februari 2, 2021

Wat zijn de beste inklapbare loopbanden die je nu kunt kopen? Een top 5!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat zijn de beste inklapbare loopbanden die je nu kunt kopen? Een top 5!

Heb jij interesse om vanuit huis te gaan sporten? Wil je liever niet meer naar een sportschool toe gaan? En wil je liever ook niet buiten in de kou en in het donker te hoeven sporten? Dan is het aan te raden om eens naar fitnessapparaten voor in huis te kijken. In de afgelopen jaren zijn deze fitnessapparaten steeds populairder geworden, waardoor je nu uit steeds meer varianten kunt kiezen.

Gaat jouw voorkeur in de basis uit naar een loopband? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Het is namelijk heerlijk om een stuk hard te lopen, zonder dat je hierbij nat of koud kunt worden. Bovendien heb je de loopband altijd tot je eigen beschikking; je hoeft dus ook niet meer te wachten totdat iemand in de sportschool van de loopband afstapt. Nee, je hebt een loopband waar je te allen tijde gebruik van kunt maken.

Zover is het echter nog niet. Voordat je van de loopband gebruik kunt maken, moet je immers eerst de beste loopband zien te kopen. Zodra je het aanbod van loopbanden bekijkt, zie je tal van varianten naar voren komen. Veel van deze varianten blinken uit op bepaalde gebieden, zoals ook het geval is bij inklapbare loopbanden.

Het belangrijkste voordeel van een inklapbare loopband is duidelijk: je kunt veel ruimte in jouw woning besparen. Op de momenten dat je géén gebruik van de loopband maakt, kun je het apparaat ingeklapt in een hoek van de kamer neerzetten. De loopband staat hierdoor nooit in de weg, terwijl je binnen no time de loopband weer uit kunt klappen. Als je dat gedaan hebt, kun je direct starten met jouw training op de beste inklapbare loopband.

Maar, wat is nou de beste inklapbare loopband om te kopen? Die vraag heb ik mezelf ook gesteld, waarna ik direct op onderzoek ben gegaan. Ik heb het uitgebreide aanbod van loopbanden aan een strenge keuring onderworpen, waarna ik uiteindelijk een top 5 samen heb kunnen stellen. Hieronder laat ik je graag kennis maken met de 5 beste inklapbare loopbanden die je kunt kopen!

#5. VirtuFit TR-90i Loopband

Gaat jouw voorkeur uit naar een goede, handige en betaalbare inklapbare loopband? In dat geval is het aan te raden om eens naar de VirtuFit TR-90i Loopband te kijken; om meerdere redenen ben ik zeer te spreken over deze loopband.

Zo ben ik onder meer te spreken over het design van de loopband. Het merk VirtuFit heeft voor een compact en eenvoudig design gekozen, waardoor de loopband niet al te veel weegt. Dat is ook duidelijk te merken als je de loopband in- en uitklapt; dit gaat bijzonder makkelijk en is echt in een handomdraai gebeurd. Nadat je de loopband ingeklapt hebt, is de loopband 74 bij 100 bij 115 cm groot; je kunt deze loopband dus bijvoorbeeld in een hoekje zetten. Moeiteloos!

Indien je de loopband weer uitklapt, krijg je de beschikking over een handige loopband. Zo is het loopvlak met 42 centimeter nog vrij breed, heb je de keus uit 15 trainingsprogramma’s, kun je een maximale snelheid van 14 kilometer per uur behalen en geniet je van een overzichtelijk display. Op dit display kun je verschillende instellingen zelf bepalen en verschillende waarden aflezen. Ik ben in ieder geval fan, zéker ook omdat deze loopband relatief betaalbaar is.

VirtuFit TR-90i Loopband
 • Maximale belasting: 150 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 15 stuks
 • Maximale snelheid: 14 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 10%
 • Hartslagfunctie?: Ja
 • Motorvermogen: 1,25 pk

#4. LifeSpan Fitness TR5500iT

Als je een inklapbare loopband wilt kopen, heb je vrij veel keus. Sommige van deze loopbanden zijn echt voor de recreatieve hardloper geschikt, terwijl andere loopband geschikt zijn voor semiprofessionele doeleinden. Dat laatste is het geval bij de LifeSpan Fitness TR5500iT. Deze loopband is geschikt voor semiprofessionele doeleinden en dat zie je zowel in de mogelijkheden als in het prijskaartje terug.

