maart 22, 2021

Focus Fitness Home Gym Unit 2 Krachtstation Review & Ervaring!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Focus Fitness Home Gym Unit 2 Krachtstation Review & Ervaring!

Wil je graag een start gaan maken met krachttraining? Of ben je al enige tijd bezig met krachttraining? Lange tijd was het hiervoor noodzakelijk om naar de sportschool toe te gaan, maar tijden veranderen gelukkig!

Zelf was ik namelijk absoluut geen fan van een sportschool. Ik vond de geur in de sportschool niet al te prettig, ik vond het vervelend dat ik soms op het gebruik van apparaten moest wachten en ik zat ook niet echt op pottenkijkers te wachten. Het dieptepunt was wel toen onbekende personen opeens hun hele levensverhaal in de sportschool met me gingen delen. Normaal sta ik daar wel voor open, maar in een sportschool ben ik om te trainen.

Uiteindelijk kreeg ik dus meer en meer weerstand tegen de sportschool. Ik besloot dan ook om het over een andere boeg te gooien; ik wilde vanuit huis gaan sporten. Wat heb je nodig om vanuit huis te kunnen sporten? Onder meer een goed krachtstation. Tijdens mijn zoektocht naar een goed krachtstation stuitte ik op de Focus Fitness Home Gym Unit 2; dit is dan ook het krachtstation dat ik al enige tijd gebruik.

In deze Focus Fitness Home Gym Unit 2 review wil ik graag mijn bevindingen met je delen. Dit doe ik onder meer door alle plus- en minpunten te benoemen die ik zelf ervaar. Daarnaast deel ik ook mijn mening over alle functies, het prijskaartje en vel ik een algehele conclusie. Daarbij betrek ik overigens ook nog de meningen van andere kopers!

Wat is de Focus Fitness Home Gym Unit 2 precies?

De Focus Fitness Home Gym Unit 2 is een krachtstation waarmee je allerlei krachtoefeningen uit kunt voeren. Je bent hierdoor in staat om jouw spieren te trainen, om meer spiermassa op te bouwen en om een strak lichaam te verkrijgen.

Absoluut voordeel is dat een krachtstation over het algemeen vrij compact is. Desondanks ben je met een krachtstation wel in staat om allerlei verschillende oefeningen uit te voeren; dat is ook het geval bij de Focus Fitness Home Gym Unit 2. Zoals je op de foto al kunt zien, kun je van tal van onderdelen gebruik maken.

Al met al is dit een veelzijdig hulpmiddel voor het trainen van spieren vanuit huis. Je hoeft dankzij de Focus Fitness Home Gym Unit 2 niet meer langer naar de sportschool toe. Nee, dankzij dit krachtstation kun je gewoon vanuit jouw eigen huis trainen. Lekker je eigen muziek aan en jezelf proberen te overtreffen!

Voor wie is de Focus Fitness Home Gym Unit 2 geschikt?

In de afgelopen jaren zijn meer en meer mensen zich bezig gaan houden met krachttraining. Dit geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Ben jij op dit moment nog niet zo lang bezig met krachttraining? Dan is de Focus Fitness Home Gym Unit 2 eigenlijk voor jou op het lijf geschreven.

Het merk Focus Fitness richt zich met dit krachtstation namelijk echt op de beginnende sporter. Ik ben zelf niet echt meer een beginnende sporter, maar gelukkig kun je dit krachtstation ook nog met nieuwe dingen uitbreiden. Daardoor maak ik al een tijd lang met veel plezier gebruik van dit krachtstation!

Is dit krachtstation niet geschikt voor de echt serieuze en ervaren sporter? Nee, dat is inderdaad niet het geval. De gewichten die je aan dit krachtstation kunt hangen, zijn in dat geval niet toereikend genoeg. 

In mijn ogen is dit krachtstation eigenlijk geschikt voor iedereen die wilt starten met het sporten vanuit huis. Dankzij de Focus Fitness Home Gym Unit 2 hoef je in ieder geval niet meer naar de sportschool om jouw spieren te trainen!

