april 4, 2020

Dumbells Kopen? Dit Zijn Jouw Beste & Goedkoopste Opties!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dumbells Kopen? Dit Zijn Jouw Beste & Goedkoopste Opties!

Een set dumbells kopen is zeker in deze tijd, waarin alle sportscholen dicht zijn, een must!

Met een set dumbells kun je namelijk al een volledige full-body workout knallen.

Maar waar koop je nu een goede set dumbells die ook nog eens niet te duur zijn?

Lastig, want er zijn honderden verkopers die claimen dat zij de beste spullen hebben.

In dit artikel geef ik je de 5 beste dumbell setjes die je kunt kopen voor thuis.

Zo kun je toch thuis een lekkere training pakken en ervoor zorgen dat je geen spier verliest.Dumbells Kopen: Hier Moet Je Op Letten!

Een goede set dumbells gaat je hele leven mee. Dit geld wel voor zo'n beetje alle fitnessapparaten.

Lees mijn artikel over de beste fitness apparaten voor thuis als je hier meer over wil weten.

Als je een set dumbells gaat kopen dan wil je op een aantal dingen letten. Vaak komt dit wel neer op persoonlijke voorkeur.

Ten eerste wil je kijken naar het materiaal. Wat vind je fijner? Gewichten met beschermlagen of gewoon echt gietijzer om mee te liften?

Dan moet je ook denken aan de ondergrond waar je de gewichten op gaat leggen. Je kunt een standaard kopen, maar dit kost wel weer meer geld.

Als je het direct op de vloer gaat leggen, dan wil je uiteraard gewichten met een beschermlaag. Zo maak je de vloer niet kapot.

Daarnaast is de prijs heel erg belangrijk. De meeste bedrijven vragen veel meer geld voor het zelfde setje dumbells dan bij de concurrent.

Dat is een van de redenen waarom ik dit artikel ook schrijf!

Daarnaast heb je dumbells die 1 vast gewicht hebben, maar ook dumbells waarbij je het gewicht wil veranderen. Dit is ook super handig.

Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat je precies wil gaan doen. Maak je echt een homegym of wil je een ''noodpakket'' hebben voor tijden als deze waarin de sportscholen gesloten zijn?

Hoe dan ook, met onderstaande lijst weet je in ieder geval zeker dat je de juiste keuze kunt maken!


5 - K-Fit 7-In-1 Trainer Dumbell

Laten we deze lijst aftrappen met gelijk een bijzondere dumbell.


Dit is een full-body workout alles in een dumbell. Het is namelijk niet alleen een dumbell, maar ook een: kettlebell, barbell, ab roller, foam roller en een fitness bal voor stabiliteit en balans.


Het gewicht is zelf 4 kilo, en daardoor niet geschikt voor de sporters die spiermassa aan willen zetten, maar meer om toch te trainen en gewoon fit te lijven.


Je krijgt bij aankoop de dumbell, een handleiding, een trainingsgids en een dvd met een 6 weken programma.


Absoluut ideaal om fit te blijven. Zeker als je geen toegang hebt tot een sportschool!

K-Fit 7-In-1 Trainer Dumbell-dumbell-kopen (1)

4 - Kaytan Sports Dumbells Set 12 Kg

Deze dumbell set is meer geschikt voor de beginnende sporter of de vrouwelijke sporter die niet veel lift en er niet op doelt om spiermassa aan te komen, maar gewoon om fit te blijven.


Het zijn namelijk lichtere gewichten, maar wel ontzettend fijn om thuis te trainen. Je krijgt een standaard met 3 setjes aan dumbells. 2 van 1 kg, 2 van 2 kg en 2 van 3 kg.


Zo kun je een goede thuis workout doen. De dumbells zijn beschermd, zodat je de vloer niet kunt beschadigen. Een top item!

Kaytan Sports Dumbells Set 12 Kg-dumbells-kopen (1)

3 - Tunturi ABS Dumbellstang - Halterstang

Slim trainen is tegenwoordig ontzettend populair. Steeds meer mensen zorgen voor een train omgeving in huis, zodat ze geen abonnement bij de sportschool meer hoeven hebben en hier dus niet continue heen moeten.


