​​​​Wat Is Je TDEE En Hoe Moet Je Dit Berekenen?

Dagelijks verbruik je veel calorieën om energie te krijgen. Als je sport of een zwaar beroep hebt dan zul je meer calorieën nodig hebben.

Als je op gewicht wil blijven, af wil vallen of aan wil komen dan moet je weten wat je dagelijkse behoefte is. Je dagelijkse behoefte zij namelijk de calorieën die je nodig hebt om op gewicht te blijven.

TDEE (Total Daily Energy Expenditure)

Je TDEE (Total Daily Energy Expenditure) is wat je dagelijks verbruikt aan energie en dus ook wat je nodig hebt om op je huidige lichaamsgewicht te blijven.

Dit kun je berekenen aan de hand van een TDEE calculator die je bijvoorbeeld kunt vinden op deze website. Hier vul je jouw gegevens in en de calculator rekent jouw TDEE uit.

Let wel op dat dit altijd een schattig blijft. Het is nooit precies. Dit is iets wat je zelf zult moeten gaan uitzoeken of je moet hier hulp voor inschakelen.

Voor hulp adviseer ik je deze bronnen te raadplegen:

Als je eenmaal uitgerekend hebt wat je TDEE is dan is het een kwestie van 300 calorieën onder dit TDEE gaan zitten om af te vallen of 300 calorieën boven dit TDEE te gaan zitten om aan te komen.

Zo simpel is het. Let alleen wel op dat je elke keer weer een nieuwe TDEE ontwikkeld doordat je afvalt, aankomt of meer of minder gaat bewegen.

Het blijft dus vooral een kwestie van gegevens goed bijhouden.

Als je gaat voor optimaal spierbehoud dan zul je ervoor moeten zorgen dat de verhouding in je macronutriënten ook juist is.

Dit kun je leren in de hierboven genoemde bronnen!

wat-is-tdee

Heb Jij Jouw GRATIS E-Book Fat Killer Secrets Al Gedownload?