januari 10, 2021

Hoe Verlies Ik Gewicht In Een Zo Kort Mogelijke Tijd?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe Verlies Ik Gewicht In Een Zo Kort Mogelijke Tijd?

Uit onderzoek is gebleken dat in 2019 50,1% van de Nederlanders – 18 en jaar ouder – overgewicht heeft. Val jij ook binnen deze groep? Dan is het aan te raden zo snel mogelijk in actie te komen. Overgewicht is namelijk gevaarlijk, belemmert je in jouw dagelijkse leven en kan ook van grote invloed zijn op jouw zelfbeeld.

Is het mogelijk om veel gewicht in een korte tijd te verliezen? Ja, dat is zeker mogelijk! Tegelijkertijd wil ik je ook direct een waarschuwing geven: je kunt ook op de verkeerde manier aan de slag gaan om overgewicht te voorkomen. In dat geval krijg je bijvoorbeeld met andere gezondheidsklachten te maken of kom je wellicht zelfs aan.

Kortom: het is mogelijk om in korte tijd veel gewicht te verliezen, maar je moet dit wel op de juiste manier aan gaan pakken. Hoe je dit het beste aan kunt gaan pakken? Dát bespreek ik graag in dit artikel. In de afgelopen jaren heb ik onderzoek gedaan naar verschillende manieren om af te vallen.

Waarom ik daar onderzoek naar gedaan heb? Omdat ik eigenlijk compleet bezeten van sporten ben. Ik vind het niet alleen leuk om zelf te sporten, maar ik vind het ook geweldig om mijn kennis omtrent dit onderwerp te vergroten. Denk hierbij aan de juiste oefeningen in de sportschool, maar ook aan de juiste voeding.

In de loop der jaren heeft het onderwerp ‘afvallen’ ook meer en meer mijn aandacht gekregen. Mede daarom heb ik besloten om dit artikel te schrijven. Voor wie dit artikel geschikt is? Eigenlijk voor iedereen die graag snel veel gewicht kwijt wilt raken.

Ook is dit artikel geschikt voor mensen die graag een persoon met overgewicht willen helpen. Het zou voor die persoon in ieder geval geweldig zijn om dit lastige proces niet volledig alleen door te hoeven komen.

Is het verstandig om in een zo’n kort mogelijke tijd gewicht kwijt te willen raken?

Als je op dit moment jouw overgewicht helemaal zat bent, is het zaak om in actie te komen. Mocht je niks tegen jouw overgewicht doen, word je wellicht alleen maar zwaarder. Daardoor krijgt jouw gezondheid het nog zwaarder te verduren, waardoor je mogelijk last van verschillende gezondheidsklachten kunt gaat krijgen.

Wil je dat ten koste van alles zien te voorkomen? Dan is het aan te raden om jouw pijlen op zowel de korte- als op de lange termijn te richten:

  • Korte termijn: het is wenselijk dat je in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kilo’s kwijt gaat raken. Deze kilo’s ben je dan alvast kwijt, waarna je jouw focus op de lange termijn kunt richten. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je bovendien ook doorpakken. Dat is dan ook één van de redenen waarom het aan te raden is om jouw focus in eerste instantie op de korte termijn te richten.
  • Lange termijn: ben je in de eerste al enkele kilo’s kwijtgeraakt? Dan is het zaak om door te pakken. Je bevindt je nu namelijk in een situatie dat je echt jouw streefgewicht kunt gaan behalen. Stel daarom ook een plan op voor de lange termijn, maar focus je wel eerst echt op de korte termijn. Daar begint alles uiteindelijk mee.

Al met al is het dus zeker aan te raden om je pijlen op de korte termijn te richten. Zeker als je in de eerste weken veel kilo’s kwijt raakt, is dat een ongekende stimulans voor je. Je bent dan hoogstwaarschijnlijk zeer gemotiveerd om nóg meer kilo’s kwijt te gaan raken.

