook over de kwaliteit van dit krachtstation ben ik behoorlijk te spreken. Dit krachtstation is namelijk vervaardigd van duurzaam staal pijp. Dit materiaal is niet alleen zeer stevig en robuust, maar zorgt ook nog eens voor een lange levensduur. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je jarenlang met veel plezier gebruik kunt maken van dit krachtstation.

Al met al kan ik niks anders dan aangeven dat dit krachtstation zeer geschikt is. Het krachtstation is vrij uitgebreid, het krachtstation is betaalbaar én je kunt veel oefeningen uitvoeren. Ideaal dus voor de fanatieke thuissporter!

OneTwoFit-Pull up station-Verstelbaar-Push-up-Dipstation-Krachtstation (1)

#4. Power Tower Fitness - VirtuFit - Deluxe met Fitnessbank

Ben je op zoek naar een krachtstation inclusief een fitnessbank? Wil je met deze fitnessbank de trainingsmogelijkheden nóg verder uitbreiden? Dan is het interessant om te kiezen voor dit krachtstation van het merk VirtuFit. Dit krachtstation heeft een geweldige fitnessbank, biedt veel mogelijkheden en is ook nog eens relatief aantrekkelijk geprijsd.

Iets wat mij absoluut aanspreekt, is de unieke samenstelling van dit krachtstation. Dit krachtstation stelt je in staat om tal van oefeningen uit te voeren, waarbij de fitnessbank uiteraard een belangrijke rol speelt. Dankzij deze fitnessbank kun je zowel staand, liggend als zittend meerdere oefeningen uitvoeren.

Bovendien is het vrij makkelijk om dit krachtstation in combinatie met andere gewichten te gebruiken. Zo kun je ook nog allerlei oefeningen met dumbells, halters en overige vrije gewicht uitvoeren. In mijn ogen is het in ieder geval mogelijk om veel oefeningen uit te voeren.

Dat is niet alleen vanwege de fitnessbank, maar ook vanwege de opdruksteunen, de optrekstang en de dip steunen. Zoals je op de foto kunt zien, kun je de fitnessbank ook nog inklappen. Je kunt hiermee ook een zachte ondergrond voor jouw rug creëren, waardoor je nóg meer verschillende oefeningen uit kunt gaan voeren.

Tijdens het ontwerpen van dit krachtstation heeft VirtuFit duidelijk gekozen voor robuustheid. Het gehele krachtstation is namelijk van massief staal vervaardigd; dit massieve staal is ook nog eens fraai met poeder coating afgewerkt. Hierdoor is dit krachtstation super stevig én geniet je van de gewenste duurzaamheid. In vergelijking met de variant hierboven is deze variant bijvoorbeeld een stuk slijtvaster.

Bovendien is dit krachtstation van VirtuFit belastbaar tot 250 kilogram. In mijn ogen is dat meer dan voldoende voor de thuissporter. Zelfs voor de fanatieke thuissporter. Nadat je gesport hebt, neemt dit krachtstation bovendien niet super veel ruimte in beslag. Ook dat is weer te danken aan het feit dat je de fitnessbank op kunt klappen.

Wat je voor dit prima krachtstation nou moet betalen? Bij mijn partner Bol.com betaal je een bedrag van 349 euro voor dit krachtstation. Gezien de mogelijkheden en de kwaliteit is dat in mijn ogen een zeer interessante prijs. Veel andere varianten zijn namelijk een stuk prijziger én hebben mogelijk niet eens de beschikking over een fitnessbank.

Kan ik de aanschaf van de Power Tower Fitness - VirtuFit - Deluxe met Fitnessbank aanraden? Ja, dat kan ik zeker. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met de montage van dit krachtstation. Dit vraagt de nodige kracht, de nodige tijd en de nodige handigheid. Trek hier dus zeker even goed de tijd voor uit!
Power-Tower-Fitness-VirtuFit-Deluxe-Fitnessbank

#3. Powerline PHG1000X Homegym

In het huidige aanbod van krachtstations vind je verschillende varianten terug. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, kun je altijd wel een krachtstation vinden dat op jouw wensen aansluit. Zou jij graag een veelzijdig, uitgebreid en hoogwaardig krachtstation aan willen schaffen? En ben je ook bereid om daar bovengemiddeld veel geld aan te spenderen? Dan is de Powerline PHG1000X Homegym voor jou op het lijf geschreven.

Dit krachtstation van het merk Powerline is uniek in zijn soort én is speciaal voor thuisgebruik ontwikkeld. Dat zie je dan ook terug in het handige ontwerp van dit krachtstation. Bij het ontwerp heeft het merk Powerline veel verschillende onderdelen in een zeer compact geheel weten te verwerken. Je kunt hierdoor het krachtstation moeiteloos in jouw huis neerzetten, terwijl je ook tal van oefeningen uit kunt gaan voeren.

