juni 12, 2021

Fitbit Charge 3 Aanschaffen? – Lees Nu Deze Betrouwbare Review

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Fitbit Charge 3 Aanschaffen? – Lees Nu Deze Betrouwbare Review

Elke sportieveling vraagt het zich wel af; hoeveel calorieën heb ik verbrand? Hoeveel stappen heb ik vandaag gezet? Om deze vragen te beantwoorden is de Fitbit charge 3 een echte uitvinden. Tegenwoordig is er overal wel een gadget voor uitgevonden. Zo ook voor het bijhouden van je sportprestaties. Hoe dit allemaal in z’n werk gaat is voor mij echt een raadsel, maar ik ben er in ieder geval superblij mee. 

Wil jij nu ook graag een Fitbit aanschaffen, maar weet je niet zo goed of het wel iets voor je is? Lees dan deze review eens door. Ik leg je graag uit wat de voordelen zijn van een Fitbit en wat mijn ervaring is met de Fitbit charge 3. Misschien doe jij binnenkort ook je eerste work-out met een gloednieuwe Fitbit om je pols. 

Wat is een Fitbit? 

Om te beginnen is het wel zo handig om te weten wat een Fitbit precies is. Zoals je al hebt kunnen lezen wordt een Fitbit vooral gebruikt door sporters. Je kunt er namelijk van alles mee meten. Het is daarmee ook een gadget dat een activity tracker wordt genoemd. Dit in de vorm van een horloge. 

Je kunt met dit horloge tijdens het sporten en door de dag heen je hartslag bijhouden, zien hoeveel calorieën je hebt verbrand en zelfs of je goed hebt geslapen. Dit zijn allemaal afmetingen die jou kunnen helpen bewust worden van hoe fit je bent. Vandaar ook dat het een Fitbit heet. Hiermee kun je dus je gezondheid op peil houden. 

Er zijn verschillende soorten digitale horloges waarmee je jouw activiteit kunt bijhouden. Ook Fitbit heeft verschillende horloges uitgebracht. Waaronder de Versa Lite, Ionic, Inspire Family en Ace. De Fitbit waar ik het vooral met je over wil hebben is de Fitbit Charge 3. Dit horloge kun je ook koppelen aan een app op je telefoon. Zo kun je ook daar alle gegevens die de activiteiten tracker meet, goed bijhouden. 

Wat zijn de voordelen van een Fitbit

In de tekst hierboven heb je al een aantal voordelen van de Fitbit kunnen lezen. Want hoe ideaal is het om bij te houden hoe gezond je bent? Een groot voordeel hiervan is dat dit 24 uur per dag gemeten kan worden. Je kunt het horloge namelijk ook omhouden tijdens het slapen.

Op deze manier kan de Fitbit Charge bijhouden wat jouw slaappatroon is. Met de technologie van tegenwoordig kan de Fitbit zelfs bijhouden hoelang je in welke slaapfase hebt gezeten. Dit wordt verdeeld in vier fases. Dit zijn de fases wakker, REM, licht en diep. Je zou denken dat het horloge snel leeg is als deze 24 uur werkt, maar vergeleken met de voorganger gaat deze een stuk langer mee. Dit kan zelfs tot 7 dagen. 

Fitbit charge 3

Waterbestendig

De meeste horloges kunnen wel een spatje water hebben, zo ook de Charge 2. De Fitbit Charge 3 gaat nog net even een niveau omhoog. Hiermee kun je namelijk zelfs zwemmen. 

Niets is vervelender dan het water induiken en er dan achter komen dat je je horloge nog om hebt. Met de Charge 3 is dat allemaal geen probleem. Deze is zelfs waterdicht tot wel 50 meter. Je kunt hier dus gemakkelijk mee zwemmen of naar het strand gaan. Ook leuk om dan bij te houden wat je conditie is tijdens het zwemmen. 

Smart Meetfuncties

Verschillende activiteiten betekenen ook verschillende metingen van onder andere vetverbranding en hartslag. Tijdens een potje tennis zul je namelijk andere bewegingen en conditie nodig hebben als bij een lesje yoga. Mocht je nu meerdere sporten beoefenen, dan kan het een beetje vervelend worden om elke keer op je horloge aan te geven welke sport je aan het doen bent.