Deze loopband heeft een geweldige demping, waardoor jouw gewrichten amper belast worden tijdens het hardlopen. Ondertussen zorgt een unieke technologie er ook voor dat het display van deze band niet gaat trillen, waardoor je te allen tijde alle waarden moeiteloos af kunt lezen.

 Op het moment dat je jouw training afgerond hebt, klap je de loopband moeiteloos in. De loopband is vanaf dat moment zeer compact, waardoor je ‘m bijvoorbeeld in de hoek van een kamer kunt zetten. Vanaf dat moment staat de loopband niet meer in de weg, terwijl je hem ook weer in een handomdraai uit kunt klappen. Super handig! In mijn ogen is dit dan ook de beste inklapbare loopband voor semiprofessionele doeleinden, maar daar staat wel een fors prijskaartje tegenover.
LifeSpan Fitness TR5500iT semi-professionele loopband - inklapbaar
 • Maximale belasting: 159 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 24 stuks
 • Maximale snelheid: 22 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 13%
 • Hartslagfunctie?: Ja
 • Motorvermogen: 4 pk

#3. Flow Fitness DTM300i Loopband

Als je de beste inklapbare loopband wilt kopen, is het ook interessant om naar het merk Flow Fitness te kijken. Dit merk weet al langere tijd hoogwaardige, handige én betaalbare loopbanden te ontwikkelen. Iets wat ook duidelijk terug te zien is aan de Flow Fitness DTM300i loopband. Om meerdere redenen kan ik de aanschaf van deze inklapbare loopband absoluut aanraden.

Allereerst is het een absoluut pluspunt dat deze loopband relatief betaalbaar is. Voor de loopband betaal je naar verhouding niet al te veel, terwijl je wel heel veel waar voor je geld krijgt. Zo is deze loopband compact uitgevoerd, kun je de loopband makkelijk inklappen en is de loopband ingeklapt nog veel compacter. De totale afmetingen van deze ingeklapte loopband zijn de volgende: 157,5 bij 77 centimeter. Ideaal!

Ook over de mogelijkheden en de kwaliteit ben ik zeer te spreken. Wel moet je rekening houden met het feit dat deze loopband echt bedoeld voor de recreatieve hardloper is. De maximale snelheid bedraagt bijvoorbeeld ‘slechts’ 12 kilometer per uur; voor veel recreatieve hardlopers is dat echter meer dan voldoende.

Flow Fitness DTM300i Loopband
 • Maximale belasting: 110 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 12 stuks
 • Maximale snelheid: 12 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 0%
 • Hartslagfunctie?: Ja
 • Motorvermogen: 2,5 pk

In de afgelopen periode is deze loopband vrij populair gebleken. Dit blijkt onder meer uit de verschillende beoordelingen die ik online gevonden heb, waarbij onder meer de volgende beoordeling treffend is:

. Flow Fitness DTM300i Loopband-review-ervaring

#2. LifeSpan Fitness TR2000iT

Eerder in deze top 5 heb je al kennis kunnen maken met de LifeSpan Fitness TR5500iT loopband. Over die loopband ben ik zeer te spreken, maar dat geldt ook zeker voor de LifeSpan Fitness TR2000iT. In mijn ogen is deze loopband nog een stuk beter dan de andere variant van LifeSpan; iets wat onder meer komt door het voordeligere prijskaartje.

Deze loopband van het merk LifeSpan Fitness is compact uitgevoerd, is makkelijk in te klappen, biedt veel functies en heeft een geweldige demping. Dankzij de unieke dempingtechnologie hoef je je geen zorgen te maken over de belasting van jouw gewrichten. De zwaarste klappen worden al door het loopvlak zelf opgevangen, waardoor je probleemloos langere tijd op deze loopband kunt lopen.

Ook heeft deze loopband een touchscreen display. Een dergelijk display is vrij uniek te noemen, maar biedt zeker de nodige voordelen. OP dit display kun je tal van moeiteloos aflezen, terwijl je ook zelf de instellingen kunt bepalen. Het gaat daarbij om relatief veel instellingen, aangezien de mogelijkheden van deze loopband zeer uitgebreid zijn. Al met al is dit echt één van mijn favoriete inklapbare loopbanden!