Wel wil ik alvast één waarschuwing geven: pas op dat je niet te hard van stapel loopt. Je kunt bijvoorbeeld met een crashdieet aan de slag gaan; dergelijke crashdiëten leveren absoluut niet het gewenste resultaat op. Je valt mogelijk aan het binnen wel af, maar daarna krijg je te maken met het jojo effect. Onder aan de streep heb je daar dus helemaal niks aan.

Nee, in plaats daarvan kun je beter de tips uit dit artikel op gaan volgen. Met de tips uit dit artikel kun je snel de eerste kilo’s kwijt raken. Als deze kilo’s er eenmaal af zijn, is het een kwestie van doorpakken. Zolang je gemotiveerd en gedisciplineerd blijft, is het een kwestie van tijd voordat je jouw streefgewicht behaald hebt.

Wil je direct met een goede en relatief simpele methode aan de slag gaan, dan adviseer ik je om het Droog Trainen Protocol Mannen of het Droog Trainen Protocol Vrouwen te volgen. Dit is geen dieet meer, maar een levensstijl. Met dit 'dieet' kun je blijven eten wat je wil en alsnog afvallen.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het zeker niet. Ik gebruik de technieken uit dit protocol al jaren met plezier. Ik heb mijn ervaringen gedeeld in mijn reviews. Klik hieronder op een van de reviews om meer te weten te komen:

Maar, op welke manier kun je nou in de eerste periode veel afvallen? Ik heb in dit artikel enkele tips én enkele manieren voor je uitgewerkt. Neem deze tips op je gemakje door, kom direct in actie en neem afscheid van de overtollige kilo’s!

 Ook als je super gezond eet, is het van belang dat je in beweging komt. Juist die combinatie is uiteindelijk bepalend voor de hoeveelheid kilo’s die je in een korte periode kwijt gaat raken. Veel succes!

Tip 1: Creëer de juiste mindset

Wil jij graag van de overtollige kilo’s af gaan komen? Wil je graag in een korte tijd zoveel mogelijk gewicht kwijtraken? Dan is het aan te raden om allereerst de juiste mindset te verkrijgen. Wat ik hiermee bedoel?

Nou, het is zaak dat je onwijs gemotiveerd en gedisciplineerd bent. Het kwijtraken van gewicht is namelijk geen gemakkelijke klus. Je moet echt hard voor jezelf zijn en je moet lastige keuzes zien te maken. Al deze keuzes moeten daarbij maar één belang hebben: het kwijtraken van de overtollige kilo’s. Een gezellig avondje met vrienden in de kroeg moet je dus over gaan slaan.

Juist door de juiste mindset te creëren, weet je jezelf mentaal voor te bereiden. Als je vervolgens onwijs gemotiveerd bent, merk je direct dat je sneller de gewenste resultaten gaat behalen. Als je iets écht heel erg graag wilt, is alles mogelijk.

Hoe kun je de juiste mindset creëren? Dat doe je onder meer door jouw prioriteiten even op een rijtje te zetten. Bepaal wat je op dit moment belangrijk vindt en zet het kwijtraken van gewicht helemaal aan de bovenkant van jouw prioriteitenlijstje.

Verder is het ook wenselijk dat je de juiste mensen om je heen verzameld. Mensen die je supporten, mensen die je motiveren en mensen die jou gaan helpen. Juist met hun steun weet je al snel van de eerste kilo’s af te komen!

gewicht-verliezen-in-een-zo-kort-mogelijke-tijd

Tip 2: stel een realistisch doel voor jezelf vast

Ben je echt bereid om hard te werken om van de overtollige kilo’s af te komen? Zelfs dan is het wenselijk dat je een stok achter de deur hebt. Om die stok te creëren, is het aan te raden om een realistisch doel vast te gaan stellen.

Zeg bijvoorbeeld dat je in de eerste twee weken in totaal vier kilo af wilt vallen. Gedurende deze twee eerste weken draait het vervolgens maar om één ding: het kwijtraken van minimaal 4 kilo. Heb je dat doel bereikt? Dan ben je nóg gemotiveerder om ook de volgende doelen te gaan behalen.