De Charge 3 heeft slimme meetfuncties die kunnen afmeten welke sport je aan het doen bent. Of je nu aan het zwemmen bent, hiken, of krachttraining doet, de Fitbit schakelt gelijk over naar de juiste activiteit. 

Verbinding met je telefoon

 Zoals ik eerder al aangaf kun je jouw Fitbit koppelen aan je telefoon. Dit is een enorm voordeel, omdat je zo ook jouw berichtjes kunt aflezen op je horloge. Mocht je een berichtje krijgen die niet belangrijk is, dan sport je lekker door. Mocht je een belletje krijgen die je echt moet opnemen, dan zie je dat snel genoeg op je horloge.

Fitbit charge 3

 Het scherm van de Fitbit Charge 3 is 40% groter dan het voorgaande horloge, waardoor je de meldingen makkelijker kunt aflezen. Door de Bluetooth verbinding en GPS-tracker op je telefoon kan jouw Fitbit ook bijhouden hoeveel kilometer je hebt gelopen tijdens een rondje hardlopen en hoeveel kilometer per uur dit is geweest. 

Een modieus horloge

Je zou denken dat een tracker een flink apparaat is, maar dat valt reuze mee. In tegendeel zelfs. Een Fitbit is erg modieus en kun je ook gewoon dragen tijdens een feestje of naar kantoor. Je kunt zelfs allemaal verschillende polsbandjes bestellen om de Fitbit nog beter bij jouw stijl te laten passen.

Ook is de Charge 3 erg subtiel en valt deze goed om je pols. Het scherm is dan wel groter dan de voorganger, daarbij is hij wel dunner. Je loopt dus niet met een opvallend grote klok om je pols. Dit is zeker een horloge waar je graag mee gezien wilt worden. 

Door wie wordt de Fitbit gedragen?

De Charge 3 van Fitbit is niet alleen geschikt voor sporters, maar eigenlijk voor iedereen. Het is en blijft in de basis namelijk gewoon een normaal horloge, maar dan in een nieuw en speciaal jasje. Voor jongeren is de Fitbit bijvoorbeeld leuk om te dragen tijdens groepssporten zoals een voetbalwedstrijd of dansles. Voor ouderen is een Fitbit weer prettig om te dragen om bijvoorbeeld de hartslag bij te houden. 

Mocht het oplopen van de trap toch wat veel energie kosten, dan kun je gelijk aflezen wat voor inspanning dit heeft gekost. Daarnaast kan de Charge 3 ook je algemene conditie meten. Dit doet het horloge op basis van gegevens zoals leeftijd en gewicht. Zo kun je zien of je voor jouw leven een goede conditie hebt. Zo niet, dan kun je hieraan werken. 

Fitbit charge 3

Mijn ervaring met de Fitbit charge 3

Nu ik zelf een aantal maanden met mijn Fitbit heb rondgelopen kan ik met zekerheid zeggen dat ik enorm fan ben van het slimme horloge. In het begin was ik bang dat ik mij Fitbit niet vaak genoeg zou dragen, omdat ik eigenlijk helemaal geen horloges gewend ben.

Aangezien de Fitbit zo goed om mijn pols valt heb ik niet eens door dat ik een horloge draag. Zo is het ook geen probleem om hiermee te slapen. Al doe ik dit niet elke avond, maar wel een paar keer per week om mijn slaappatroon bij te houden. 

Beoefenen van watersport 

Ik ben enorm fan van reizen. Tijdens mijn reizen maak ik graag een combinatie van activiteiten doen, maar ook ultiem relaxen. Het liefst lig ik op reis de hele dag in het water. Niet alleen pootjebaden, maar ook actief zwemmen en surfen. Dit kost natuurlijk enige energie. Wat ik ideaal vind aan de Fitbit Charge 3 is dat deze waterdicht is. 