Welke oefeningen je met dit krachtstation uit kunt voeren? Nou, in principe alle oefeningen. Je kunt namelijk jouw borst trainen, je kunt je benen trainen, je kunt je armen trainen, je kunt je schouders trainen en je kunt je gehele core trainen. Ook je gehele rug kun je moeiteloos trainen, waarbij het bankje in positieve zin opvalt.

Zoals je op de foto’s al kunt zien, kun je dankzij dit bankje nóg meer oefeningen uitvoeren. Zo kun je oefeningen zittend en staand uitvoeren, waardoor je eigenlijk alle spiergroepen perfect aan weet te spreken. Daarbovenop komt nog eens dat het merk Powerline voor enkele handige extra’s gekozen heeft. Zo hebben de houders bijvoorbeeld een 25 mm aansluiting, waardoor je zelfs grotere halterschijven hieraan op kunt hangen.

Ook kun je nog gebruik maken van een optionele gewichtsstapel. Het ‘lastige’ hiervan is echter dat je deze gewichtsstapel nog separaat aan moet schaffen. Sowieso moet je al redelijk diep in de buidel tasten voor dit krachtstation. Bij mijn partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van ruim 600 euro.

Is dat prijzig? Ja, het is zeker veel geld. Tegelijkertijd krijg je wel heel veel waar voor je geld. Dit krachtstation is namelijk onwijs uitgebreid, stelt je in staat om veel oefeningen uit te voeren en is ook nog eens zeer stevig. Bovendien heeft dit krachtstation een ander ontwerp dan de meeste andere krachtstations.

Iets waar je ook rekening mee moet houden, is met het monteren van dit krachtstation. Als je het krachtstation volledig opgebouwd hebt, weegt het gehele station 54 kilogram. Indien je het krachtstation op de eerste verdieping in jouw huis neer wilt zetten, betekent dit dus ook dat je 54 kilogram omhoog moet tillen. Dit is in ieder geval alvast een goede training voor je!

Onder aan de streep ben ik zeer te spreken over dit krachtstation. Het krachtstation is uitgebreid, biedt veel mogelijkheden en heeft een zeer handig ontwerp. Dankzij deze voordelen ben ik ervan overtuigd dat jij echt jarenlang van dit krachtstation gaat genieten!

Powerline-PHG1000X-Homegym

#2. Tunturi PT20 Power Tower

Bij het samenstellen van deze top 5 heb ik enkele belangrijke nopen door moet hakken. Over de hierboven genoemde varianten was ik stuk voor stuk te spreken, maar er zijn twee varianten waar ik nóg enthousiaster over ben. Eén van die varianten is de Tunturi PT20 Power Tower. In mijn ogen brengt dit krachtstation enkele zwaarwegende voordelen met zich mee, waardoor het station met name voor in huis geschikt is.

Dat is onder meer te danken aan de compacte vormgeving. Zoals je op de foto al kunt zien, neemt het apparaat niet heel veel ruimte in beslag. Ondertussen biedt het apparaat wel voldoende trainingsmogelijkheden; het ontwerp van Tunturi is namelijk zéér slim te noemen.

Welke oefeningen je met dit apparaat uit kunt voeren? Onder meer push-up, dip, pull up, vertical knee raise en chin up. Al deze oefeningen kun je uitvoeren dankzij de handige steunen, de handige optrekstangen en de algehele handige vormgeving. Het meeste typerende van deze handige vormgeving is toch wel de onderkant van dit apparaat.

Op het onderstel van dit apparaat zijn namelijk twee handvatten aangebracht. Waar je deze handvatten voor kunt gebruiken? Nou, heel simpel: om push-ups te doen. Kijk, dat is nog eens een voorbeeld van een slim en innovatief ontwerp.

Ook heeft dit krachtstation nog een kleine doch stevige rugsteun. Naast deze rugsteun vind je twee stevige foam armpads, waardoor je tal van extra oefeningen uit kunt voeren. Bij deze armpads zijn ook nog eens dip bars aangebracht. Dit zijn echt stuk voor stuk voorbeelden van het sublieme en slimme ontwerp van dit krachtstation van het merk Tunturi.

Zodra je dit krachtstation in jouw huis neerzet, geniet je eigenlijk ultiem. Dat komt ook doordat het krachtstation zeer veilig en robuust is. De veiligheid is onder meer terug te zien aan de rubberen voetdoppen. Deze voetdoppen voorkomen dat het krachtstation opeens weg kan schuiven, terwijl deze voetdoppen ook nog de vloer beschermen.

Qua materiaal heeft het merk Tunturi gekozen voor staal. Dit is zeer stevig, is robuust en heeft een lange levensduur. Bovendien heeft Tunturi gekozen voor een mooie zwarte afwerking, waardoor de uitstraling van het krachtstation ook nog dik in orde is.

Tot slot wil ik je nog wijzen op het prijskaartje van dit krachtstation. Bij mijn partner Bol.com betaal je voor dit krachtstation slechts 269 euro. Voor nog geen driehonderd euro kun je al de trotse eigenaar van dit uitgebreide en hoogwaardige krachtstation worden. Wat wens je nog meer?