Deze Tunturi Dumbellstang is goed voor alle oefeningen die je maar kunt bedenken. Je kunt hier buik, schouder, rug en armen mee trainen. 


Het is een sterke ABS stang die zowel goed is voor lichte als voor zware 30 mm halterschijven. Geen slecht en slap spul dus.


Een klein nadeel is dat je hier nog schijven bij moet kopen, maar daardoor is de prijs van deze stang wel enorm laag. Je betaald namelijk een kleine 11,99 euro!


Tunturi ABS Dumbellstang - Halterstang (1)
halterschijven (1)

2 - Tunturi Dumbellset 15 kg

Tunturi is erg goed wat betreft fitness materialen voor thuis. De materialen zijn ontzettend sterk en de prijs is prima voor iemand die thuis graag een fitness setje wilt hebben.


Dit is een van mijn favoriete. Een verstelbare dumbell met halterschijven. Deze dumbell is geschikt voor alle oefeningen die je normaal met een dumbell doet. Dat komt door het gewicht dat je erop en eraf kunt laden.


Daarnaast vind ik de grip ontzettend prettig. De gewichten zijn echter niet beschermd met een rubber laag. Als je een houten vloer hebt dan kan het verstandig zijn om hier een handdoek onder te leggen.


Deze dumbell word met 8 verschillende halterschijven geleverd: 2 keer 3 kg, 2 keer 2 kg, 2 keer 1 kg en 2 keer 0,5 kg.


Om optimaal te kunnen trainen is het handig om er 2 te kopen. Je kunt dan ook 1 gewicht zwaarder maken voor andere trainingen door de halterschijven van de andere dumbell te gebruiken!


Absoluut een topper en zeker een aanrader. Echter is deze nu te licht voor mij geworden, dus ik gebruik liever onderstaande dumbells.


Voor beginnende sporters en sporters die niet met zwaar gewicht trainen zijn deze overigens wel ideaal!

Tunturi Dumbbellset-dumbells-kopen (1)

1 - Duo Tech Verstelbare Dumbell 25 Kg

Ook nummer 1 is in het kader van slim trainen.


Feit is gewoon dat we tegenwoordig allemaal weinig tijd en ruimte hebben. Met deze Duo Tech Verstelbare Dumbell van 25 kg kun je werkelijk alle oefeningen uitvoeren.


Deze dumbell is verstelbaar van 2,5 kilo tot 25 kilo. Zo kun je dus alles trainen. Schouders, bicep, tricep, rug, borst en benen.


Ideaal als je geen ruimte hebt voor een volledig dumbell rek. Bij aanschaf van een dumbell ontvang je hier ook een standaard voor. Het is optimaal als je er 2 hebt voor bijvoorbeeld dumbell presses!

dumbell-kopen-Duo Tech Verstelbare Dumbell 25 Kg (1)

Dumbell Accessoires

Als je met dumbells gaat trainen kan het ook nog fijn zijn om hier een fitness matje bij te gebruiken.

Zo bescherm je de grond en jouw lichaam. Daarnaast is het handig om wat extra halterschijven te hebben voor als het niet meer zwaar genoeg is.


Meer Fitnesspullen Voor Thuis?

Ben je op zoek naar meer fitnessattributen voor thuis? Ik schreef onlangs een artikel over de beste fitnessartikelen voor thuis. Ik adviseer je om dat artikel dan even te lezen.

Toch geen spullen kopen? Bekijk dan ook eens mijn lichaamsgewicht full-body workout voor thuis!


Welke Dumbells Ga Je Kopen?

Op welke dumbell set is jouw keuze gevallen? Ik hoor het graag van je!

Vragen kun je ook altijd stellen onder dit artikel. Laten we eens het gesprek aangaan 😉

Ik hoop dat dumbells kopen nu een stukje makkelijker geworden is voor je en dat je niet nu nog meer keuze stress hebt, haha!


About the author 

Sander

Hey! Mijn naam is Sander. Ik ben fanatiek sporter en heb inmiddels al jaren ervaring in de fitness industrie. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd en weet inmiddels wat voor wie werkt op het gebied van voeding & training.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb Jij Jouw Gratis E-Book Fat Burn Secrets Al Gedownload?