december 25, 2020

FitBit Charge 4 Review & Ervaringen | Waardeloos of Waardevol?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • FitBit Charge 4 Review & Ervaringen | Waardeloos of Waardevol?

Even een stukje fietsen, even een stukje hardlopen of even een stukje wandelen. Super goed voor jouw gezondheid en conditie, maar je wilt uiteraard ook jouw vorderingen in de gaten te houden. Hoe je dat het beste kunt doen? Ik ben op onderzoek gegaan of de Fitbit Charge 4 Activity Tracker hiervoor geschikt is.

In deze Fitbit Charge 4 Activity Tracker review vind je veel praktische informatie over deze tracker. Deze informatie vul ik ook continu met mijn eigen bevindingen aan, aangezien ik al geruime tijd gebruik van deze tracker maak. Juist vanwege mijn persoonlijke bevindingen ga jij dus een duidelijk beeld krijgen van de voors en tegens van deze activity tracker!

Opvolger van de Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 4 is de opvolger van de Fitbit Charge 3; ten opzichte van dit voorgaande model heeft de Fitbit Charge 4 een flinke ontwikkeling door weten te maken. Zo is het super prettig dat de Fitbit Charge 4 een ingebouwde GPS heeft; hierdoor hoef je voor het bijhouden van jouw trainingen niet meer jouw smartphone mee te nemen.

Kom je tijdens het hardlopen langs een koffietentje? Dan kun je met de Fitbit Charge 4 ook even afrekenen. Ja, het is met deze activity tracker mogelijk om contactloos te betalen middels Fitbit Pay. Hoe ideaal?

Tot slot is er ook het gebied van functies het een en ander veranderd. Zo beschikt de Fitbit Charge 4 wel standaard over een hartslagzone én over een slaapmodus. Alle verschillen tussen de Fitbit Charge 3 en de Fitbit Charge 4 heb ik in onderstaande tabel opgesomd:

Charge 3

Charge 4

GPS

Nee, alleen via smartphone

Ja, ingebouwd

Hartslagzone

Nee

Ja

Slaapmodus

Nee

Ja

FitBit Pay

Nee, alleen de speciale edities

Ja, standaard

Mijn persoonlijke bevindingen

Zo, je hebt hierboven alvast kennis kunnen maken met de Fitbit Charge 4. In deze Fitbit Charge 4 Activity Tracker review wil ik me echter niet op de specificaties richten, maar puur op de voor- en nadelen. Of beter gezegd: op de voor- en nadelen die ik tijdens het gebruik van deze activity tracker zelf opgemerkt heb.

Hieronder bespreek ik daarom enkele zaken die ik zelf opgemerkt heb. Op basis van deze bevindingen krijg jij direct een duidelijk beeld van datgene wat de Fitbit Charge 4 te bieden heeft. Wil jij na het lezen van deze review de Fitbit Charge 4 Activity Tracker kopen? Ook daarvoor vind je aan het einde van dit review nog handige informatie!

Pluspunt: de prachtige uitstraling

Zijn alleen de functies van een activity tracker van belang? Die mening was ik in eerste instantie ook toegedaan, totdat ik de Fitbit Charge 4 voor het eerst in het echt mocht aanschouwen. Ik was direct verrast, aangezien deze activity tracker een geweldige uitstraling. Door deze uitstraling draag ik deze activity tracker zelfs in het dagelijkse leven!

Persoonlijk ben ik met name te spreken over de zwarte variant. Op deze zwarte variant is een fraai patroon aangebracht, waardoor het zwart niet overdreven donker oogt. Mocht de zwarte kleur niet naar jouw wens zijn, kun je ook nog kiezen voor de kleur Palissander, de kleur Graniet of de kleur Staalblauw.

fitbit-charge-4-review-ervaringen-kopen (1)

Pluspunt: ingebouwde gps ontvanger

Ik heb de Fitbit Charge 4 Activity Tracker met één duidelijk doel gekocht: het bijhouden van mijn hardloopprestaties. Nadat ik de eerste keer met deze activity tracker hardgelopen had, was ik al direct te spreken over de gps ontvanger.

Deze gps ontvanger is namelijk zeer nauwkeurig gebleken én laat ook meerdere waarden zien. Ten opzichte van de Fitbit Charge 3 is dit een duidelijk voordeel, aangezien je niet langer jouw smartphone mee hoeft te nemen tijdens het hardlopen.

fitbit-charge-4-gps-ervaringen

Pluspunt: nachtrust bijhouden

Heb jij het gevoel dat je helemaal niet goed slaapt? Ook dan is de Fitbit Charge 4 Activity Tracker voor jou aan te raden, aangezien dit apparaat een speciale slaapmodus heeft. Dankzij deze slaapmodus wordt jouw volledige nachtrust gemonitord en krijg je in de ochtend direct een rapport aangeleverd. In dit rapport vind je onder meer in welke slaapfases je die nacht hebt gezeten en wat jouw totale slaapscore is.