Tunturi-PT20-Power-Tower

#1. Power Tower Fitness - VirtuFit - Verstelbaar - Pull Up Station - Dip Station

Er kan er maar één de beste zijn. Dat is iets waar ik overtuigd van ben en is ook iets wat in dit artikel absoluut het geval is. Bij het beoordelen van alle krachtstations heb ik veel varianten voorbij zien komen. Geen enkele variant sprak mij echter aan als deze Power Tower Fitness - VirtuFit - Verstelbaar - Pull Up Station - Dip Station. Dit is volgens mij dan ook het beste krachtstation dat je kunt kopen.

Waarom ik dit het beste krachtstation voor thuis vind? Dat komt onder meer door de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding. Voor dit krachtstation betaal je namelijk een bedrag van slechts 299 euro. Voor dat bedrag krijg je heel veel waar voor je geld, aangezien het krachtstation uitgebreid én hoogwaardig is. Daar vertel ik je graag iets meer over.

Laat ik allereerst vooropstellen dat dit apparaat zeer handig vormgegeven is. Het apparaat neemt niet overdreven veel ruimte in beslag, maar biedt wel veel mogelijkheden aan. Zo heeft dit apparaat meerdere optrekstangen, verstelbare rollers en een prettige rugsteun. Dankzij die rugsteun, in combinatie met de armpads, kun je tal van oefeningen uitvoeren.

Ik ben dan ook van mening dat je met dit krachtstation jouw gehele bovenlichaam kunt trainen. Echt elke spiergroep in het bovenlichaam kun je op een handige, veelzijdige en aangename manier trainen. Dat het aangenaam trainen is, is onder meer te danken aan de kussens van maar liefst 5 centimeter dik.

Power-Tower-Fitness-VirtuFit

Verder is dit krachtstation echt voor iedereen geschikt. Zelfs voor lange of zware mensen is dit krachtstation ideaal. Dat komt onder meer door de belastbaarheid van maximaal 1800 kilogram; je kunt dan ook tal van halterschijven aan dit apparaat ophangen om jouw oefeningen nog iets zwaarder te maken. Ook kun je de optrekstang op meerdere hoogtes instellen, zodat je altijd op de juiste manier traint.

Over de kwaliteit en de levensduur hoef je je geen zorgen te maken. Het merk VirtuFit heeft namelijk gekozen voor een massief stalen frame. Dankzij dit frame staat het apparaat heel stevig en kun je het apparaat dus ook nog flink verzwaren. In mijn ogen kun je dan ook alle kanten op met dit krachtstation.

Graag zet ik de voordelen van dit beste krachtstation nog even voor je op een rijtje:

 • Het krachtstation is compact vormgegeven
 • Het krachtstation biedt onwijs veel mogelijkheden (Je kunt elke spiergroep van het bovenlichaam trainen met dit apparaat)
 • Het krachtstation heeft een fraaie uitstraling
 • Het krachtstation is zeer stevig en kan met maximaal 1800 kilogram belast worden
 • Het krachtstation is makkelijk in elkaar te zetten
 • Het krachtstation is relatief voordelig geprijsd

Koopgids

Wil jij een krachtstation kopen? Dan heb ik op voorhand sowieso één tip voor je: zet eerst je eigen wensen op een rijtje. Probeer te bepalen voor welke spiergroep je het krachtstation wilt gebruiken, waar je het krachtstation neer wilt zetten en hoeveel je aan het krachtstation uit wilt geven.

Op basis van de antwoorden op deze vragen kun je al een schifting in het aanbod maken. indien je het makkelijk voor jezelf wilt maken, kun je overigens ook direct voor één van de hierboven genoemde varianten kiezen. Uiteraard is het daarbij wel van belang om eerst een goed vergelijk te maken. Let bij het vergelijken van een krachtstation in ieder geval op de volgende criteria:

 • Opbouw van het krachtstation: welke stangen, steunen en dips maken onderdeel uit van het krachtstation?
 • Spiergroepen: welke spiergroepen kun je precies trainen met het krachtstation?
 • Afmetingen: hoe groot is het krachtstation? En kun je het krachtstation dan op de gewenste plek in jouw huis kwijt?
 • Veiligheid: is het krachtstation veilig? Kun je ‘m bijvoorbeeld met flink wat gewicht belasten?
 • Prijskaartje: hoeveel moet je voor het krachtstation betalen? Voor elk budget kun je wel een geschikt krachtstation vinden.
 • Kwaliteit: wat is de kwaliteit van het krachtstation? Kijk hierbij naar het gebruikte materiaal, naar de afwerking én naar de fabrikant.

Wil je een goed vergelijk maken? Let dan op z’n minst op de hierboven genoemde criteria. Bepaal tevens wat jij zelf belangrijk aan een krachtstation vindt; ook daar kun je dan vervolgens goed op letten. Veel succes met de zoektocht; van een krachtstation kopen ga je wat mij betreft zeker geen spijt krijgen!


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?