LifeSpan Fitness TR2000iT
 • Maximale belasting: 136 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 21 stuks
 • Maximale snelheid: 18 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 15%
 • Hartslagfunctie?: Ja
 • Motorvermogen: 2,5 pk

Zijn andere kopers ook tevreden over deze inklapbare loopband van LifeSpan? Ja, dat is zeker het geval. Onder meer de onderstaande review is in mijn ogen veelzeggend voor deze inklapbare loopband:

LifeSpan Fitness TR2000iT=review-ervaring

#1. Tunturi Competence T10 Loopband – hardloopband

Wil je de beste inklapbare loopband kopen? Dan kun je in mijn ogen niet om deze Tunturi Competence T10 loopband heen. Deze loopband biedt onwijs veel handige functies, is makkelijk in te klappen én is ook nog eens voordelig geprijsd. Met name met het prijskaartje weet deze loopband zich te onderscheiden ten opzichte van de loopbanden van bijvoorbeeld het merk LifeSpan Fitness.

Deze loopband klap je binnen een handomdraai in en uit, waardoor de loopband nooit in de weg hoeft te staan. Op het moment dat je graag een lekker stuk wilt hardlopen, biedt het aangename loopvlak van deze loopband daar alle mogelijkheden voor. Bovendien kun je uit 40 trainingsprogramma’s kiezen, geniet je van een optimale demping en kun je tal van instellingen volledig zelf bepalen.

Ook heeft deze loopband een handig display, kun je jouw smartphone aan de loopband koppelen en kun je jouw tablet/smartphone op de loopband zelf neer leggen. Bij het ontwerpen heeft Tunturi namelijk gekozen voor een handige uitsparing waarin jouw mobiele devices precies passen.

Onder aan de streep is dit wat mij betreft de beste inklapbare loopband. De afmetingen, de kwaliteit, de mogelijkheden én het prijskaartje zijn stuk voor stuk naar wens. Hierdoor heeft deze loopband in mijn ogen ook de beste prijs-kwaliteitsverhouding; sla je slag met deze beste inklapbare loopband en geniet direct van veel voordelen!

Tunturi Competence T10 Loopband - hardloopband
 • Maximale belasting: 110 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 40 stuks
 • Maximale snelheid: 16 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 12%
 • Hartslagfunctie?: Ja
 • Motorvermogen: 2 pk

Ook andere kopers zijn zeer te spreken over deze loopband, zoals onder meer uit de onderstaande beoordeling blijkt:

Tunturi Competence T10 Loopband – hardloopband-ervaring-review

Inklapbare loopband kopen: koopgids

Heb je interesse om de beste inklapbare loopband te kopen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor één van de hierboven genoemde varianten. Maar, voor welke variant kun je dan het beste kiezen? Deze keuze is hoofdzakelijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

Graag wil ik je nog een extra handje helpen met jouw zoektocht naar de beste inklapbare loopband. Dat doe ik door in deze koopgids de belangrijkste criteria van een inklapbare loopband te bespreken. Bij het maken van een vergelijk is het aan te raden om goed op deze criteria te letten, zodat je uiteindelijk de beste inklapbare loopband aan kunt gaan schaffen. Dát is de loopband die het beste aansluit op jouw voorkeuren, op jouw wensen en op jouw budget.

Afmetingen van de loopband

Normaal gesproken zijn de afmetingen van een loopband onwijs belangrijk; bij een inklapbare loopband is dit echter nóg belangrijker. Het gaat hierbij niet alleen om de afmetingen als de loopband ingeklapt zijn, maar ook om de afmetingen als de loopband uitgeklapt zijn.

Als je de loopband uitklapt, is het wenselijk dat de het loopvlak vrij breed is. Des te breder het loopvlak is, des te meer ruimte je hebt om jouw voeten neer te zetten.

Nadat je heerlijk hardgelopen hebt, kun je de loopband makkelijk inklappen. Op het moment dat de loopband ingeklapt is, is het ook wenselijk dat de loopband compact is. Je kunt de loopband dan ingelapt bijvoorbeeld onder je bed schuiven of in de hoek van de kamer neerzetten. Op die manier voorkom je dat de loopband ook maar enigszins in de weg in jouw huis woning staat.

Lees ook: beste loopband om te kopen!

Demping van de loopband

Op het moment dat je op een loopband hardloopt, krijg je lichaam met de nodige klappen te maken. Dit is ook het geval als je op straat hardloopt, waarbij de klappen eigenlijk nog erger zijn. De bestrating veert namelijk niet mee, terwijl dat bij het loopvlak van een loopband wél het geval is. Dat is althans het geval als de demping van de loopband van een hoog niveau is.

Door een loopband met een goede demping te kopen, verklein je de kans op lichamelijke klachten. Je weet min of meer jouw gewrichten hiermee te ontlasten, waardoor je minder last van bijvoorbeeld jouw enkels en knieën gaat/kan krijgen. Juist hierom is het in mijn ogen heel belangrijk om goed naar de demping van de loopband te kijken.