Daarbij moet je overigens wel bereid zijn om een fors bedrag in dit krachtstation te investeren. In verhouding met andere krachtstations is het apparaat nog betaalbaar, maar onder aan de streep gaat het toch om een fors bedrag. Verderop in deze Focus Fitness Home Gym Unit 2 review vertel ik je graag meer over het prijskaartje.

Focus Fitness Home Gym Unit 2 - Krachtstation

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Home Gym Unit?

Ben je op dit moment op zoek naar een geschikt krachtstation? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat het aanbod van krachtstations vrij divers is. Juist doordat het aanbod zo divers is, kun je in ieder geval een goed vergelijk maken.

Bij het maken van dit vergelijk kijk je ongetwijfeld naar de eigenschappen van het krachtstation. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik de belangrijkste specs van de Focus Fitness Home Gym Unit 2 op een rijtje gezet:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram
 • Gewicht van het krachtstation: 100 kilogram
 • Afmetingen: 150 cm x 95 cm x 190 cm (LxBxH)
 • Aantal kilo inbegrepen: 50 kilogram
 • Garantie onderdelen: 2 jaar
 • Garantie frame- en laswerk: 10 jaar

Wat ik van deze specs vind? Nou, ik ben met name te spreken over de hoeveelheid kilo aan gewicht dat inbegrepen zit. Je kunt met een vrij laag gewicht beginnen, maar je kunt dit al snel opbouwen tot maar liefst 50 kilogram. Daarbij heeft de Focus Fitness Home Gym Unit 2 ook nog een ingenieus systeem, waardoor je dit gewicht ook nog kunt verdubbelen. Daarover lees je verder op in deze Focus Fitness Home Gym Unit 2 review meer! 

Wat zijn de voordelen van de Focus Fitness Home Gym Unit2?Wat is reden dat je deze Focus Fitness Home Gym Unit 2 review aan het lezen bent? Wil je mogelijk de Focus Fitness Home Gym Unit 2 kopen? Dan is het goed om te weten dat dit krachtstation de nodige voordelen met zich meebrengt. Tijdens het gebruik maken van dit krachtstation heb ik behoorlijk veel voordelen opgemerkt, waarover ik je hieronder uitgebreid informeer.

Veel verschillende spiergroepen trainen

Met dit krachtstation van Focus Fitness ben je in staat om veel verschillende spiergroepen te trainen. Zelf train ik mijn borst, mijn rug, mijn armen, mijn benen, mijn buik en mijn schouders. Oftewel: je kunt echt je gehele lichaam trainen met dit krachtstation.

Daarbovenop komt ook nog eens dat je uit tal van oefeningen kunt kiezen. Zo kun je voor jouw benen bijvoorbeeld de leg curl en de leg extension uitvoeren. Je traint dus niet alleen verschillende spiergroepen, maar je traint deze spiergroepen ook nog eens op verschillende manieren.

Indien je een gespierd lichaam wilt krijgen, biedt de Focus Fitness Home Gym Unit 2 daar dus alle mogelijkheden voor. Zelf heb ik in ieder geval opgemerkt dat het ideaal is dat je zoveel oefeningen uit kunt voeren. Variatie is in mijn ogen namelijk erg belangrijk.

Focus Fitness Home Gym Unit 22

Perfecte vormgeving

In mijn ogen is het ook super dat dit krachtstation een perfecte vormgeving heeft. Wat ik hiermee bedoel? Nou, bij veel krachtstations zie je dat de bankdruk en de butterfly geïntegreerd zijn. Bij dit krachtstation zijn dit echter twee losse units, waardoor je op de juiste manier allerlei oefeningen uit kunt voeren.

Daarbij is het ook opmerkelijk dat dit krachtstation niet eens overdreven groot is. Focus Fitness heeft al met al voor een slim en ruimtebesparend ontwerp gekozen. Een ontwerp waar je ongetwijfeld van gaat genieten, net zoals ik al geruime tijd doe.

Veel accessoires meegeleverd

Als je de Focus Fitness Home Gym Unit 2 aanschaft, kun je rekenen op de nodige accessoires. Zo krijg je bijvoorbeeld standaard een enkel strap, een lange lat pulley en een korte lat pulley meegeleverd. Dankzij deze accessoires kun je nóg veelzijdiger gaan trainen.

