januari 5, 2021

Focus Fitness Jet 2 Review | Waardeloos of Waardevol?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Focus Fitness Jet 2 Review | Waardeloos of Waardevol?
Heb je besloten om maar eens thuis te gaan sporten, zeker nu de sportscholen gesloten zijn? Dan overweeg je misschien om een loopband voor thuis aan te schaffen. De loopband Focus Fitness Jet 2 is ideaal om voor thuis aan te kopen dat is ook de reden voor deze review


Deze loopband is compact en heeft verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, is handmatig verstelbaar in twee hoogtes en heeft een stille motor. Ook is hij nog eens eenvoudig op te klappen en daarom neemt hij niet veel ruimte in als je hem niet gebruikt.

Klaar om te ontdekken wat je allemaal kunt verwachten van de Focus Fitness Jet 2? Lees deze review dan snel door!

1.0 Focus Fitness Jet 2 review samenvatting

De prijs/kwaliteit verhouding van de Focus Fitness Jet 2 loopband is ongekend. Ik heb nog nooit gezien dat zo'n goed apparaat voor zo'n lage prijs verkocht werd. Dit vind je ook terug in de ervaringen van andere mensen.

Deze loophand heeft meerdere trainingsprogramma's en hellingshoeken. Zo kun je op veel verschillende manieren trainen op bijvoorbeeld spieropbouw, afvallen of het opbouwen van conditie.

Het materiaal waar deze loopband van gemaakt is, is ook erg duurzaam en dankzij toegepaste technieken is het comfort ook erg hoog. Denk bijvoorbeeld aan demping dat aangebracht is in de loopband zelf. Hierdoor is er weinig herrie als iemand gaat rennen.

Dit alles maakt de Focus Fitness Jet 2 de perfecte loopband van thuisgebruik. De garantie is ook erg lang en via bol.com krijg je 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren. Het is in ieder geval het proberen waard om deze loopband aan te schaffen en te gaan proberen!

2.0 Waar let je op met zoeken?

Om te beginnen moet je beslissen met welk doel je besluit om een loopband aan te schaffen. Heb je de loopband nodig om te revalideren na hartproblemen? Heb je de loopband nodig om af te vallen of om terug in vorm te komen? Of gebruik je het als een aanvulling op je andere sporten?

Daarnaast moet je je afvragen hoeveel en hoe intensief je de loopband gaat gebruiken. Tevens moet je je afvragen welke spiergroepen je wilt trainen en of de loopband verstelbaar moet zijn. De snelheden van loopbanden wisselen ook en er zijn tevens loopbanden zonder motor beschikbaar voor wandelaars.

Ook het loopoppervlak wisselt per band en hoe hoger de snelheid, hoe prettiger het is om een groter loopoppervlak te hebben. Veel loopbanden zijn op te klappen waardoor je ze eenvoudig kan opbergen. De displays wisselen ook nog sterk en het aantal programma’s wat de loopband aanbiedt.

3.0 Focus Fitness Jet 2 review

Voor deze Focus Fitness Jet 2 review ben ik in gaan zoemen op de belangrijkste aspecten van een loopband. Je leest wat zowel mijn ervaringen met deze loopband zijn als de ervaringen van andere kopers.

Alleen zo kun jij de juiste beslissing maken en besluiten om de Focus Fitness Jet 2 te kopen of op zoek te gaan naar een alternatief.

3.1 Hoe gebruik je het display van de loopband

Het display van de Focus Fitness Jet 2 is gemakkelijk te bedienen en perfect als je snel wilt beginnen aan je training. Je kan de snelheid eenvoudig en nauwkeurig instellen zelfs per tiende seconde in of je kan er direct voor kiezen om 3, 6 of 9 kilometer per uur te lopen met een van de sneltoetsen.

Op het display heb je een duidelijk overzicht met al je trainingsgegevens. Op deze manier kan je snel zien op welke snelheid je aan het trainen bent, hoever je inmiddels al hebt gelopen, de hoeveelheid calorieën die je verbrand hebt, op welke hartslag je loopt en hoelang je al aan het trainen bent.

Loopband Focus Fitness Jet 2 - met hartslagfunctie-display

3.2 Van welk materiaal is de loopband gemaakt

De loopband Focus Fitness Jet 2 beschikt over een krachtige 1,5 PK motor en hierdoor is het mogelijk om snelheden te bereiken tot 13 kilometer per uur. De motor heeft een laag geluidsniveau en gaat lang mee.

Het loopoppervlak is 41 cm en hierdoor heb je genoeg ruimte om te joggen of lopen op de band. Het loopvlak beschikt over een zesvoudige flexdemping. Hierdoor bescherm je je gewrichten en wordt het geluid goed gedempt.

De loopband weegt 55 kg en hierdoor heb je een stabiele loopervaring en de handvaten kan je makkelijk vastpakken tijdens het wandelen of gebruik je om makkelijk je snelheid te verhogen of te verlagen.

3.3 Welke verschillende trainingsprogramma’s heeft de loopband

De loopband Focus Fitness Jet 2 beschikt over zeven verschillende trainingsprogramma’s. Er zijn verschillende snelheidsprogramma’s of je kiest voor een manueel programma. Ieder programma heeft een maximale snelheid.