Display van de loopband

Bij een inklapbare loopband is het ook wenselijk dat je tal van instellingen zelf kunt bepalen. Om deze instellingen zelf te kunnen bepalen, is het wenselijk dat de loopband een goed display heeft. Wat ik onder een goed display versta? Dat is eigenlijk een display met de gewenste afmetingen en de gewenste functies. Eigenlijk is de functie van een dergelijk display tweezijdig:

 • Via het display kun je tal van instellingen zelf bepalen
 • Via het display kun je tal van waarden aflezen, waaronder je snelheid, afgelegde afstand en calorieënverbruik

Bij een enkele inklapbare loopband kun je voor een touchscreen display kiezen. Is het aan te raden om daarvoor te kiezen? Ja, op zich wel. In mijn ogen is het echter vele malen belangrijker dat het display prettig te bedienen is, dat het display de juiste waarden toont en dat het display ook naar eigen wens in te stellen is. Bij de beste inklapbare loopbanden kun je bijvoorbeeld volledig zelf bepalen welke waarden op het display getoond moeten worden!

beste-inklapbare-loopband-kopen

Kwaliteit van de loopband

Wil je de beste inklapbare loopband kopen? Dan is het ook aan te raden om goed op de kwaliteit van de band te letten. Hoe je deze kwaliteit kunt beoordelen? Nou, dat is lastig, maar ik wil je graag aanraden om altijd te kiezen voor een loopband van een gerenommeerd merk. Dan ben je min of meer ‘verzekerd’ van de gewenste kwaliteit.

Ook is het aan te raden om beoordelingen/reviews op het internet op te zoeken. Bij de grotere webshops laten veel kopers van de loopbanden hun persoonlijke beoordelingen achter. Aan de hand van deze beoordelingen krijg je ook een duidelijk(er) beeld van de kwaliteit van de loopband!

Lees ook: Focus Fitness Jet 2 review

Belangrijke eigenschappen

Bij het vergelijken van loopbanden moet je met verschillende criteria rekening houden. Ondertussen is het ook nog zaak om jouw eigen voorkeuren in de gaten te houden; uiteindelijk moet de loopband volledig bij jouw voorkeuren passen. Om dat te kunnen bepalen, is het aan te raden om ook naar de onderstaande eigenschappen te kijken:

 • Motorvermogen: hoeveel pk levert de motor van de loopband? Des te meer vermogen de loopband levert, des te sneller de loopband kan draaien.
 • Maximale belasting: de maximale belasting geeft aan wat het maximale gewicht is dat door de loopband gedragen kan worden. Het is wenselijk dat jouw lichaamsgewicht onder dit maximale gewicht ligt.
 • Maximale snelheid: de maximale snelheid wordt onder meer door het motorvermogen bepaald. Denk in ieder geval goed na over de maximale snelheid die je wilt kunnen/gaan lopen.
 • Hartslagfunctie: heeft de loopband een hartslagfunctie? Dat is zeer wenselijk en is hedendaags eigenlijk onmisbaar. Nagenoeg alle loopbanden worden met een hartslagfunctie uitgevoerd, waardoor je veilig(er) kunt trainen.
 • Maximale hellingshoek: wil je de training voor jezelf nog iets pittiger maken? Met de hellingshoek kun je min of meer simuleren dat je tegen een berg aan moet hardlopen. Des te groter de maximale hellingshoek is, des te steiler je de berg kunt simuleren.
 • Aantal trainingsprogramma’s: bij de beste inklapbare loopband is het wenselijk dat je uit meerdere trainingsprogramma’s kunt kiezen. Je kunt hierdoor een automatische training selecteren, bijvoorbeeld om vet te branden of om jouw conditie te verbeteren.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil/kun je uitgeven aan een nieuwe inklapbare loopband? Probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen, waarna je binnen dat budget op zoek kunt gaan naar de beste inklapbare loopband. Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, variëren de prijskaartjes van de loopbanden nogal. Maak daarom een goed vergelijk voor jezelf!

Slotwoord

Heb je interesse om de beste inklapbare loopband te kopen? Dan raad ik je de aanschaf van één van bovengenoemde varianten aan. Met de informatie uit de bovenstaande koopgids kun je bovendien direct voor jezelf een goed vergelijk maken. Veel succes met jouw zoektocht naar de beste inklapbare loopband en alvast veel plezier gewenst met jouw nieuwe aankoop!

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?