Weet je het eerste doel niet te behalen? Dan is de kans groot dat dit doel veel te realistisch was. Mijn advies is dan ook om echt een realistisch doel vast te stellen. Een doel dat haalbaar is en een doel waar je je goed bij voelt. Als je vervolgens dat doel weet te behalen, ben je een gelukkig(er) persoon.

Tip 3: kom in beweging

Wil je op korte termijn veel kilo’s kwijtraken? Dan spelen twee factoren hier een cruciale rol bij: voeding en sporten. Volgens meerdere experts ligt de verhouding hierbij op ongeveer 70% voeding en 30% sporten. Als je voldoende gaat bewegen, weet je dus al een significante invloed uit te oefenen op jouw lichaamsgewicht.

Maar, op welke manier kun je dan het beste bewegen? Dat maakt in de basis niet uit. Het is puur van belang dat je in beweging komt en dat je daarmee calorieën gaat verbranden.

Graag wil ik je aanraden om dagelijks minimaal een uur in beweging te komen. Wil je graag echt snel veel kilo’s kwijtraken? Dan kun je dit zelfs opvoeren naar twee uur. Je kunt hierbij bijvoorbeeld op een dag twee uur fietsen, twee uur wandelen of een uur wandelen en een uur fietsen.

Zolang je maar in beweging komt, zet je de juiste stappen. De juiste stappen naar het doel dat je voor jezelf vastgesteld hebt.

Ook wil ik je hierbij adviseren om met krachttraining aan de slag te gaan. Juist als je jouw spieren gaat trainen, weet je de vetverbranding in jouw lichaam te stimuleren. Ook dit draagt bij aan het doel dat je voor jezelf gesteld hebt; het kwijtraken van de overtollige kilo’s.

Bonustip: wil je het helemaal goed aanpakken? Sluit dan een abonnement bij een sportschool en maak gebruik van het Droog Trainen Protocol Mannen of het Droog Trainen Protocol Vrouwen. Zo heb je voedingscoaches en trainingscoaches onder de sneltoets.

Als je geheel zelfstandig hard gaat sporten, loop je een gezondheidsrisico’s. Loop daarom niet te hard van stapel, luister altijd goed naar je lichaam en stop tijdig.

zo-veel-mogelijk-afvallen-in-een-zo-kort-mogelijke-tijd

Tip 4: eet veel groenten, vetten en eiwitten

In de afgelopen jaren zijn zowel het koolhydraatarme dieet als het ketogeen dieet zeer populair geworden. Is dat opvallend te noemen? Nee, eigenlijk niet. Onderzoeken laten namelijk zien dat je juist af kunt vallen door de inname van koolhydraten zoveel mogelijk te beperken.

Mijn advies is dan ook om direct met een koolhydraatarm dieet te starten. In plaats van veel koolhydraten krijg je daardoor veel groenten, vetten en eiwitten binnen. Juist díe voedingsstoffen heb je nodig om snel op het gewenste streefgewicht uit te komen.

Waarom het zo aan te raden is om de koolhydraten links te laten liggen? Omdat deze koolhydraten normaliter in jouw lichaam als brandstof fungeren. Zodra jouw lichaam energie nodig heeft, verbrandt het lichaam weer wat koolhydraten. Heeft het lichaam een overschot van koolhydraten? Dan worden deze koolhydraten omgezet in vet; dat vet tref je vervolgens bijvoorbeeld bij jouw buik aan.

Om snel kilo’s kwijt te raken, is het dus aan te raden om jouw lichaam te veranderen. Je moet jouw lichaam aanleren dat het jouw vet gaat verbranden in plaats van de koolhydraten. Dit kun je gelukkig op een vrij makkelijke manier doen: door zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen.

Tip 5: vermijd granen en suikers

In het verlengde van bovenstaande: probeer zoveel mogelijk granen en suikers te vermijden. Ook granen en suikers zijn van negatieve invloed op het afslankproces. Juist door deze voedingsmiddelen niet meer binnen te krijgen, weet je het afslankproces te bevorderen.