Tijdens de watersporten die ik uitvoer kan ik het horloge dus gewoon omhouden. De eerste keer dat ik zag hoeveel calorieën ik had verbrand met zwemmen in een buitenzwembad was ik blij verrast. Zo leer je ook nog eens wat van je eigen lichaam! 

Aflezen van berichten 

Wat ook fijn is aan de Fitbit is dat je je telefoon kunt koppelen en berichtjes kunt ontvangen. Ik vind niets vervelender dan 30 meldingen krijgen tijdens het sporten, waardoor je denkt dat iemand je belt en er iets ernstigs aan de hand is, terwijl het gewoon een groepsapp blijkt te zijn. Doordat ik nu tijdens het sporten gemakkelijk kan zien wij mij belt of bericht, kan ik lekker door blijven trainen en hoef ik pas te stoppen als daadwerkelijk iemand mij nodig heeft. Wel mis ik soms de functie om op een bericht te antwoorden via mijn horloge. 

Niet vaak opladen 

De batterijduur van de Charge 3 is voor mij echt een pluspunt. Deze gaat superlang mee, zelfs als je hem om hebt gehad met slapen. Dat ik soms pas na een week mijn horloge moet opladen is ideaal. Ik ben nog wel eens vergeetachtig, dus als ik mij horloge op de lader vergeet te leggen is dit eens in de zoveel tijd niet erg.

Fitbit charge 3

 

Als het horloge elke twee dagen moest worden opgeladen, dan loop ik vaker zonder dan met een horloge. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Al met al is de Fitbit Charge 3 voor mij een ideaal gadget om mijn gezondheid mee bij te houden. 

Ervaringen van andere gebruikers

Naast mijn ervaring als schrijver van dit artikel is het ook zo eerlijk om ervaringen van andere te delen. Op deze manier heb je een zo goed mogelijk beeld van de Fitbit Charge 3 en weet je wat je kunt verwachten en waar je eventueel rekening mee kunt houden. Over het algemeen zijn ook deze reviews erg positief met soms een kleine tip ter verbetering. 

De meeste gebruikers ervaren de Fitbit Charge 3 als erg subtiel. Vooral doordat deze zo makkelijk en licht om je pols zit. Dit horloge heeft namelijk ook geen zijknopjes zoals normale horloges. Hierdoor heb je bijna niet in de gaten dat je iets om je pols draagt en kun je ook nergens achter blijven hangen.

De prijs-kwaliteitverhouding is hierbij ook uitstekend. Zowel door mannen als vrouwen wordt de Fitbit gedragen. Uiteraard kun je deze dus naar voorkeur nog aanpassen door een ander bandje toe te voegen. Wat ook als erg prettig wordt ervaren is dat je bij het aanschaffen van de Charge 3 een groot en een klein polsbandje krijgt. Zo weet je zeker dat er een bij zit die je past. 

Fitbit charge 3

De functies van deze smart watch worden als goed en redelijk precies ervaren. Voor sommige sporters die echt tot in de puntjes moeten weten wat bepaalde metingen zijn kan dit nog wel eens tegenvallen. Voor de gewone sporter of iemand die gewoon graag fit wil blijven zijn de metingen van de Fitbit meer dan genoeg.

Daarnaast functioneert de app goed en is het horloge erg gebruiksvriendelijk. Een puntje van kritiek van sommige Fitbit gebruikers gaat over de schermtijd. Het scherm schakelt namelijk uit na 5 seconden. Dit is niet in de instellingen te veranderen. Een aantal gebruikers vinden dit net te kort om een berichtje of gegevens af te lezen. 

Conclusie 

De Fitbit Charge 3 biedt ontzettend veel mogelijkheden. Niet alleen voor mensen die veel sporten, maar ook voor iemand die gewoon in de gaten wil houden hoe de algemene gezondheid ervoor staat. Met deze Fitbit hoef je niet bang te zijn dat je met een opvallend groot, sportief horloge rondloopt.

Het is een klein, maar gebruiksvriendelijk horloge die je nog helemaal kunt pimpen. Door verschillende polsbandjes aan te schaffen kun je voor elke gelegenheid een bijpassend horloge dragen.


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?