Persoonlijk vind ik dit één van de belangrijkste pluspunten van de Fitbit Charge 4 Activity Tracker. Dit is namelijk een activity tracker die zowel bij inspanning als bij ontspanning veel mogelijkheden biedt. Ik kijk in ieder geval elke ochtend even hoe ik geslapen heb!

fitbit-charge-4-ervaringen-nachtrust

Pluspunt: aantrekkelijk geprijsd

Toen ik de verschillende activity trackers aan het vergelijken was, keek ik met name naar het totaalplaatje. Uiteindelijk ondervond ik dat de Fitbit Charge 4 Activity Tracker toch de meest ideale prijs-kwaliteitsverhouding had. Als ik naar de huidige prijzen van deze tracker kijk, zie ik dat prijzen alleen maar interessanter worden. Ook de prijsstelling is wat mij betreft dik in orde!

Minpunt: niet geschikt voor Huawei smartphones

Persoonlijk heb ik een iPhone smartphone, waardoor ik de tracker gewoon aan mijn smartphone kon koppelen. Hierdoor zie ik op de tracker zelfs mijn smartphoneberichten binnenkomen, maar van dat voordeel kun je niet genieten als je een Huawei smartphone hebt. Deze tracker is namelijk niet geschikt voor smartphones van dit toch wel populaire merk. Een gemiste kans in mijn ogen.

Minpunt: contactloos betalen werkt niet altijd

In eerste instantie was ik super enthousiast over Fitbit Pay, totdat ik opmerkte dat niet alle banken dit aanbieden. Je kunt alleen van deze dienst gebruik maken als jouw bank de mogelijkheid biedt om Fitbit Pay als betaalmiddel op te nemen.

Toevoeging: meer en meer banken geven aan samen te werken met Fitbit Pay op dit moment. Op het moment dat jij deze Fitbit Charge 4 Activity Tracker review leest, is de kans groot dat zelfs alle banken de mogelijkheid bieden om met Fitbit Pay te betalen!

Minpunt: zonder stekker geleverd

Uit ervaring weet ik dat de accu van de Fitbit Charge 4 Activity Tracker vrij lang mee gaat. Als de accu leeg is, gaat het opladen van de accu bovendien ook vrij snel. Maar, een absoluut minpunt is toch wel dat je géén stekker meegeleverd krijgt. Fitbit geeft zelf aan dat je deze tracker gewoon met jouw telefoonoplader op kunt laden, maar dat geniet toch niet mijn voorkeur.

Minpunt: niet geschikt voor grote polsen

De hoogte van deze activity tracker is slechts 36 mm. Door deze beperkte hoogte zit deze tracker simpelweg niet mooi bij mensen met een grotere polsomtrek. Deze tracker is geschikt voor mensen met een polsomtrek van 15 tot 17 centimeter, maar een gemiddelde man heeft een polsomtrek van 18 centimeter. Houd hier dus goed rekening mee.

Mijn algehele conclusie

Op het moment van schrijven maak ik al maandenlang gebruik van deze activity tracker. Het feit dat ik deze tracker nog steeds elke dag om heb, is wat mij betreft al veelzeggend. Ik ben in ieder geval te spreken over de functies van deze tracker, over de uitstraling en over de nauwkeurigheid. Met name de nauwkeurigheid van de gps ontvanger valt in positieve zin op.

Is het zo dat ik de aanschaf van de Fitbit Charge 4 Activity Tracker aan kan raden? Ja, dat is zeker zo. Zeker met het oog op de huidige prijsstelling ben je een dief van jouw eigen portemonnee als je voor een andere activity tracker kiest!

De ervaringen van andere kopers

In de afgelopen maanden hebben vrij veel mensen voor de Fitbit Charge 4 Activity Tracker gekozen. Dat blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen die online te vinden zijn:

fitbit-charge-4-ervaringen
fitbit-charge-4-ervaringen1

Bij de webshops Coolblue en Bol.com zijn ruim 650 reviews achtergelaten op dit moment. Deze reviews zorgen tezamen voor een aardige gemiddelde score, maar de gemiddelde score bij Bol.com blijft toch achter. Hoe dat kan?

  • Bij de negatieve beoordelingen vallen de volgende zaken op:
  • De kwaliteit is niet naar wens
  • De tracker connect niet goed met een iPhone
  • De accuduur is veel te kort
  • Het scherm reflecteert te veel

Kan ik me vinden in deze beoordelingen? Nee, eigenlijk niet. Zoals je in deze Fitbit Charge 4 Activity Tracker review hebt kunnen lezen, heb ik al deze negatieve punten niet eens opgemerkt. Mogelijk gaat het bij deze kopers om een productiefoutje.

De Fitbit Charge 4 Activity Tracker kopen?

Zo, kan ik het aanraden om de Fitbit Charge 4 Activity Tracker te kopen? Ja, dat kan ik zeker aanraden. Mijn ervaringen met deze activity tracker zijn bijzonder goed én ik ben onder de indruk van het prijskaartje. In principe zie ik géén reden waarom je deze activity tracker niet zou kopen! Check direct de prijs bij mijn partner Bol.com en schaf deze tracker direct zo voordelig mogelijk aan.

FitBit Charge 4

9.2

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

9.5/10

Werking

9.0/10

Batterij

9.0/10

About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?