Bijkomend voordeel: je kunt de Focus Fitness Home Gym Unit 2 ook nog naar wens uitbreiden. Zo kun je bijvoorbeeld nog een dubbele handgreep, een tricep touw en een gebogen trekstang aan dit krachtstation toevoegen. Je kunt – dankzij deze toevoegingen – eigenlijk alleen maar meer en meer oefeningen uitvoeren.

Flink gewicht

Eerder in deze Focus Fitness Home Gym Unit 2 review gaf ik al aan dat het gewicht van dit krachtstation verdubbeld kan worden. Hoe dat precies werkt? Nou, je hebt een gewicht van maar liefst 50 kilo tot je beschikking. Focus Fitness heeft hierbij echter voor een katrollersysteem gezorgd, waardoor dit gewicht verdubbeld kan worden.

Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je met maar liefst 100 kilogram kunt trainen. Ook als je redelijk ervaren bent, is dat een meer dan prima gewicht. Ik geniet in ieder geval nog dagelijks van dit maximale gewicht.

Wat zijn de nadelen van de Focus Fitness Home Gym Unit 2?al geruime tijd maak ik met veel plezier gebruik van dit krachtstation. Aangezien ik een eerlijke Focus Fitness Home Gym Unit 2 review schrijf, wil ik je echter ook informeren over de nadelen van dit krachtstation. Net zoals bij alle andere krachtstations brengt deze variant namelijk ook enkele nadelen met zich mee.

Lastig te monteren

Als je de Focus Fitness Home Gym Unit 2 gaat kopen, moet je rekening houden met een lastige montage. Het krachtstation is namelijk vrij zwaar en wordt helaas met een onduidelijke handleiding geleverd. Je moet dus niet alleen over de nodige mankracht beschikken, maar je moet ook nog een bepaald inzicht hebben.

Bij mij was het monteren van dit krachtstation echt een ramp. Uiteindelijk hebben twee vrienden me hiermee geholpen; daar ben ik ze echt nog steeds dankbaar voor!

Niet geschikt voor hele lange personen

Enige tijd geleden kwam een vrij lange vriend gebruik maken van mijn krachtstation. Al snel merkte hij op dat hij eigenlijk niet op een aangename manier zijn beenspieren kon trainen. Al snel las ik op het internet dat meerdere lange mensen daar last van hebben; dit krachtstation is niet echt geschikt voor de langere personen.

Wat kost de Focus Fitness Home Gym Unit 2?

Wil jij de Focus Fitness Home Gym Unit 2 kopen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd wat je voor dit krachtstation moet betalen. Nou, je kunt rekening houden met een prijskaartje van pakweg 500 euro.

Dit klinkt als veel geld en dat is het ook. Als je dit bedrag vergelijkt met de prijskaartjes van andere krachtstation valt dat echter reuze mee. Ja, het klopt dat je maar liefst 500 euro moet betalen, maar je krijgt wel echt waar voor je geld. 

Wat vinden andere kopers van de Focus Fitness Home Gym Unit 2?

Ben ik de enige die gebruik maakt van de Focus Fitness Home Gym Unit 2? Nee, allerminst. Op het internet heb ik namelijk vrij veel beoordelingen gevonden van andere kopers. Enkele van deze beoordelingen heb ik hieronder voor je neergezet:

Focus Fitness Home Gym Unit 2-ervaring

Wat deze beoordelingen laten zien? Onder meer dat nagenoeg alle kopers tevreden zijn met dit krachtstation. De lastige montage is echter ook iets wat in bijna elke review naar voren komt. Houd daar dus goed rekening mee.

Mijn persoonlijke bevindingen

Heb je deze Focus Fitness Home Gym Unit 2 review van A tot Z doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat ik bijzonder te spreken ben over dit krachtstation. Het krachtstation voldoet eigenlijk aan al mijn verwachtingen en is van een prima kwaliteit. 

Ik maak al geruime tijd gebruik van dit krachtstation, maar dat is nog nergens aan terug te zien. Al met al een absolute aanrader voor de recreatieve thuissporter!

Focus Fitness Home Gym Unit 2 Krachtstation

9.3

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

9.5/10

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?