Je kan gemakkelijk je eigen persoonlijke doelen behalen met een van deze programma’s. Het is mogelijk om te kiezen voor een cardiotraining (duurloop) met een lagere snelheid waardoor je meer vet verbrand of je kiest voor een intervaltraining. Hierbij train je met een hoge hartslag en korte rustmomenten waardoor je spieren sterker worden en je conditie verbeterd.

Loopband Focus Fitness Jet 2 - met hartslagfunctie-review

3.4 Twee verschillende hellingshoeken

Het is mogelijk om de loopband op twee verschillende hoogtes te zetten. Hierdoor veranderd de hellingshoek en dus de hoogte van het loopoppervlak. Je traint hierdoor andere spiergroepen, zoals je kuitspieren en bovenbeenspieren.

Tevens maak je je training hiermee zwaarder en verbrand je op deze manier meer calorieën. Ook ontwikkel je meer kracht in je benen.

3.5 De Focus Fitness Jet 2 is de ideale loopband voor thuis!

Dankzij de compactheid van dit apparaat is het een van de beste loopbanden voor thuisgebruik. Zo is de loopband zelf al niet super groot en lomp, maar kun je dit apparaat ook nog eens inklappen.

Met de gemonteerde wieltjes zorg je er ook voor dat je niet hoeft te tillen en de loopband kinderlijk eenvoudig opbergt. 

Loopband Focus Fitness Jet 2 - met hartslagfunctie-compact

4.0 Wat zijn de ervaringen van gebruikers met de Focus Fitness Jet 2

De ervaringen die blijken uit reviews over de loopband Focus Fitness Jet 2 is dat de consumenten zeer tevreden zijn over deze loopband. Het materiaal is van een goede kwaliteit en stevig, hij is makkelijk in gebruik en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Over het algemeen is men tevreden over het geluid wat de loopband produceert, maar sommige gebruikers vinden dat de motor te veel geluid produceert.

De handleiding voor het in elkaar zetten van de loopband lijkt het grootste struikelblok. Sommige mensen geven aan dat de handleiding onduidelijk is en niet gemaakt lijkt te zijn voor deze loopband. Als hij uiteindelijk met wat boerenverstand in elkaar staat dan heeft iedereen er voor de prijs eigenlijk alleen maar lof over te spreken.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit totaal niet herken. Wellicht hebben ze dit aangepast, aangezien deze slechtere ervaringen dateren uit 2019. Prima handleiding, niks op aan te merken.

focus-fitness-jet-2-loopband-review-ervaringen-bol3
focus-fitness-jet-2-loopband-review-ervaringen-bol2
focus-fitness-jet-2-loopband-review-ervaringen-bol2

5.0 Zouden wij de loopband Focus Fitness Jet 2 aanraden?

Als we kijken naar de specificaties van deze loopband dan raden we hem zeker aan. Voor thuisgebruik lijkt het een van de betere modellen op de markt, tevens kijkend naar de prijs. Het loopoppervlak is groot genoeg, de display is eenvoudig in gebruik en hij heeft een sterke motor.

De loopband doet alles waar een loopband voor bedoeld is zonder te veel poespas en hij is gemaakt voor een lange levensduur door de hoge kwaliteit van materialen. Tevens krijg je een garantie van twee jaar op de onderdelen en levenslang op het frame en het laswerk. De reviews van andere gebruikers zijn ook erg positief!

6.0 Focus Fitness Jet 2 review conclusie

Mij bevalt de Focus Fitness Jet 2 bijzonder goed. De vorige loopband die ik had was erg luidruchtig en kon je 3 huizen verderop nog horen. Deze Focus Fitness Jet 2 heeft alles verandert.

Het traint zelf lekkerder op deze loopband en de rest van het huishouden (en de buren) hebben hier totaal geen last meer van. Gezien de prijs/kwaliteit is het ook een belachelijk goede deal.

Wat mij betreft moet iedereen, die thuis wil gaan sporten, deze loopband op zijn minst een keer geprobeerd hebben. Schaf hem risicovrij aan en mocht het niks zijn dan kun je hem altijd weer op komen laten halen!

focus-fitness-jet-2-loopband-review-ervaringen (1)

6.1 Voor- & nadelen

 • Goedkope prijs voor een loopband als deze
 • Uitgebreid met verschillende trainingsprogramma's
 • Compact en goed op te bergen
 • Maakt gebruik van revolutionaire technieken, zoals demping
 • Duurzaam en van bizar goede kwaliteit
 • Bekerhouders zijn wat onhandig geplaatst

6.2 Waar kun je de Focus Fitness Jet 2 het beste kopen?

Zelf koop ik nog altijd mijn spullen en nieuwe toestellen op bol.com. Dit is vanwege de bizar snelle levering en, omdat ze toch altijd de laagste prijzen hebben. Mijn ervaringen zijn erg goed wat betreft het kopen van de Focus Fitness Jet 2 bij bol.com.

Dit is dan dus ook een aanrader!

Focus Fitness Jet 2

8.8

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.5/10

Opties

8.5/10

Duurzaam

8.5/10

Gebruiksvriendelijk

8.0/10

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?