Hoe dat precies zit? Nou, als je géén suikers en granen meer binnen krijgt, weet je jouw bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Een bloedsuikerspiegel die in balans is, weet de vetverbranding te stimuleren. Het is dus wenselijk dat je de bloedsuikerspiegel in balans weet te houden. Dat doe je door zo min mogelijk suikers en granen binnen te krijgen!

Tip 6: géén alcohol

Kan je ook zo genieten van een lekker biertje of een lekker wijntje? Dan behoort dat vanaf nu tot de verleden tijd. Als je echt van de overtollige kilo’s af wilt komen, is er in jouw nieuwe dieet geen ruimte meer voor alcohol.

Alcohol is niet alleen slecht voor je lever, maar sowieso voor je gehele lichaam. Moet je bijvoorbeeld maar eens checken hoeveel calorieën er in 1 biertje en in 1 wijntje zitten. je schrikt je ongetwijfeld een hoedje. Kom dus direct in actie en laat de alcohol eventjes links liggen.

geen-alcohol-snel-gewicht-verliezen

Tip 7: pas je eetpatroon aan

Meerdere maaltijden op een dag nuttigen? Of het bij de drie maaltijden van de dag houden? Veel mensen eten wanneer ze daar zin in hebben, maar daarmee wordt het lichaam eigenlijk lui gemaakt. Mijn advies is dan ook om het echt strikt bij de drie maaltijden op de dag te houden:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

Hierbij is het ook wenselijk dat er continu dezelfde periode tussen de maaltijden in zit. Ontbijt je om 08.00 uur? Zorg er dan voor dat je rond 13.00 luncht, zodat je vervolgens om 18.00 uur kunt dineren. Door deze maaltijden over de dag te verspreiden, dwing je jouw lichaam eigenlijk om vet te verbranden. Jouw lichaam heeft immers behoefte aan energie én dat krijgt het lichaam niet binnen aangezien jij het bij slechts drie maaltijden op een dag hout.

Let er daarnaast op dat je heel rustig eet. Als je rustig eet, weet je minder calorieën binnen te krijgen. Dit klinkt misschien apart, maar meerdere onderzoeken zijn op deze stelling uitgekomen. Dit komt door het volgende: als je veelvuldig op een stukje eten zit te kauwen, weet je de juiste voedingsstoffen uit het eten te halen. Je krijgt juist hierdoor minder calorieën binnen!

Tip 8: zorg dat je streng voor jezelf bent

Wil je graag in een korte periode veel kilo’s kwijtraken? Dan is het zaak dat je streng voor jezelf bent. Alleen als je tip 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 én 8 op weet te volgen, ben je in staat om snel kilo’s kwijt te raken.

Ga je dit proces een beetje halfbakken aan? Volg je bijvoorbeeld alleen tips 3, 6 en 7 op? Dan ga je niet de gewenste resultaten behalen. Onthoud bovendien altijd dat het om een combinatie van voeding én beweging gaat.

In heb de Droog Trainen Protocollen al een aantal keren laten vallen en ik ga het nog een laatste keer doen. Ik weet namelijk hoe ontzettend goed deze protocollen op dit moment voor jou zijn. Als je snel veel gewicht wil verliezen in een korte tijd dan is dit een logische vervolgstap.

In deze protocollen ga je aan de slag met voedingsschema's & trainingsschema's. Je leert de principes en hoe je deze op maat kan gaan maken. Je krijgt dus niet een kant-en-klaar schema voorgeschoteld, maar weet voortaan hoe je de rest van je leven deze schema's zelf kan maken.

Voor een paar tientjes heb je dus je leven lang plezier. Daarnaast heb je ook direct 2 coaches ter beschikking en een mooie community. Ik stel voor om hier in ieder geval even een kijkje te nemen. De keuze tussen het protocol van mannen en vrouwen spreekt voor zich lijkt me 😉
droog-trainen-protocol-mannen
dtp-vrouwen-ebook-4-1

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?